Kúpa lavičky na brucho (brušáky)

O športe...
Pajty
Novice
Novice

Kúpa lavičky na brucho (brušáky)

Príspevok od používateľa Pajty »

Čaute chlapi. Taaakže potreboval by som poradiť ohladne lavice, ktorá slúži na posilovanie brucha. Konkrétne, neviem ktorú si mám z týchto kúpiť http://gym.sk/lavice-brucho-c-44_83.html. Skúste mi poradiť ktorá je asi tak najlepšia, či stačí aj lacnejšia, alebo drahšie sú lepšie...A kľudne sem posielajte aj iné linky na lavičky, za každý tip budem vďačný :) .
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa lavičky na brucho (brušáky)

Príspevok od používateľa vendo »

kup si fit-loptu a budes mat brucho 100x lepsie ako s tamtou debilinou
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Môj názor je, že takáto vyslovene šikmá lavička je zbytočná. Aj tak na tom budeš robiť len sklápačky. To sa môžeš aj prehnúť cez posteľ, lavicu, stolík, stoličku,... nohy ti niekto bude držať a robiť brušáky. A nemusíš míňať peniaze. Keď už, tak fitlopta alebo bosu. Alebo potom skôr niečo takéto http://gym.sk/sikma-lavicka-duvlan-adju ... -2066.html, k tomu pár činiek a precvičíš okrem brucha aj iné partie.
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

tak s ,,tamtou debilinou,, dokazes precvicit absolutne cele brucho a netreba ti nikoho na drzanie noh. prehnut sa cez stolicku alebo postel? prosim ta -.- . takuto lavicku ( i ked homemade, ale princip je rovnaky ) mam v posilke, a ked vies, mozes sa na nej celkom znicit. anyways, brucho sa robi najucinnejsie v kuchyni :)
pinco
Darca
Darca

Veď ako myslíš. Nech si to kúpi. Moje peniaze to nie sú. Iba píšem, že dať minimálne 35 € za lavičku na brucho je hlúposť.
Pajty
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Pajty »

Takže lepšie na brucho ako lavička je fitlopta ? Tak to potom bude ozaj lepšie kúpiť fitloptu ako lavičku :shock: .
pinco
Darca
Darca

Tak napríklad tu http://www.trener.sk/fitness/cviky/podla-partii/brucho/, máš cviky na brucho. Lavička je asi pri piatich cvikoch a aj z toho spravíš len sed-ľah. A kvôli tomu kupovať lavičku? Zbytočnosť.
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

Ja na tej lavicke robim klasicke sklapovacky, sklapovacky s vytacanim na strany, sklapovacky cely vytoceny na stranu, dvihanie noh (lahnem si opacne ako pri sklapovackach samozrejme) a take ,,pohyby,, zo strany na stranu na sikme brusne svalstvo. 4 serie po 20-25 opakovani a na fitlopte mozes sediet;). Este ked k tomu pridas par cvikov na zemi, tak mas pekac na buchty na bruchu. Za tu lavicku som dal sice svojhocasu par korun, lebo som si ju vyrobil sam, ale postacuje a tych 35€ sa mi nezda az tak moc nato, ako dobre si viem precvicit brucho na tom. Samozrejme, hovorim len svoju skusenost, nechcem ti tu lavicku nanutit, najlepsie keby si si vyskusal niekde ako sa na tom cvici a tak kupil. Stastnu ruku pri vybere.
pinco
Darca
Darca

Fitlopta sa môže zdať dosť "žensky", ale cvičí sa s tým dobre. Výhoda je v tom, že je to na počudovanie guľa a guľa sa gúľa a tak pri rôznych cvikoch núti človeka robiť daný cvik stále rovnako, lebo stačí jeden zlý pohyb a fitlopta ujde. Na lavičke sa občas môžeš trochu "pokrútiť" inak, keď už nevládzeš, ale ak ležíš na fitlopte, tak sa veľmi nedá. Navyše sa precvičuje stabilizačné svalstvo, rovnováha a pod.

Keď už lavičku, tak skôr kombinovanú.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

pozri si yt a daj si tam core/stability ball workout

na lopte ak budes cvicit spravne ziskas 100x lepsie, pevnejsie a ucinnejsie svaly v oblasti celeho trupu pomaly, takze o lavicke by som ani nahodou neuvazoval
nehovoraic o tom ze s loptou sa da robit daleko viac veci, ale na "brucho" je najlepsia
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

xmatkoo si mysli ze na tej lavicke cvici brucho ale pri tom si neuvedomuje ze ked tam ma zacviknute tie nohy resp chodidla, biomechanika sposobuje to ze tam viac precvici bedrovo stehene svaly konkretne tieto http://en.wikipedia.org/wiki/Psoas_major_muscle a http://en.wikipedia.org/wiki/Iliacus_muscle

Laicky povedane na tej lavicke cvicis triesla a nie brucho, preto sa tam da urobit tak velke pocty opakovani. Ak na fitlopte vies cvicit normalne brucho ti garantujem ze viac jak 10 opakovani nespravis.

Henta lavicka je sprostost toho najhrubsieho zrna ktoru by som nechcel ani zadarmo.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Napísať odpoveď