Kúpa bicykla

O športe...
Ninx
Star
Star

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa Ninx »

uplink na toto ti staci tachometer z LIDLu za 9€..Sam jeden mam dva roky, ma to vsetko co chces + stopky, hodiny, teplomer, podsvieteny display.. Navyse mu nevadi voda ani pady.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ninx - to je síce pravda, ale tachometer z lidlu nemá štatistiky, od kiaľ som šiel kam, GPS záznam, stúpanie a klesanie, nedokáže sa zosynchronizovať s pulzom môjho tela cez Zephyr povedzme a kopec iných blbostí, ktoré na konci dňa spravia peknú štatistiku na webe. Chcem to z dvoch dôvodov. Jeden je že sa nehorázne teším z takýchto somarín a druhý je aby som si vedel sledovať ako napredujem celkovo, v grafoch, tabuľkách, etc.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Tieto appky su sice fajn, ale ak by si do nich chcel turisticke mapy tak to je problem. Istu dobu som pouzival OruxMaps, nahodil som si tam offline turisticke mapy celeho slovenska s cyklotrasami, okrem toho, ze robi kompletne statistiky dokaze prijimat data z hrudneho pasu a podla tepu merat spalene kalorie z tohoto ti spravi zaznam a subor iba upnes na endomondo a to sa postara o grafy, tabulky etc. Je to podarena appka s milionom roznych nastaveni :)
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

uplink napísal:Ahojte,

Prosím Vás, dnes som si doniesol domov nový bike. Chcel by som sa opýtať, je nejaká "hyper" aplikácia na android, ktorá mi bude merať kilometre, vzdialenosť akú som prešiel, priemernú, maximálnu a minimálnu rýchlosť, etc? Niečo ako má nike run pre iPhone a iPod?

Ďakujem za Vaše rady!
ja používam na iPhone (ale je to aj na android) toto: http://www.everytrail.com/android/. Majú aj free app, ale tá nepodporuje offline mapy. Spolupracuje to s tou stránkou, vieš si tam priamo z mobilu uploadnúť mapu kade si šiel, graf rýchlosti, stúpania/klesania. Dajú sa tam aj importnúť aj trasy vo formáte neivem akom už :D.
výsledok môže vyzerať napr. takto
Prílohy
Capture.PNG
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Shwollo - ďakujem za tip! Ale ostanem zatiaľ asi pri tom Endomonde, v podstate som si pozeral ukážky profilov ľudí a je to presne to, čo som chcel :)...

Syfon - takže tie mapy potom spolupracujú s Endomondom, jo? Tak to ich určo skúsim, ďakujem za tip!
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

V podstate OruxMaps vytvori zaznam o trase (gpx subor), kde budu vsetky data, cez web to iba naimportujes na Endomondo. Najvacsia vyhoda je ta moznost vlastnych offline map a pokrocilejsie moznosti, ono to dokaze uplne nahradit turisticku navigaciu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To znie super, vyskúšam aspoň 100 km čisto na endomonde a potom aj s tými externými mapami, čo to dá, nech mám nejakú bohatšiu štatistiku. Dnes som dal ~40km [alebo 36 ani neviem] do Hainburgu a späť, škoda že som ešte nemal žiadny gear :(...

[akurát kukám, tak ledva 32 km, z môjho domu do centra a späť, nič moc, na to ako ma bolia nohy :D]
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tak funguje aj SportyPal, tam napríklad ani netreba aby načítal mapu, on si ju potom nakoniec sám sosne z Google...Keď sme šli na jachte okolo ostrovov, kde nebol net, tak si to najprv spravilo trasu a potom ju kleplo na mapu http://sportypal.com/Workouts/Details/2792122 SP používam už dosť dlho, nemôžem sa sťažovať...

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2013, 11:44)
Jo a GPX sa dá taktiež sosnúť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

uplink: Ja by som volil Sports-Tracker a pripadne k tomu aj hrudny pas, nieco som o tom pisal tu: http://www.hojko.com/post1939999.html#p1939999 Zda sa mi najlepsi, netreba si platit ziadny premium ucet, jedina nevyhoda pri hrudnom pase je taka, ze nefunguje ziadny iny, len ich oficialny hrudny pas, ktory je dost drahy.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

no skusam to oruxmaps zatial...fakt jednoducha tvorba offline map co sa mi velmi paci, ale gps lokaciu mi zatial z balkona nachadza 300m mimo mojej realnej polohy, uvidim na ulici
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ahojte,

viete mi poradit bike do mesta, pre 195cm vysoku osobu (ja ), cenovo do 300 Eciek?

Mozem mat toto za 265 Eciek:
http://www.sadesport.sk/bicykle/2147-fo ... biely.html

21,7 ram.

Je nieco ine, ci to mam zobrat? Nie som moc narocny, len sa chcem zmestit do 300 Euro.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

^^^ v auparku ich maju vystavene, chod vyskusat http://www.exisport.com/katalog/product ... llow-matt/

inak minulu jesen maly tento isty za 230e. vybral si si zle obdobie na nakup bicykla
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

treba hladat vypredajove bajky z minulych sezon, tie su v zlave stale, ctm, dema, merida sa daju najst a maju dobry pomer cena/kvalita
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Nejaky dalsi priklad? Velky ram, mam 195cm, cenovo do 300 Euro. Vopred vdaka za kazdy navrh.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ahojte,

Prosím Vás, keď idete na dlhšiu trať, jednoliatu bez prestávok, povedzme ~100km [moja včerajšia "oddychová" jazda mala 95 Km, fu*k life], čo robiť keď sa ozýva karpálny tunel? [brnenie v ruke]. Mám fitnessové riaditka [ako na horskom], dnes som kúpil nové gripy, tie pôvodné som zničil za tri týždne. Existujú nejaké "hyper gripy", alebo nejaký trik, ako predísť tŕpnutiu dlaní? Všeliak si ich prehadzujem na tom bajku, ale je to nepohodlné. Nejaké tipy a triky?

Ďakujem :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

To mas v pohode, ked to riesis pri takych vzdialenostiach, mne zacnu trpnut ruky niekedy aj po 10km, ponatahujem prsty a mam na chvilu pokoj, myslim, ze dolezite su aj rukavice, ja mam nejake lacne shity takze trpnutie pripisujem im. Vplyv na to moze mat aj posed...
Toto si asi vyguglil tiez :D
http://forum.mtbiker.sk/o-hocicom/trpnu ... 25861.html
http://forum.mtbiker.sk/o-hocicom/trpnu ... 26944.html
http://www.bike-forum.cz/forum/gripy-na ... odlny.html
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Syfon - díky moc za tip! Hmm, som to kukol, tam je tona gripov :/ nemáš Ty osobne skúsenosti s nejakými pohodlnými? Mám karbónové rajdy, takže treba také, čo mi ich pri doťahovaní nerozbijú, aj to je problém. Ako teraz mám nejaké 17 eurové gripy, že vraj dobré, ale čo ja viem. Je to kus gumy :D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Praveze nie, ja to nejak neriesim :D Skus ale viac prehladat mtbiker forum, tam gripy riesia kazdu chvilu, co to tak sledujem.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Ahojte, potrebujem poradit pri kupe bicykla. Chcem reskirovat +- 400 EUR. Co som pobrazdil stranky, na oko som sa zalubil do GT Agressor. Neviem ale posudit, ci je naozaj dobry, pretoze ho vidim cez ruzove okuliare. Mozte mi ho odobrit, pripadne zavrhnut a dat ine riesenie? Chcem chodit na tom do prace (denne cca 40 km). 95% pouzitie na asfalte. Dakujem za rady.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

uNreal_saTch^ - ja mám môj bike z bajkula. Chodím tam skoro denno denne [so robia srandu že ako na hodiny klavíra]. Tam Ti poradia najlepšie. Keď som tam kupoval bike, bol som tam niekoľko hodín čo mi ich predvádzali, prepomtovávali a iné haluze. A som maximálne spokojný. Mám hybrida, čo fantasticky vyzerá a mám na ňom parádny dojazd aj v teréne, aj na ceste.
Napísať odpoveď