Moze zdravotnicke zariadenie vymahat od pacienta peniaze za

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
salenai
Amateur
Amateur

Moze zdravotnicke zariadenie vymahat od pacienta peniaze za

Príspevok od používateľa salenai »

... nedostavenie sa na objednany termin? Nikdy v zivote som sa s nicim takym nestretol, az teraz prvy krat. Jedna sa o toto zdravotnicke zaridenie:
http://alergoimun.sk/

Totizto bol som objednany na dnesok, avsak kvoli zaneprazdnenosti som to bohuzial nestihol,tak som sa predobjednal na zajtrajsok. No co necitam pri online objednavani v emaily....
"Kliknutím na uvedený odkaz sa Vaša rezervácia stane záväznou a zároveň súhlasíte so spoplatnením nedostavania sa na kontrolu v zmysle cenníka nášho Centra (13 EUR za neospravedlnené či neskoré zrušenie
termínu)."

Chcem sa este spytat Vas, nie je to teda len na postrasenie pacientov, aby sa dostavili na termin? A tiez ci teda mozu vymahat peniaze, prip. ako mozu. Cennik ktory uvadzaju v maily dokonca ani nie je pristupny cez internet, taktiez som nenasiel nikde na ich stranke ich podmienky.

Prip. sa nemozem odvolat na to, ze tam pisu o dostavani sa? Lebo dostavat som sa nedostaval ani teraz :D, o dostaveni tam nic nepisu :D.

Dakujem.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Moze zdravotnicke zariadenie vymahat od pacienta peniaze

Príspevok od používateľa uplink »

Vymáhať priamo nie, ale pokiaľ nezaplatíš dlžnú sumu za sovj termín, tak Ťa nemusia ďalej ošetriť.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ono to pise vela zdravotnickych zariadeni, ale skor preto aby odradili ludi, co take veci robievaju, ked im zavolas a vysvetlis situaciu, tak to isto nechaju tak..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Asi tak.. a samozrejme slušnosť káže, že ak nestíhaš prísť na objednaný termín, že určite dáš vedieť, aby Ťa nečakali...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ten poplatok sa platí len v prípade, že sa objednáš a neprídeš, resp. im do daného dátumu a času nedáš vedieť, že nemôžeš prísť.

Ako napísal brm - kto nepríde a ani nezavolá, poplatok si zaslúži :D
salenai
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa salenai »

brm napísal:Asi tak.. a samozrejme slušnosť káže, že ak nestíhaš prísť na objednaný termín, že určite dáš vedieť, aby Ťa nečakali...
Jo, no bohuzial to ze nedojdem som sa dozvedel asi pol hodinu predtym :/, a nemal som ani kedy im zavolat.

No v kazdom pripade poplatok odomna vymahat nemozu, ze? Hoc aj keby som im vysvetlil zajtra preco som sa nedostavil, nemal by byt problem? Predsalen som sa predobjednal na zajtrajsok, financnu stratu urcite ziadnu nemali, ked sa objednany nedostavi, bezne beru lekari inych pacientov.

//autoeditácia príspevku (29 Máj 2013, 22:17)
whisper napísal:Ten poplatok sa platí len v prípade, že sa objednáš a neprídeš, resp. im do daného dátumu a času nedáš vedieť, že nemôžeš prísť.

Ako napísal brm - kto nepríde a ani nezavolá, poplatok si zaslúži :D
No, to tvrdia v maily, no preto sa pytam ze ako sa tieto veci riesia,a ci mozu vobec odomna tie peniaze vymahat, podla toho co pisali Uplink a M142, tak by nemal byt ziadny problem.

Tak ci tak, maju tam preklep :D, hovoria o dostavani,a nie dostaveni :D. Podla mna by sa dalo odvolat aj na to, preklepy, ak nieco potvrdzujem a s niecim suhlasim, tak tie tam nemaju co robit, lebo zmeni to uplne zmysel vety, co tu sa im to uspesne podarilo :).
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Proste zavolaj, vysvetli a bude dobre, neboj, je to za prve elementarna slusnost a za druhe, toto zdravotnici robia len v nutnosti, predsalen je neprijemne si od svojho pacienta pytat cash za zmeskany termin, mne zubarka naposledy odpustila, ze som na nu uplne zabudol a to mam plne sukromnu zubarku, cize koli mne realne prisla o celkom slusny peniaz kedze som jej blokoval cas...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

ColdRain napísal:Proste zavolaj, vysvetli a bude dobre, neboj, je to za prve elementarna slusnost a za druhe, toto zdravotnici robia len v nutnosti, predsalen je neprijemne si od svojho pacienta pytat cash za zmeskany termin, mne zubarka naposledy odpustila, ze som na nu uplne zabudol a to mam plne sukromnu zubarku, cize koli mne realne prisla o celkom slusny peniaz kedze som jej blokoval cas...
Môj zubár vždy deň pred termínom posiela SMS či sa dostavíš. Ak mu na SMS neodpíšeš alebo inak nedáš vedieť že prídeš, tak ak nie si v ambulancii v daný čas, berie iného.
Taktiež mám súkromného zubára (čo som mal štátnu tak tá mi 2 roky nenašla 5 kazov).
Napísať odpoveď