Spotreba
Re: Spotreba
No tak máš iné návyky. Ja pod 1800 na benzíne idem akurát pri rozbiehaní a zastavovaní. V normálnej premávke si takú situáciu neviem bežne vybaviť.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
mna by viac zaujimali tie rozdiely... preco na nafte mozem ist konstantne aj v nizsich otackach a na benzine nie...
aj tak som chcel sem do temy pisat - mimomesto sa mi predvcerom podarilo spravit za 5,1l, co je moj osobny rekord... ani na spritmonitore nie je takyto vysledok... merane tankovanim, nie pocitacom... pri tomto starom dvadsatrocnom extrazravom motore je to myslim velmi slusne... inak na spotrebu jazdim fakt malokedy...
aj tak som chcel sem do temy pisat - mimomesto sa mi predvcerom podarilo spravit za 5,1l, co je moj osobny rekord... ani na spritmonitore nie je takyto vysledok... merane tankovanim, nie pocitacom... pri tomto starom dvadsatrocnom extrazravom motore je to myslim velmi slusne... inak na spotrebu jazdim fakt malokedy...
Kvôli tomu, že špičku krúťaku dosahuje nižšie? Inými slovami vládze...
Dízel má povedzme max 200 Nm a benzín 100 Nm, benzín dosiahne, povedzme 70% max krúťaku povedzme od 2000 dízel od 1500. No a teraz tieto relatívne hodnoty zabsolutizuj: dostaneš 70 Nm pri 2000 benzín a 140 Nm pri 1500 dízel. Preto. Zarátajme hmotnosti a uvidíme, čo je možno ešte trápenie motora a čo nie.
To je moja úvaha sedliackym rozumom.
Dízel má povedzme max 200 Nm a benzín 100 Nm, benzín dosiahne, povedzme 70% max krúťaku povedzme od 2000 dízel od 1500. No a teraz tieto relatívne hodnoty zabsolutizuj: dostaneš 70 Nm pri 2000 benzín a 140 Nm pri 1500 dízel. Preto. Zarátajme hmotnosti a uvidíme, čo je možno ešte trápenie motora a čo nie.
To je moja úvaha sedliackym rozumom.
Kludne na novych turbo benzinoch mozs chodit aj od 1400ot ja mam od 1450 k dizpozicii aj max tah
Inac ja som tiez vcera dosiahol osobny rekord 13,6 l/100km
Inac ja som tiez vcera dosiahol osobny rekord 13,6 l/100km
-
RATZINGER666
Darca
benzin musi predsa tiez vladat, ked taha, nie? sice menej ako nafta, ale vladze
co vacsie benziny? tie sa uz mozu "trapit", ked pri maju 140 Nm pri 1500ot?
naco vlastne uvazujeme moment, ked na konstantnu jazdu nepotrebujem 70nm ani 150nm, ale dajme tomu iba 30-40nm?
a ak to skodi loziskam, ulozeniam, zotrvaku a podobne, na co opat uvazovat krutiaci moment?
trapenie to bude tiez v oboch pripadoch, ked mu dam od takych otacok plny plyn, nie?
trapenie to bude tiez v oboch pripadoch, ked mu dam od takych otacok plny plyn, nie?
trapenie pre motor to nebude. pri nakladani od nizkych otacok dostava nakladacku hlavne dvojhmota. ja mam tiez turbo benzin a od 1400 mi to netaha prakticky vobec, ale pri 2000 rpm a viac to uz je ina kapusta ked turbo zacne degvit nejaky ten tlak... neviem ako su na tom TFSI motory, ale tie prve turbo-kompresorove sa dost mrdali, tak neviem ci ich robia.. a tie tahali od nizkych otazok az po strop... od malych otacok nabiehal kompresor a pri vyssich otackach, ked uz kompresor nestiha, tak uz tlak laduje turbo.. u dízla je vyhoda krutak, pri benzine vyuzitie spektra otacok..
moja posledna spotreba bola 11,3 l/100km a aktualne po miernych nakladackach 13,6 l/100km
moja posledna spotreba bola 11,3 l/100km a aktualne po miernych nakladackach 13,6 l/100km
Kompresor by nemal zaberať vždy, keď je napojený priamo na hriadeľ a to je jeho hlavná výhoda oproti turbu?
To, čo máte za motory, že vám to žerie 13 litrov a ešte navyše oturbené?
To, čo máte za motory, že vám to žerie 13 litrov a ešte navyše oturbené?
Zober auto na okruch a budes mat aj ty 18l
Myslel som, že sa bavíme o normálnej jazde. Zober auto do pretekov do vrchu a budeš mať aj 20! Ha! Docikal som ďalej!
ono kompresor zabera hlavne od nizkych otacok, ale pri vysokych nestiha. Turbo sa neroztoci na 100k rpm pri malych otackach ked nie je dostatocne mnozstvo vyfukovych plynov a ich tlak samozrejme 
ja osobne mam 1,8T 20V 154 KW, to ti proste neda nepridat
ja osobne mam 1,8T 20V 154 KW, to ti proste neda nepridat
Vychádzal som z toho, že turbo prakticky znižuje spotrebu - na rovnaký výkon s turbom potrebuješ menej paliva, lebo natlačí viac vzduchu.
Čiže 1.8 by mala žrať viac ako 1.8T, ale tak ak tomu nakladáš tak to je iné, asi.
Čiže 1.8 by mala žrať viac ako 1.8T, ale tak ak tomu nakladáš tak to je iné, asi.
Turbo zerie mozno menej ked chodis ako na dizlaku ale je velmi velmi citlive na sviznu jazdu
ale netaraj
logicky ked sa zamyslis, tak je to presne opacne.. cim viac vzduchu natlacis do valca, tym viac paliva potrebujes na optimalne spalovanie... a ak sa bavime este o spotrebe, tak u nafty je vyssia ucinnost ako pri benzine..
Hegy napísal:VW Klub Slovakia
Patrik Jedine nafta,1.9,už len kvôli tomu, že sú to nesmrteľné motory a vydržia neskutočne veľa,samozrejme,ak sa o to staráš.A ak vieš jazdiť,tak aj na nafte urobíš v meste dobrú spotrebu.V zime pri -15,čisto po meste,5.5 litra. 1.9 81 kW...
Pred 4 minútami · Páči sa mi to
Andrej ja spravim 3,43 ale ked idem na limit pneu tak aj 4,12
Pred 3 minútami · Upravené · Páči sa mi to
Patrik V lete sa dá jazdiť na 4 l/100 km, v zime určite nie,a tým 3,43 moc neverím, aj na octaviach 81 kW ukazuje palubák 3 litre a žere 6.5, 7
Pred 2 minútami · Páči sa mi to
Andrej fakt ne neklamal by som ved tdi obcas ani nezere naftu iba tak poprdkava
Patrik poprdkávať môže, ale v zime sa zohreje motor na 90 stupňov možno za 10 km,a dovtedy pokiaľ je motor studený to žere si myslím dosť.Ael možno máš pravdu,možno tam naozaj niekedy taká spotreba je.
13,3 som mal naposledy cez leto pri 98% mesto a 2% akceleracia po 2 obmedzovac na s2 
a na mercedesi 230clk (w208) mimo mesta 6.4 podla bc
a na mercedesi 230clk (w208) mimo mesta 6.4 podla bc
-
Nadeo
Guru wannabe
E39 530D 2001 AT ... pod 10 v meste sa tazko dostat 
Lenže viac vzduchu sa rovná aj viac paliva, jedno ide s druhýmbegbeee napísal:Vychádzal som z toho, že turbo prakticky znižuje spotrebu - na rovnaký výkon s turbom potrebuješ menej paliva, lebo natlačí viac vzduchu.
Ale kdesi som cital clanok konkretne o 1.8 20ventile ze atmosfericky je proti turbu velky pazravec (len neviem ci to bolo myslene akoze pomer vykon/spotreba alebo vseobecne)
No neviem, ale však downsizing je o tomto, či sa mýlim? Malý objem a našvackám tam turbo, ideálne bi-, dual- prípadne twin- 
No a ten malý objem potom má väčší výkon ako rovnaký objem atmosférický, čiže môžem jazdiť v nižších otáčkach, bum, šetrím.
No a ten malý objem potom má väčší výkon ako rovnaký objem atmosférický, čiže môžem jazdiť v nižších otáčkach, bum, šetrím.
zase cele zle begbeee .. u nafty ano. ale u benzinu nikdy.. pri benzine mas najvyssi vykon pri skoro najvyssich otackach co u nafty je presne naopak... a na male atmosferky motory mat biturbo, tak to uz vobec nie. teda teoreticky ano, ale to by museli byt malinke turba aby sa roztocili.. napriklad si absolutne neviem predstavit spojenie troj-zubcoveho motora HTP a turba.. aj ked si to zo skratky vieme vyvodit (High Turbo Powered)
este raz a v skratke.. spojenie dvoch vyrazov benzin + turbo so setrenim nema absolutne nic spolocne.. kto si kupuje hladky benzin, tak jazdi vycsinou po meste na malu vzdialenost alebo mu je jedno ci ma benzin alebo naftu
kazdy kto mal benzinovy turbom preplnany agregat mi da za pravdu, ze zvuk svistania turba je vysoko navykova vec
este raz a v skratke.. spojenie dvoch vyrazov benzin + turbo so setrenim nema absolutne nic spolocne.. kto si kupuje hladky benzin, tak jazdi vycsinou po meste na malu vzdialenost alebo mu je jedno ci ma benzin alebo naftu
kazdy kto mal benzinovy turbom preplnany agregat mi da za pravdu, ze zvuk svistania turba je vysoko navykova vec