Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Trocha humoru.
- Prílohy
-
- kreacionista2.jpg (19.28 KiB) 1182 zobrazení
Preco islam berieteako hrozbu? Ludia konvertovali v minulosti z inych nabozenstiev na krestanstvo a zivot isiel dalej, aj ked tu bude raz vacsinove nabozenstvo islam tak bude fajn
ved takí rimania prijali krestanstvo, alebo pohania tiež a pritom vobec nemysleli na tradiciu proste zacali verit v to co sa im pacilo
kazdeho osobna vola v co si veri
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.lidovky.cz/ateisti-skonci-v- ... hranici_jv
Kua, ten chlap sa zdá byť docela rozumný a takto mu nejakí očapičkovaní zaprdenci prekrúcajú vyhlásenia? Nech si tam papa spraví poriadok (okien tam majú dosť...).
Kua, ten chlap sa zdá byť docela rozumný a takto mu nejakí očapičkovaní zaprdenci prekrúcajú vyhlásenia? Nech si tam papa spraví poriadok (okien tam majú dosť...).
Sebciateisti konající dobro mohou být spaseni stejně jako věřící křesťané. Podle Vatikánu je ale spása učena jen věřícím.
-
audiotrack
VIP
no veď to, že vyzerá byť rozumný. To znamená, že dlho papom nebude
Skôr či neskôr začnú vatikánu jeho správanie a názory vadiť
Mna udivuje, ze v dnesnej tobe tuto zakladnu dogmu musi povedat novy papez, inak o tom nikto nevie.
-
harrison314
Hardcore addict
Velmi kratke video na zamyslenie .
na to iba tolko.... mindf*ck
-
seth82
Darca
To je stará logická hračka, ktorou zamestnať veriacich 
-
harrison314
Hardcore addict
Co je na logickych hrackach zle?
Trochu pohnut mozgom este nikoho nezabilo
A od daneho karmistu by som cakal nejaky logicky argument.
Trochu pohnut mozgom este nikoho nezabilo
A od daneho karmistu by som cakal nejaky logicky argument.
dobry koment k tej otazkeNie je to nezmyselná otázka. Iba veriaci si neuvdomili, keď bohu priradili nelogický atribút, že je to blbosť. Tá otázka nespochybňuje samú seba, ale logickosť konceptu boha. A nelogické koncepty sú nesprávne koncepty.
jaaaj zase tu mame kamen? 
komu sa chce filozofovat, moze si nieco precitat napr. na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Omnipotence_paradox
preletel som to a zaujal ma nazor Isaaca Asimova (ateistu), ktory celkom zdielam:
komu sa chce filozofovat, moze si nieco precitat napr. na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Omnipotence_paradox
preletel som to a zaujal ma nazor Isaaca Asimova (ateistu), ktory celkom zdielam:
Just because we can string words together to form what looks like a coherent sentence does not mean the sentence really makes any sense.
One had better put on gloves before reading the New Testament. Bhe presence of so much filth makes it very advisable.
- Frederick Nietzsche, The Anti-Christ
The heretic's guide to the Bible
- Frederick Nietzsche, The Anti-Christ
The heretic's guide to the Bible
-
javatar
Hardcore addict
Stare ale tato odpoved tu snad este nezaznela: Ak je Boh vsemohuci tak moze predsa moze porusit aj elementarnu logiku,ze?harrison314 napísal:Velmi kratke video na zamyslenie
Poprosim nerozpytvavat.
Hugo: Len som si to preletel a hned som nasiel vers z ktoreho je vypustena stredna cast (a to nie som ziadny expert na bibliu a zdaleka ju nemam precitanu celu). Povedat A a umyselne zamlcat B - to odporuje principom racionalizmu o ktory sa ateizmus tak opiera. V skratke - toto nie je dobry ateisticky material
-
seth82
Darca
Tou odpoveďou o popieraní logiky ma "zotreli" na SME už niekoľkí, vrátane tej kreacionistky Márie Tvrdoňovej http://tvrdonova.blog.sme.sk/
Historické dôkazy Ježišovho vzkriesenia..ok, skončil som. 
-
TommyHot
Addict
Niekedy sa hanbim, ze som studoval na rovnakej skole (ina fakulta) 
-
tehla
Adela Banasova to vystihla:
http://m.hnonline.sk/2-59976230-kw0000_hndetail-ceVerím v Boha, aj napriek prieskumu
Podľa výskumu britského psychológa Richarda Lynna vraj v Boha veria menej inteligentní ľudia. Nikdy som si nemerala IQ, ale vďaka tomuto prieskumu aspoň viem, kam patrím, a som vďačná, že aj napriek môjmu hendikepu s IQ sem môžem prispievať.
Najčastejšie argumenty ateistov sú tie, že keby Boh existoval, tak nedopustí to a ono... Najmä všetko to utrpenie. Je skutočne vysoko „inteligentné“ si myslieť, že Boh je niečo medzi Džinom vo fľaši a Vilom Rozborilom, ktorý vám splní všetky želania a nechá vás žiť v Miami bez zubného kazu. Pretože „inteligentní“ ľudia si myslia, že dobré je to, čo im neurobí „bobo“. Inteligentní ľudia sú totiž takí inteligentní, že to vedia lepšie než Boh. Inteligentný človek verí iba tomu, čo videl svojím zrakom, ktorý je taký nedokonalý, že si nevšimne ani známeho na chodníku a nerozlíši Pyca od Sajfu. Inteligentný človek sa spolieha na svoj mozog s kapacitou využitia poťažmo päť percent. Inteligentný človek využíva takzvané kritické uvažovanie, čiže aplikuje kritériá, ktoré si vyskladal z milizlomku skúseností a vedomostí a celé to riadi tým istým už spomínaným mozgom. Inteligentný človek sa spolieha sám na seba, čím opäť naznačuje, že skutočne „pochopil“ zmysel Boha ako asistenta na dosiahnutie cieľov.
Z výskumu ďalej vyšlo, že deti prirodzene veria v Boha, kým nenastane akt dospievania. Alebo inými slovami – akt programovania sa na dospelácku kritickú myseľ podľa nespočetných a veľmi rôznych vzorov v okolí. Ako už aj starý dobrý Jung povedal – všetci ľudia majú v sebe zakódovanú túžbu nájsť Boha.
Vôbec sa nechcem dotknúť ľudí, ktorí neveria v Boha, pretože je to každého slobodné rozhodnutie, či verí, alebo nie. Či verí v existenciu, alebo neexistenciu, stále aj tak ide o vieru v niečo. Vysvetliť človeku Boha je ako pokúsiť sa rybe vysvetliť, čo je voda. A na to fakt nemám. Mojím skromným IQ si však dovolím domnievať sa, že medzi inteligenciou a múdrosťou je priepastný rozdiel v takej mierke, ktorá sa „inteligentovi“ logicky vysvetliť nedá. Ale zas sa možno veľmi mýlim... Boh vie.
Autorka je rozhlasová a televízna moderátorka
Veľmi slabé analógie, až prízemné + mýtus o využívaní mozgu. To by si "inteligentný" človek naozaj mohol najprv zistiť, než vypustí nezmysel do sveta.
Deti prirodzenie veria v "B"boha? Tak to som ešte nepočul teda. Deti veria tomu, čo im naložia ich rodičia/rodina do hlavy. Teda, ja som na boha nikdy neveril, keďže som vyrastal primárne v nenáboženskom prostredí a tie pokusy babky boli neúčinné. Ale veril som v Deda Mráza. Prečo asi.
Deti prirodzenie veria v "B"boha? Tak to som ešte nepočul teda. Deti veria tomu, čo im naložia ich rodičia/rodina do hlavy. Teda, ja som na boha nikdy neveril, keďže som vyrastal primárne v nenáboženskom prostredí a tie pokusy babky boli neúčinné. Ale veril som v Deda Mráza. Prečo asi.
-
seth82
Darca
Neviem celkom, kto je tá Banášová (teda počul som o nej, ale neviem, kde robí), netuším celkom presne ani, kto je pi*****, či Sajfa, ale smiem sa spýtať, že o akú silnú spoločenskú alebo vedeckú autoritu ide, ak si niekto z nejakej moderátorky nasáva takéto múdrosti?
Vysvetľovať si ateizmus ako "vieru v neexistenciu boha" je jediným a stručným dôkazom, že slečna nevie, o čom točí. Zaujímavé (už tradične je), že ona sama síce nevie, čo je boh, nevie ho vysvetliť, nevie vysvetliť vieru v neho, ale na druhej strane si dovoľuje poučovať nás o tom, ako je to vlastne s jeho vysvetľovaním (prirovnanie ryba vs. voda). A dokonca aj vie, čo je ateizmus (teda myslí si, že vie) a vie ho aj vysvetliť aj napriek tomu, že je veriaca a o ateizme vlastne nič nevie. Nuž - na to fakt nemá.
Ináč je to trápny pasívno-agresívny výkrik do tmy človeka, ktorý sa cíti príliš urazený nejakým prieskumom nejakého britského jednotlivca. Nech len slečna zostane pri moderovaní, ak je v tom dobrá, ale do týchto vecí by sa miešať nemala....
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2013, 11:03)
WTF, to je čo za cenzúru v tom mene...
Vysvetľovať si ateizmus ako "vieru v neexistenciu boha" je jediným a stručným dôkazom, že slečna nevie, o čom točí. Zaujímavé (už tradične je), že ona sama síce nevie, čo je boh, nevie ho vysvetliť, nevie vysvetliť vieru v neho, ale na druhej strane si dovoľuje poučovať nás o tom, ako je to vlastne s jeho vysvetľovaním (prirovnanie ryba vs. voda). A dokonca aj vie, čo je ateizmus (teda myslí si, že vie) a vie ho aj vysvetliť aj napriek tomu, že je veriaca a o ateizme vlastne nič nevie. Nuž - na to fakt nemá.
Ináč je to trápny pasívno-agresívny výkrik do tmy človeka, ktorý sa cíti príliš urazený nejakým prieskumom nejakého britského jednotlivca. Nech len slečna zostane pri moderovaní, ak je v tom dobrá, ale do týchto vecí by sa miešať nemala....
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2013, 11:03)
WTF, to je čo za cenzúru v tom mene...