LED TV do 500 cca eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
TheTesting
Novice
Novice

LED TV do 500 cca eur

Príspevok od používateľa TheTesting »

Caute chcel by som sa opýtať ohľadom televízoru už som cca vybral ktorý by som chcel ale zaujímalo by ma ,že aký je rozdiel medzi týmito 3 TV.

http://led-televizory.heureka.sk/samsung-ue42f5500/

http://led-televizory.heureka.sk/samsung-ue42f5300/

http://led-televizory.heureka.sk/samsung-ue42f5000/

Vďaka dopredu za odpovede.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: LED TV do 500 cca eur

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

A to je taky problem si tie rozdiely precitat?
F5000 nema pripojenie na net, F5300 uz je smart, F5500 ma iny dizajn a naviac integrovane wifi.

Za tie prachy sa daju kupit obrazovo o dost lepsie tv.
TheTesting
Novice
Novice

Uprimne pozeral som všelikde a nenašiel som explicitne tie rozdiely. A neviem o žiadnych ktoré by boli dobré keď vieš o nejakom budem rad ked my poradis.

Ja vlastne len chcem televizor bez vsetkeho s dobrou kvalitou obrazu take ako smart neviem na co to clovek poztrebuje aj tak to zväcsa pomaly reaguje a mam na to laptop aby som si ho pripojil ale uz som nenasiel nic ine za danú cenu co by bolo 101 - 107 cm s FULL HD a pravdepodobne LED.

jediny co som taky nasiel bol tent : http://led-televizory.heureka.sk/panasonic-tx-l42e6e/
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Obrazovo lepšie sú napr. Philips 42pfl4307*, 42pfl5007*....... sú to minuloročné modely, ale ešte sa nachádzajú v obchodoch. 4 séria úplne stačí, cenovo sú na tom podobne ako spomínané Samsungy, ale majú lepší - plynulejší - ostrejší obraz.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pozeral si asi blbo, lebo tie rozdiely sa daju zistit v kazdom druhom shope zheureky, kde sa daju tie tv priamo porovnat. Resp. na stranke Samsungu.

To ze si nenasiel ziadne LED TV je tym, ze nic take neexistuje. Doteraz ziaden led televizor nikto nikdy nevyrobil.
To "LED TV" co sa vsade pise je len marketingovy nazov. Je to obycajne LCD s led podsvietenim. Nie je to ziadna prevratna technologia ktora by mala pozitivny vplyv na obraz. Len z ekonomickych a ekologickych dovodov nahradili podsvietenie "neonkami" za ledky.
A led podsvietenie maju dnes uz vsetky tv (az na par velmi malo vynimiek). Takze na akykolvek LCD v tej cene ukazes, vsetko bude "led tv".

Ak chces televizor s dobrou kvalitou obrazu, tak sa poobzeraj po plazme Panasonic P42UT50E. Po obrazovej stranke najdes porovnatelny TV najdes az medzi dvojnasobne drahymi LCD ("LED TV").
TheTesting
Novice
Novice

Ďakujem za tu merinu urážku ohľadom toho ,že som blbý... aelbo ako si to myslel. Čo sa týka toho ,že som si to mal najsť na heuréke tak jej neverím neprejde deň keď tam najdem úplne hluposti popísané alebo dkonca úplne iné fotky k produktom a to isté býva v e-shopoch a na SAMSUNG stranke sa my nepodarilo najst tuto seriu

Čo sa týka led tv ano také neexistuje tak to inač napíšem. Hľadám LCDd s LED podsvietením.

a ešte maličkosť k LED TV. Možno doslova LED TV neexistuje ale existuje OLED TV čo už žiadne podsvietenie nepotrebuje. Len je to hrozne drahé.

Čo sa týka tej pomoci ohľadom tej plazmy čo si odporúčil. Vyzerá dobre ludia ho chvália uvidím. Každopádne ďakujem za radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ako som uviedol vyssie, LCD s led podsvietenim su uz dnes v tejto cenovej kategorii vsetky. Tam sa vybrat ine neda.

Pokial chces za tie prachy to najlepsie po obrazovej stranke, tak to je ta plazma. Obraz ma v porovnani s LCD za tie prachy aspon o triedu lepsi. Ak z nejakeho dovodu plazmu zavrhnes, tak z LCD za tie prachy ten Philips 40PFL5007k co spomina kolega vyssie.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Kedysi skôr som sa tu už pýtal pre pomoc z vybratím tv pre rodičov, už sme boli viac menej rozhodnutí, prvé sme ho ale nemohli nikde zohnať a potom nám niečo do toho prišlo a museli sme to odložiť. Rozpočet je teraz ale menší, je to 500 euro a mal by mať 50 palcov. Otec prišiel domou s nejakým Čančongom z Okey-ka, ale na to sa nejak nedá pozerať a zajtra ide naspäť do predajne.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Čo čakať od 50" LCD-čka za 500 eur......... ????
lukas9206
Addict
Addict

Známeho dvojročná plazma je na tom lepšie, tak si otec asi myslel že po dvoch rokoch dokáže aj LED-ka čo to zobraziť, a nebude pri klasických kanáloch blikať jak stroboskop.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zazraky sa v tomto pripade diať nemôžu. Požiadavka na 50" za 500 eur je brutalny overkill. Čo sa tyka LCD, tak z "renomovanych" značiek nič take nenajdeš. Len Changhong, Thomson atd. Aj to uplne lowendove modely s obrazom takym ako ma ten tv čo ideš vratiť. Takže jedine plazma, aj to len HD ready. Avšak omnoho lepšie ako tie LCD.
lukas9206
Addict
Addict

Prvé chcel otec iba LCD, kvôli spotrebe. Kupuje je ho ale na dlhšiu dobu, a videl aj na vlastných očiach že plazma v tej istej cenovej kategórií má lepší obraz ako LCD. Takže dnes uvažuje aj o plazme. Skús poradiť nejaký do tých 500 eur, a prípadne aj niečo drahšie (LCD,Plazmu), a možno ešte niečo prihodí.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Spotreba je vyššia, ale pri prepočte na realne peniaze to nie je zďaleka tak hrozne ako to vyzera vo wattoch. Ale hlavne treba sa zamyslieť, lebo na to sa akosi zabuda. Asi najlacnejši použiteľny 50" LCD je Samsung ue50eh5300. Ten začina na 600 eurach. Plazmu (dobru) kupiš aj za 450 eur (napr. P50X60E). Kedy sa ti tych 150 eur vrati na spotrebe? Za 2 roky, 5, 10? A to ešte ta plazma ma lepši obraz. A od nejakych 530 eur už su aj full hd plazmy.
stuff
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stuff »

mozem ti odporucit plazmu Panasonic TX-P42UT50E.mam ju tyzden a max spokojnost.
http://www.nay.sk/panasonic/d-303022-c-1881/
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Ryan, nebolo by odveci zalozit temu o Plazma vs LCD a tam skutocne vypocitat pre nejake modelove 50"tky aky je skutocne rozdiel v tej spotrebe a kedy by sa to oplatilo kupit TV s nizsou spotrebou. Velmi rad by som si o tom precital, lebo toto je vzdy taky "mytus" alebo ako to nazvat a jeden zo zauzivanych argumentov beznych ludi "Vsak LCD (led) ma ovela nizsiu spotrebu, cize to bude setrit". Ale pritom ked si to fakt prepocitas tak zistis ze v rovnakej cenovej kategorii najdes ovela lepsi obraz (plazma).

Odmenil by som to K :plus: Vopred vdaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ono take nieco sa napisat neda. Pretoze to kedy sa to oplati je individualne. Zalezi to od kopy faktorov. Napr. od konkretnej tarify, od dennej dlzky sledovania atd. To si vie kazdy spocitat sam. Takisto je nonsens riesit spotreebu u niekoho kto nonstop svieti v miestnostiach kde nie je, ked su v domacnosti 3 televizory a na vsetkych ten isty kanal, kto ma vykonny pc a "nonstop" hra narocne hry atd. To su potom o spotrebe len alibisticke kecy, a ked chce niekto takyto "setrit" peniaze na tych 50-100 wattoch u televizora je vazne na smiech.
Taktiez si treba uvedomit ze ak prechadza niekto napr. z 72 cm CRT na novu placku, tak ten zozerie tiez cez 100 W. Takze kupou 42" plazmy s podobnou spotrebou sa nezmeni nic.

A podstatna vec, ked chce niekto naozaj setrit, nikdy nebude uvazovat o 50" ci vacsej uhlopriecke.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

A dalsi faktor je, ze co clovek v telke pozerava najcastejsie. Ak je clovek fanusik do zimnych sportov (hokej, lyzovanie), tak mu to bude zrat viacej ako ked niekto bude na tom pozerat iba tmave horory. Samozrejme hovorim iba o plazme.
lukas9206
Addict
Addict

Ryan Giggs
VIP
VIP

Zaleži v akom je stave. To sa da posudiť len naživo. Boh vie kto s tym tv čo robil.
Napísať odpoveď