Spotreba
Re: Spotreba
lukoil ti neuctuje mnozstvo vody v benzine takze si mal 47 benzinu a 10 vody neuctovali 
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ak chcete doplna, musite chodit na jednu cerpacku - staci zmena sklonu auta a rozdiel je 0.5-1 liter. Ja tak capujem v MetroKE na full, ze auto posuniem dopredu, kde zacina spad, pridam tak asi 1.5L paliva navyse 
Zaroven capujte tak, ze vidite palivo plavat v hrdle. Vtedy mate istotu, ze je stale rovnako naplnene. Nie podla vypinania pistole. Ak date pistol von (co plati najma pre naftu, ktora peni ovela viac) , rychlejsie sa stratia bublinky peny a utrasie objem paliva v nadrzi.
Tak mate vyssiu istotu, ze vam pocitane spotreby vyjdu s konzistentnejsimi vysledkami.
Zaroven capujte tak, ze vidite palivo plavat v hrdle. Vtedy mate istotu, ze je stale rovnako naplnene. Nie podla vypinania pistole. Ak date pistol von (co plati najma pre naftu, ktora peni ovela viac) , rychlejsie sa stratia bublinky peny a utrasie objem paliva v nadrzi.
Tak mate vyssiu istotu, ze vam pocitane spotreby vyjdu s konzistentnejsimi vysledkami.
V stredu som išiel autom do Otrokovíc (CZ) a podarilo sa mi na trase dlhej cca 270km spraviť spotrebu 5,1l/100km nafty. A to som išiel z PK cez Pezinskú babu, Malacky, Holíč a Skalicu. V CZ tie dediny nepoznám. ale išiel som od Skalice smerom na Zlín. Na to, že mám 1,5 tonové auto je to slušná spotreba.
VW Klub Slovakia
Patrik Jedine nafta,1.9,už len kvôli tomu, že sú to nesmrteľné motory a vydržia neskutočne veľa,samozrejme,ak sa o to staráš.A ak vieš jazdiť,tak aj na nafte urobíš v meste dobrú spotrebu.V zime pri -15,čisto po meste,5.5 litra. 1.9 81 kW...
Pred 4 minútami · Páči sa mi to
Andrej ja spravim 3,43 ale ked idem na limit pneu tak aj 4,12
Pred 3 minútami · Upravené · Páči sa mi to
Patrik V lete sa dá jazdiť na 4 l/100 km, v zime určite nie,a tým 3,43 moc neverím, aj na octaviach 81 kW ukazuje palubák 3 litre a žere 6.5, 7
Pred 2 minútami · Páči sa mi to
Andrej fakt ne neklamal by som ved tdi obcas ani nezere naftu iba tak poprdkava
Patrik poprdkávať môže, ale v zime sa zohreje motor na 90 stupňov možno za 10 km,a dovtedy pokiaľ je motor studený to žere si myslím dosť.Ael možno máš pravdu,možno tam naozaj niekedy taká spotreba je.

Patrik Jedine nafta,1.9,už len kvôli tomu, že sú to nesmrteľné motory a vydržia neskutočne veľa,samozrejme,ak sa o to staráš.A ak vieš jazdiť,tak aj na nafte urobíš v meste dobrú spotrebu.V zime pri -15,čisto po meste,5.5 litra. 1.9 81 kW...
Pred 4 minútami · Páči sa mi to
Andrej ja spravim 3,43 ale ked idem na limit pneu tak aj 4,12
Pred 3 minútami · Upravené · Páči sa mi to
Patrik V lete sa dá jazdiť na 4 l/100 km, v zime určite nie,a tým 3,43 moc neverím, aj na octaviach 81 kW ukazuje palubák 3 litre a žere 6.5, 7
Pred 2 minútami · Páči sa mi to
Andrej fakt ne neklamal by som ved tdi obcas ani nezere naftu iba tak poprdkava
Patrik poprdkávať môže, ale v zime sa zohreje motor na 90 stupňov možno za 10 km,a dovtedy pokiaľ je motor studený to žere si myslím dosť.Ael možno máš pravdu,možno tam naozaj niekedy taká spotreba je.
tato mentalita tdi-ckarov, to je des
pre 5 korun by si aj do kolena nehali vrtat. ja poznam takeho co ma radio a svetla (okrem noci) vypnute lebo to zevraj zere naftu 
kym nemas 90°C motor zere 5,5 a potom uz nic 
//autoeditácia príspevku (24 Máj 2013, 13:20)
//autoeditácia príspevku (24 Máj 2013, 13:20)
ja poznam takych tiez.. napr taxikari, na stanovisku nechaju nastartovane to TDI co ma najlepsie nastavene rozvody cize najnizsiu volnobeznu spotrebu a idu k nemu 4 nasackovany pocuvat radio a v zime sa ohriatmulatt napísal:tato mentalita tdi-ckarov, to je despre 5 korun by si aj do kolena nehali vrtat. ja poznam takeho co ma radio a svetla (okrem noci) vypnute lebo to zevraj zere naftu
-
PjotR1
Expert
Tak ja mám tiež TDI 66kW (VW Bora) a dá sa jazdiť aj na 3l.Ale bavilo ma to asi tak minútu,lebo jazdiť pod 2tis.otáčok je samovražda pre turbo,zotrvačník,EGR a pod.Reálna spotreba nie podla PC mesto 5,2 dlhodobý priemer v zime samozrejme o liter viac.Mimo mesta jazdím na 4.5l pri normálne jazde. 
Ja keď to rozbehnem na 110 a vyradím, tak jazdím za 0,8 tiež asi minútu (real, nie podla palubaku) a to nemam ani dizel 
-
RATZINGER666
Darca
...jazda pod 2000ot. na nafte je samovrazda?
Pripájam sa, ja jazdím po rovinke 2000 ot/min na 2.0 atmosférickom benzíne + 1.6 turbo benzíne a nevyzerá, že by s tým mali nejaký problém. Prečo by to malo vadiť turbu? Pri takých otáčkach a rozumnom plyne sa točí niekde v polovici svojho pracovného rozsahu a nevidím žiaden dôvod, prečo by mu to malo škodiť.
mozem ta ubezpecit ze na 3.0 si urcite nejazdil
ak sa privelmi snazis, tak udaj na pocitaci klesa, ale v reale je to praveze vela krat naopak
moj vysledok snazenia 4.4l, no v skutocnosti to bolo okolo 5,3l
2.0 benzin
moj vysledok snazenia 4.4l, no v skutocnosti to bolo okolo 5,3l
2.0 benzin
No ja si myslím, že akýkoľvek benzín by mal v pohode zvládať jazdu po rovine na nejakých 1800-2000 otáčok. Čo sa týka dízla, tak tam sa dá ísť ešte oveľa nižšie, kľudne aj na 1500.
ak sa bavime o cislach na BC tak v tom pripade mam spotrebu okolo 5.2-5.6 ale ja stale hovorim o SPOTREBE paliva na 100km nie o tom, co cca zrata BC...
http://www.spotreby.cz/ford-mondeo-tdci ... hp-a45657/
http://www.spotreby.cz/ford-mondeo-tdci ... hp-a45657/
Ako je optimálne jazdiť s dieslom ? V akých otáčkach sa držať ? Poznám takých, čo v 60ke by tam už najradšej šestku hádzali a išli 1200rpm.
Moderné dízle znesú podľa mňa 1500 v pohode. Autobus tuším točí pri normálnej jazde ani nie 1000 rpm.
EDIT: Aby som to dal do perspektívy, tak podľa mňa kľudná jazda na benzíne je v rozmedzí 2000-2500 rpm (napr. moje atmo 1.6-ky točia pri 90kmh do 2500 rpm ). No a dízel nepotrebuje tak vysoké otáčky, čiže v kľude sa dá jazdiť podľa mňa nižšie. Ak si to tak zoberieš, tak na dízly sa pohneš iba na spojke bez plynu, čo na benzíne nehrozí, lol. Takže už voľnobežné otáčky udržia auto v pohyb resp. ho dokonca do pohybu uvedú!
EDIT: Aby som to dal do perspektívy, tak podľa mňa kľudná jazda na benzíne je v rozmedzí 2000-2500 rpm (napr. moje atmo 1.6-ky točia pri 90kmh do 2500 rpm ). No a dízel nepotrebuje tak vysoké otáčky, čiže v kľude sa dá jazdiť podľa mňa nižšie. Ak si to tak zoberieš, tak na dízly sa pohneš iba na spojke bez plynu, čo na benzíne nehrozí, lol. Takže už voľnobežné otáčky udržia auto v pohyb resp. ho dokonca do pohybu uvedú!
To mi je jasné ... ale niekto s dieslom jazdí "na spotrebu" od 1. stupňa. Teda radí do dvojky a vyššie príliš skoro. Čo som čítal tak to môže narobiť problémy s dvojhmotým zotrvačníkom, zanesením turba, egr ventilom ...Poniektorí písali, že napr pod 2000-2200. otáčok ani nejdú ... mne to príde niekedy zbytočné, šupnem tam vyšší prevod a idem aj tých 1600-1700. Na pocit sa mi ide dobre, nemám pocit, že by auto nevládalo a trápil som ho. Ale tak možno to práve ja robím zle ...
Na spotrebu nejazdím, no aj napriek tomu ju mám dovolím si povedať, veľmi peknú ...
-
RATZINGER666
Darca
dizle znesu 1500ot. a benziny nie?
kto mi vysvetli rozdiel medzi naftou a benzinom? 
No ja toho na dízloch zas tak veľa nenajazdím, cca tak 1000 km ročne, ale na kľudnú jazdu rozhodne nemusíš prekračovať 2000. A ja mám taký zvyk aj na benzíne, že ho potočím dosť vyššie keď dávam do vyššieho stupňa a tak jazdím aj na dízly. Napr. pri svižnejšom rozbehu na benzíne jednotku vytiahnem aj cez 3000, do rýchlosti okolo 30km. Na dízli to nemusím tak markantne robiť, ale tiež tam neradím vyššie pod 2000. Lebo iné je kľudná jazda a iné keď chceš dať vyššie..no proste je zbytočné preraďovať pri 2000 či je to benzín alebo dízel.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ty chceš povedať, že podtáčanie nevadí benzínu ale dízlu viac? 1500 na benzíne je také prdkanie sa, na dízly to ešte má silu.RATZINGER666 napísal:dizle znesu 1500ot. a benziny nie?kto mi vysvetli rozdiel medzi naftou a benzinom?
-
RATZINGER666
Darca
nie, to povedat nechcem a ani som to tam nenapisal
na co uvazujes silu, ked ides konstantnou rychlostou?