Robím to prvý krát, takže uvítam každú radu. A uvedomujem si, ako dementne táto otázka môže znieť.
Prílohy k žiadosti o zamestnanie
-
Solo_Kamen
King
Prílohy k žiadosti o zamestnanie
Aké prílohy pripájate k žiadosti o zamestnanie? Teda okrem životopisu a motivačného listu, pochopitelne
. Posielate hned aj maturitné vysvedčenie, alebo ho ukážete potenciálnemu zamestnávatelovi až na osobnom pohovore, teda ak sa dostanete až tam?
Robím to prvý krát, takže uvítam každú radu. A uvedomujem si, ako dementne táto otázka môže znieť.
Re: Prílohy k žiadosti o zamestnanie
ako tu ziadost posielas?
Posielaj len to, čo žiadajú. Pekne upravený mail, stručný ale výstižný, prečo sa uchádzaš o tú prácu a aké sú tvoje zručnosti.
V prílohe len CV.
Motivačný list, len ak žiadajú. Vyhneš sa tomu, že budeš posielať všade prakticky rovnaký, čo je zle. Ale žiadaš 20x za deň, tak iná cesta nie je.
Maturitné vysvedčenie predsa uvádzaš v CV, ak je to pre zamestnávateľa dôležité, aby ho videl, môže si ho predsa vyžiadať na pracovnom pohovore.
V prílohe len CV.
Motivačný list, len ak žiadajú. Vyhneš sa tomu, že budeš posielať všade prakticky rovnaký, čo je zle. Ale žiadaš 20x za deň, tak iná cesta nie je.
Maturitné vysvedčenie predsa uvádzaš v CV, ak je to pre zamestnávateľa dôležité, aby ho videl, môže si ho predsa vyžiadať na pracovnom pohovore.
-
Solo_Kamen
King
CheZteR: žiadosti posielam e-mailom.
EDIT: ako mám riešit podpis? netreba žiadny? .... toto už je fakt dementná otázka, ale ja len, keby náhodou
To znamená, že v životopise uvediem za názvom školy a odborom "ukončené maturitnou skúškou"?Maturitné vysvedčenie predsa uvádzaš v CV
EDIT: ako mám riešit podpis? netreba žiadny? .... toto už je fakt dementná otázka, ale ja len, keby náhodou
No jasné... však Jožka Ferka alebo Adelku Banelku na personálnom nezaujíma či si chodil do Tisovca alebo Margecian, ale čo vieš.
A ak si absolvent, je skvelé ak vieš uviesť aspoň nejaké brigády.
A ak si absolvent, je skvelé ak vieš uviesť aspoň nejaké brigády.
-
Solo_Kamen
King
Neviem, či je dobré uvádzať, čo všetko som robil načierno. Všetko to boli iba 1-4 dnové záležitosti 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
čo si robil na čierno neuvádzaj. Napíš to iba niekde do ďalších zručností (ak si sa pri tej práci na čierno napríklad naučil zvárať, murovať či iné veci ktoré súvisia s prácou na ktorú sa hlásiš).
Lepšie ako nič. Nikto to tu za teba nenapíše, ale tak maturitu evidentne máš, na slovenčine ste určite sa venovali CV, internet vieš používať, tak už niečo len dáš dokopy. Ak si vyštudoval nejaké remeslo, kvázi odbor, tak viac záleží na tom, čo vieš. Ak si kancelárska krysa, tak potom začína záležať aj na úprave.
-
Solo_Kamen
King
Na slovenčine sme sa venovali nekonečnému opakovaniu literárnych období a o gramatiku, životopis bol okrajovo spomenutý, ale internet existuje, takže nie je problém... Išlo mi hlavne o tie prílohy, to ostatné sú iba detaily. Chcem si byť istý, že na prvý raz niečo nepohnojím vo velkom štýle.