Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Zavolaj na študijné oddelenie.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
... a budeš mať prvú skúsenosť s ich prívetivým jednaním 
Oppa, prepáčte za planý poplach, trošku som zabrázdil na ich stránke, nejak sa prihlásil a až 1.7 je vyhodnotenie
Tak aby som nebol OT, neviete aká je šanca dostať sa na učiteľstvo histórie do Nitry ? Dal som si to s kombináciou s tal. jazykom, z toho mám maturitu B1, aj z dejepisu mám maturitu samozrejme ....
Na strednej ale známky ako nič moc, boli aj 4 čo si povieme
Tak aby som nebol OT, neviete aká je šanca dostať sa na učiteľstvo histórie do Nitry ? Dal som si to s kombináciou s tal. jazykom, z toho mám maturitu B1, aj z dejepisu mám maturitu samozrejme ....
Na strednej ale známky ako nič moc, boli aj 4 čo si povieme
Kamaráta tam zobrali aj ked ledva zmaturoval na stavebnej a išiel najprv SPU len po semestri vyletel a na UKF je už druhák teraz na histórii inak taliančina je vraj tam tiež v pohode.
-
Dark archer
Novice
Neviem ako je to na FEI, ale FIIT má pred formálnym začiatkom semestra jeden týždeň "Úvodu do štúdia", ktorý je venovaný predovšetkým matematike. Príliš by som sa však na to nespoliehal, preberá sa to ako z rýchlika (tzn. za pár dní sa prejde podstata celej stredoškolskej matiky) a je to dobré akurát k tomu, aby si si rozpamätal čo všetko si sa už učil, prípadne nabehol na odlišnosti v terminológii.viper1993 napísal:Nerobi FIIT/FEI nejaky letny pripravny kurz alebo nieco podobne pre lahsi a plynulejsi zaciatok? Myslim, ze by sa mi nieco take dost hodilo ale nic som nenasiel
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Aj fei to ma , dokonca dva.
-
viper1993
Medium Professional
No to si viem predstavit ako rychlo tam ta matika pojde... Preto som zhanal nieco take na leto, kedze mam kopu casu. Ale zatial nic.
-
Dark archer
Novice
V prvom semestri na FIIT sme mali dva matematické predmety. Jeden spravíš s prstom v nose aj so základoškolskými znalosťami a na ten druhý (Matematická analýza I) nepotrebuješ žiadny kurz, pretože k tomu si aj tak musíš sadnúť a prepočítať istý počet príkladov. Pokiaľ máš dosť času ako píšeš, a bojíš sa, že to nebudeš stíhať počas semestra, tak odporúčam zohnať si nejakú knihu s príkladmi na diferenciálny a integrálny počet (keďže toto je 90% obsahu MA1) a pomaly si rátať tie príklady. Ako knihu môžem odporučiť Matematická Analýza I. (M. Sabolová, L. Satko), z ktorej príklady sa vyberajú na zápočtové písomky i na skúšku.
Zdravím,
chcem ísť študovať aplikovanú informatiku do Trnavy alebo do Nitry (fakulty prírodných vied). Na obe som prijatý na externé štúdium.
Chcem sa vás spýtať či máte skúsenosti s týmito školami, aké sú, či aj z externého štúdia máte skúsenosti.
Ktorú školu by ste mi odporučili viac. Sám nemám nejaký prehľad ešte a nie som rozhodnutý. Jedine, že do Trnavy by sa mi lepšie cestovalo .
Ďakujem za odpovede vopred.
chcem ísť študovať aplikovanú informatiku do Trnavy alebo do Nitry (fakulty prírodných vied). Na obe som prijatý na externé štúdium.
Chcem sa vás spýtať či máte skúsenosti s týmito školami, aké sú, či aj z externého štúdia máte skúsenosti.
Ktorú školu by ste mi odporučili viac. Sám nemám nejaký prehľad ešte a nie som rozhodnutý. Jedine, že do Trnavy by sa mi lepšie cestovalo .
Ďakujem za odpovede vopred.
Studuje tu dakto na Mendelovej univerzite v Brne ? Ktory internat by ste mi odporucili ? Nehladam ziadny internat , kde sa ide party hardcore 8 dni v tyzdni . Hladam lepsie dopravne spojenie , nech som mobilny pocas dna . Taktiez dajake potraviny . Limituju dajak elektronicke spotrebice ? ( notas , monitor 24" , vezu , malu chladnicku ) Nemam problemy s varenim , ale rad by som sa vyhol oblukom kuchynskemu sporaku Menza a kvalita jedla ( jedlost ) ?
Kedy by som si mal zacat vybavovat elektricenku ? Vytvarali ste si bankove ucty v Cesku ? (debetna karta ,bezne vydavky , rozne poplatky za studium ... )
Kedy by som si mal zacat vybavovat elektricenku ? Vytvarali ste si bankove ucty v Cesku ? (debetna karta ,bezne vydavky , rozne poplatky za studium ... )
-
Andi_Cibula
Addict
Závisí na tom, na ktorom ústave by si mal výuku. Kam teda chceš ísť ? Ja poznám intráky Tauferovy koleje a koleje Akademie, sú od seba geograficky aj dopravne pomerne veľmi vzdialené. Na tej Akademii som bol párkrát na návšteve a je to tam dosť moderné, skoro ako hotel, ja by som tam nechcel bývať.
Ale je to tam nové, čisté, veľká kuchyňa, zamykacie skrinky na kuchynský inventár. Každá izba má svoju vlastnú kúpelku.
Šalinkarta sa dá vybaviť v momente keď si študentom, teda donesieš na DPMB potvrdenie o štúdiu.
K menzám Mendelu sa neviem vyjadriť, ja chodím do VUT ménz a v poslednom čase viac do MUNI ménz, kartičku MUNI ti vystavia obratom za preukázanie potvrdenia o štúdiu (alebo ISIC).
Bankový účet odporúčam ČSOB, nie je to nejak úžasná banka a občas nasiera nefunkčnosťou ebankingu, ale ako študák máš vedenie účtu zadarmo a prevod medzi CZ a SR účtom je za symbolických 6kč. Samozrejme musíš mať slovenskú aj českú ČSOB. Účet si založíš obratom za potvrdenie o štúdiu v hocjakej pobočke, ja som bol dakedy v júli 2010 v Uherskom Hradišti.
Šalinkarta sa dá vybaviť v momente keď si študentom, teda donesieš na DPMB potvrdenie o štúdiu.
K menzám Mendelu sa neviem vyjadriť, ja chodím do VUT ménz a v poslednom čase viac do MUNI ménz, kartičku MUNI ti vystavia obratom za preukázanie potvrdenia o štúdiu (alebo ISIC).
Bankový účet odporúčam ČSOB, nie je to nejak úžasná banka a občas nasiera nefunkčnosťou ebankingu, ale ako študák máš vedenie účtu zadarmo a prevod medzi CZ a SR účtom je za symbolických 6kč. Samozrejme musíš mať slovenskú aj českú ČSOB. Účet si založíš obratom za potvrdenie o štúdiu v hocjakej pobočke, ja som bol dakedy v júli 2010 v Uherskom Hradišti.
-
audiotrack
VIP
o účtoch tu toho bolo už popísaného viac ako je zdravé. Ak máš na slovensku ČSOB, tak si ju vybav aj tam. Ak máš slovenskú sporiteľnu, tak si vybav českú sporitelnu. A ak máš niečo čo nemá v ČR pobočku, tak je to úplne jedno. Všetci ti dajú vedenie zadarmo keď si študent.
čo sa menz týka, ja som chodil iba do muni (hlavne na FI a právnickej + nostra pizzeria) a bol som spokojný. Ale v podstate je to jedno. Riešiš tu také banality ako kde si kúpiť chlieb. Tam kde ti bude chutiť, tam budeš chodiť. A tiež tam, kde to máš najbližšie.
//autoeditácia príspevku (03 Jún 2013, 15:11)
mycreed: na UKF som na aplikovanú chodil 3 roky po bakalára. Papierovo je asi lepšia ako v trnave, ale ťažko porovnať keď trnavu nepoznám. Štúdium bolo dosť jednoduché, zvládal som popri ňom aj prácu (bol som na dennom, a na prednášky som nechodil). Základy ťa naučia, ale nečakaj že po skončení budeš špička v odbore. Ale myslím že čo sa informatiky týka na slovensku, tak máme asi len 3 či 4 školy a zvyšok je taký priemer kde by som aj túto nitru zaradil. A potom jednu či dve podpriemerné
čo sa menz týka, ja som chodil iba do muni (hlavne na FI a právnickej + nostra pizzeria) a bol som spokojný. Ale v podstate je to jedno. Riešiš tu také banality ako kde si kúpiť chlieb. Tam kde ti bude chutiť, tam budeš chodiť. A tiež tam, kde to máš najbližšie.
//autoeditácia príspevku (03 Jún 2013, 15:11)
mycreed: na UKF som na aplikovanú chodil 3 roky po bakalára. Papierovo je asi lepšia ako v trnave, ale ťažko porovnať keď trnavu nepoznám. Štúdium bolo dosť jednoduché, zvládal som popri ňom aj prácu (bol som na dennom, a na prednášky som nechodil). Základy ťa naučia, ale nečakaj že po skončení budeš špička v odbore. Ale myslím že čo sa informatiky týka na slovensku, tak máme asi len 3 či 4 školy a zvyšok je taký priemer kde by som aj túto nitru zaradil. A potom jednu či dve podpriemerné
Super , toto su odpovede na ktore som cakal
Idem na Provozne-Ekonomicku fakultu , takze asi zoberem tie koleje Akademie 
Chodím na gympeľ a rok maturujem (M,F,SJ,AJ) tak sa chcem opýtať ako je to s predmetmi na FEI čo sa týka náročnosti programovania, chalanisko čo tam chodí mi povedal že sa do toho dá celkom dostať. Ja mám maximálne tak nejaké slabé základy s medzerami v pascali. S matikou a fyzikou by som nemal mať až také problémy. Niektoré veci mi idú úplne bez problémov iné ťažšie. Čo som čítal pár tém a príspevkov dozadu vraj mali AIčkári problém s nejakým Valkom. Prednáša tam ešte? Ako to tam vlastne celkovo vyzerá aktuálne povedzme pre nastupujúceho prváka?
Edit: poprípade ešte ako to vyzerá s MATFYZom, má vôbec šancu dokončiť tú školu žiak ktorý sa drží priemeru-nadpriemeru?
Edit: poprípade ešte ako to vyzerá s MATFYZom, má vôbec šancu dokončiť tú školu žiak ktorý sa drží priemeru-nadpriemeru?
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Programovanie na feike je cisto len samoucba. Prednaska a cvicenia ti nedaju skoro nic (aspon mne nedali. Prednaska priebehala tak ze profesor nam tam ukazoval nejake jeho programy a cvicenie tak, ze cviciaci povedal ze na stranke su nejake ulohy programujte si). Matika sa da , fyzika to je ale zabijak
Valko este uci, neviem ale ci stale aj AI lebo tento rok uz ucil aj telekom sa mi zda
Valko este uci, neviem ale ci stale aj AI lebo tento rok uz ucil aj telekom sa mi zda
uz len telekomunistov Fyziku 2, ktoru ledva dakto spravi
na ten odbor neodporucam nikomu, koho bavia siete a celkovo telekomunikacny smer nech ide radsej na FIIT na odbor PKSS, a odporucam skor 4 rocny.
AIckari, maju tento rok stastie fyzika je lahka a len jedna, matika - satko odchadza kazdy moze ist na skusku taky bonus od neho, dnesny prvaci to vychytali
ako sa len dalo, uz len kodit musia vediet, nic viac.
AIckari, maju tento rok stastie fyzika je lahka a len jedna, matika - satko odchadza kazdy moze ist na skusku taky bonus od neho, dnesny prvaci to vychytali
-
Fabo
Hardcore addict
Ludia chcem sa spytat, neviete niekto ci sa daju na nete najst vzorove testy z prijimaciek na ekonomicku univerzitu? Konkretne podnikovohospodarsku fakultu v KE, ale myslim ze su rovnake na celej skole.
Čo čítam statusy spolužiakov, tak tie prijímačky sú riadne zvláštne. Na všeobecné lekárstvo otázky o ploskonosých opiciach, na politológiu zase o zakladateľovi slovenskej kinematografie. Och.
Hi, neviete mi poradiť na mais FEI TUKE mi píše, že "Hranica úspešnosti 0" Teda že prijímačky môžem úplne pokašľať a príjmu ma, alebo ako mám tomu teraz chápať ? Robil som na FBI TUKE a tou hranicou úspešnosti mysleli koľko minimálne bodov z prijímačiek musím mať aby ma zobrali... Vďaka a mám 129 bodov.
// Môžem dodať aj SS ak by niekto chcel presne vidieť...
// Môžem dodať aj SS ak by niekto chcel presne vidieť...
Aká je šanca že sa poradie v BA na práve posunie o 153 miest ?