Rodinne pridavky
-
Homer J Simpson
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Rodinne pridavky
Ahojte. Potrebujem zistit jednu vec. Viem ze ak normalne ukoncim strednu skolu, dostanem maturu a na urad sa staci ist hlasit az v septembri. Ale co ak by som neukoncil rocnik a uz dalej nechcel ho opakovat tak kedy sa mam ist hlasit? Staci tiez v septembri?
Re: Rodinne pridavky
To nevadi, ziakom alebo študentom školy si až do dalsieho šk. roku čo teda je do 31.augusta. Hned už ako nastupis 2.septembra si automaticky študentom do konca letných prázdnin.
-
Hellboy248
Guru wannabe
neposiela to nahodou skola automaticky na urad?
Zdarec,
mam otazku ohladom tejto temy tak nebudem zakladat novu. Mam doma tlačivo "Potvrdenie o návšteve strednej alebo vysokej školy na účely prídavku na dieťa" ktore som vsak akosi pozabudol dat potvrdit na VŠ. Teraz som vsak niekde cital ze to musi byt uz do konca septembra na UPSVaR, potom inde som sa docital ze to nevadi, ze ked to pride aj o nieco neskor tak hned ako to zaznamenaju, pridavky doplatia, potom zase inde som cital ze to staci do 10. oktobra....
mam v tom strasny gulas, ak by mi to niekto vedel vysvetlit ako to skutocne je, budem mu velmy vdacny, K+ samozrejmost
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-ro ... ge_id=1187
// tu bolo napisane jedine: Nárok na prídavok a na príplatok k prídavku za kalendárny mesiac zaniká uplynutím šiestich mesiacov od posledného dňa v mesiaci, za ktorý patril.
cize pokial neubehne 6 mesiacov od posledneho dna kedy platil, tak mam na to stale narok...rozumiem tomu dobre ?
mam otazku ohladom tejto temy tak nebudem zakladat novu. Mam doma tlačivo "Potvrdenie o návšteve strednej alebo vysokej školy na účely prídavku na dieťa" ktore som vsak akosi pozabudol dat potvrdit na VŠ. Teraz som vsak niekde cital ze to musi byt uz do konca septembra na UPSVaR, potom inde som sa docital ze to nevadi, ze ked to pride aj o nieco neskor tak hned ako to zaznamenaju, pridavky doplatia, potom zase inde som cital ze to staci do 10. oktobra....
mam v tom strasny gulas, ak by mi to niekto vedel vysvetlit ako to skutocne je, budem mu velmy vdacny, K+ samozrejmost
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-ro ... ge_id=1187
// tu bolo napisane jedine: Nárok na prídavok a na príplatok k prídavku za kalendárny mesiac zaniká uplynutím šiestich mesiacov od posledného dňa v mesiaci, za ktorý patril.
cize pokial neubehne 6 mesiacov od posledneho dna kedy platil, tak mam na to stale narok...rozumiem tomu dobre ?
Ja to stále neviem pochopiť! Prečo sú niektorí ľudia tak leniví a hlúpi, keď stačí zobrať do ruky telefón a zavolať tam a priamo sa spýtať kompetentnej osoby? Alebo, keď už sa natoľko hanbím telefonovať, tak tam zájsť osobne a spýtať sa?! Otázka piatich minút a aj to som povedal veľa. Nie, radšej budem sedieť doma, pýtať sa kade-tade po fórach a potom tŕpnuť, či mi tam ten "Jano" poradil dobre a či mi náhodou vyplatia peniaze alebo nie. Niektorí dnešní ľudia sú natoľko leniví, že aj otázka vlastných peňazí im je ľahostajná.
A vôbec nenarážam na teba Header, je to čisto básnická otázka.
A vôbec nenarážam na teba Header, je to čisto básnická otázka.
Nie, ale narazas na moju prababku.... ach.... az ti ozaj tak strasne vadi ze som sa tu opytal, vobec ale vobec si nemusel prispievat...pretoze to posledne co by ma potesilo, je tvoja basnicka otazka
Ja komplexy s telefonovania nemam, akurat som sa o taketo veci doteraz moc nezaujimal...a v poslednej dobe ako nam zacal semester som rad, ze sa v klude vyspim
V podstate som si bol ako tak isty, len som sa potreboval utvrdit, pripadne pocut nazor niekoho, kto to riesil...ale tvoj kvalitny basnicky prispevok ma len utvrdil v tom, ze co si nespravis sam, nemas
Ja komplexy s telefonovania nemam, akurat som sa o taketo veci doteraz moc nezaujimal...a v poslednej dobe ako nam zacal semester som rad, ze sa v klude vyspim
V podstate som si bol ako tak isty, len som sa potreboval utvrdit, pripadne pocut nazor niekoho, kto to riesil...ale tvoj kvalitny basnicky prispevok ma len utvrdil v tom, ze co si nespravis sam, nemas
som rád, že nakoniec si pochopil zmysel môjho príspevkuHeader napísal:tvoj kvalitny basnicky prispevok ma len utvrdil v tom, ze co si nespravis sam, nemas
Ak uz mam po maturite,tak sa pridavky posielaju aj v juni,juli,auguste ? Treba nieco nahlasovat ? Pytam sa lebo mama daco spominala,ze posledne pridavky dostaneme za jun,a potom ked sa prihlasim na vysku tak ich poslu dodatocne aj za jul,august.
-
audiotrack
VIP
keď ťa zoberú na výšku, nie keď sa prihlásiš.
No tak som to myslel,to ci ma zoberu alebo nie sa dozviem v priebehu juna.Takze dajme tomu,ze ma neprijmu,tak dostaneme tie pridavky za tie 3 mesiace ?
-
audiotrack
VIP
ak ťa nepríjmu, tak nie. Ty si predsa ukončil štúdium maturitnou skúškou. Nepokračuješ v štúdiu.
a tým zoberú som myslel nástup. To že ti príde rozhodnutie že si prijatý ešte neznamená, že do tej školy aj pôjdeš. Budeš potrebovať potvrdenie o návšteve školy, ktoré ti dajú pri zápise (takže niekedy v septembri)
a tým zoberú som myslel nástup. To že ti príde rozhodnutie že si prijatý ešte neznamená, že do tej školy aj pôjdeš. Budeš potrebovať potvrdenie o návšteve školy, ktoré ti dajú pri zápise (takže niekedy v septembri)
Toto som nasiel na internete: Hoci stredoškolák zmaturuje už v máji, za študenta sa považuje do 31. augusta, keďže dovtedy oficiálne trvá školský rok. Do tohto termínu zároveň dostávajú rodičia prídavky na dieťa.
-
Hellboy248
Guru wannabe
sak tak to aj je, do 30.8 moze je*at urad, no od 1.9 uz nie je student a teda stava sa nezamestnany