Notebook - co je zle ?
-
Jaccobinho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Notebook - co je zle ?
To je tak, keď niekto porovnáva nie reálne, ale maximálne prenosové rýchlosti.. 
zdravim. dakujem vsetkym za help.. prepnutie HDD z raid na id uz som raz robil pri starom PC .. ale toto je stary notebook a v biose to nemozem najst.. je tu nejaky HDD self-test ktory som spravil a nevyhodilo ziadnu chybu.. este by som chcel skusit ten chdisk ale nvm ako .. poradite ??
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2013, 16:22)
Takze..v Biose som dal diagnostics - HDD self-test , Memory check , startup check vsetko ok.. Na radu jednoho z vas som sa snazil prehodit to raid na ide co som nenasiel ale nasiel som tu SATA native mode kde som dal disabled.. windows sa mi podarilo nainstalovat.. uz nepisalo tu modru obrazovku.. windwos nakopiroval naformatoval disk a restartoval.. no ale po restarte vyhodi dalsiu chybu. ( viz screen ) pocitac sa zapne vyhodi chybu a restart takto stale dookola berie len cd rom a to zas kopiruje vsetko od znova.. skusal som prepnut disky spet aj v biose co slo a nic nepomohlo.. vie niekdo poradit ?
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2013, 16:22)
Takze..v Biose som dal diagnostics - HDD self-test , Memory check , startup check vsetko ok.. Na radu jednoho z vas som sa snazil prehodit to raid na ide co som nenasiel ale nasiel som tu SATA native mode kde som dal disabled.. windows sa mi podarilo nainstalovat.. uz nepisalo tu modru obrazovku.. windwos nakopiroval naformatoval disk a restartoval.. no ale po restarte vyhodi dalsiu chybu. ( viz screen ) pocitac sa zapne vyhodi chybu a restart takto stale dookola berie len cd rom a to zas kopiruje vsetko od znova.. skusal som prepnut disky spet aj v biose co slo a nic nepomohlo.. vie niekdo poradit ?
-
jorg22
Medium Professional
Nebudem ti tu prepisovat riesenia z inych for. Ale zadaj si do googlu "Doslo k chybe v modulu ntdetect" a mozes zacat skusat co ti pomoze. A potom daj vediet nech aj my vieme ako si to vyriesil.
-
hrban
Addict
Tipnem, že disk je rozdelený na viacej particií a ty si neinštaloval winyp na primárnu. SATA nechaj prepnuté stále na disabled až kým nenaštartuješ win a nenainštaluješ ovládače ale to ti poradím až keď rotbeháš windows
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2013, 22:34)
a k chybe sprav toto
Set the BIOS to boot from the CD first. When you first start the computer you will see a message that says something like "Press F2 to enter Setup". Many computers also will say something like "Press F12 for a temporary boot menu". If you have that option, take it. Insert your XP installation CD and, instead of Setup, take the immediate R for Repair. Assume any password requested is blank, or if you assigned a password to the built-in Administrator, enter that one. Assuming your optical drive is D:\, type:
COPY D:\i386\NTLDR C\:
COPY D:\i386\NTDETECT.COM C:\
D v príklade je CD rom, ak máš viac partícií môže to byť posunuté
C je disk kde by sa mal nachádzať winXP ale zas to môžeš mať inak
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2013, 22:34)
a k chybe sprav toto
Set the BIOS to boot from the CD first. When you first start the computer you will see a message that says something like "Press F2 to enter Setup". Many computers also will say something like "Press F12 for a temporary boot menu". If you have that option, take it. Insert your XP installation CD and, instead of Setup, take the immediate R for Repair. Assume any password requested is blank, or if you assigned a password to the built-in Administrator, enter that one. Assuming your optical drive is D:\, type:
COPY D:\i386\NTLDR C\:
COPY D:\i386\NTDETECT.COM C:\
D v príklade je CD rom, ak máš viac partícií môže to byť posunuté
C je disk kde by sa mal nachádzať winXP ale zas to môžeš mať inak