Zdravím, chcem sa spýtať pár vecí ohľadom ukončenia štúdia. Mám v pláne si ukončiť štúdium na SŠ (som plnoletý) a prihlásiť sa na Úrad Práce so základným vzdelaním.
Zaujímalo by ma či mám nárok na nejaké peniaze od rodičov (výživné), prípadne od štátu (dávka v hmotnej núdzi, podpora v nezamestnanosti) v akej výške a čo preto musím spĺňať/vybaviť a pod. Googliť som googlil avšak názory na jednotlivých portáloch sa značne líšia tak skúšam šťastie tu u vás. Názory typu: Vráť sa do školy si nechajte prosím pre vlastné deti, kedže nepoznáte moju situáciu. Za porozumenie a odpovede k téme vopred ďakujem.
Ukončenie štúdia SŠ
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ukončenie štúdia SŠ
Ahoj. Nárok na peniaze od rodičov nemáš absolútne žiadny, si plnoletý. Nárok na peniaze od štátu nemáś absolútne žiadny. Neodrobil si ani rok [tuším je to presne rok a 6 mesiacov, alebo tri mesiace] na prac. pozícii kde by za Teba zamestnávateľ odvádzal sociálku a zdravotku. Ergo. ak ukončíš SŠ, si s holým zadkom. Nikto Ti absolútne nič nedá. A to aj v prípade že by Ťa rodičia týrali, etc. lebo si plnoletý. Suma sumárum nemáš nárok na nič, len na to nájisť si prácu a makať ako šroub, ak pôjdeš týmto smerom. Alebo si dokonči SŠ a máš 4 mesačné prázdniny, kde môžeš hľadať prácu.
A nevzniká nárok na dávku v hmotnej núdzi 60,50 € ak nebývam s rodičmi ?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Nárok na dávku v hmotnej núdzi vzniká len vtedy, ak si si odpracoval nejaké obdobie [rok a štvrť/rok a pol].
Neviem odkial pochadzas, ale 60e minies omylom v potravinach za tyzden. Nevymyslaj a dorob si strednu.
Okey ďakujem za pomoc 
ak niesi genius (co isto niesi, lebo keby si bol, tak si tieto info dokazes najst aj sam), tak byt tebou si dokoncim strednu.. ale ak chces vyuzivat tento system, ze cely zivot nebudes nic robit a budes poberat socialne davky, tak ti zelam vela stastia.. lebo si myslim, ze na slovensku su dost velki rasisti, a pokial niesi cigan, tak mas problem dostat sa k takym davkam, ake poberaju ostatni spoluobcania.. dalej by si sa musel ozenit a spravit si par deti, co isto nieje az taky problem.. co sa tyka byvania, to je dost problem, lebo byvanie nieje zadarmo a dostat sa ku socialnym bytom je problem..