Kvalitný MP3 player do 200€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kolac
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kvalitný MP3 player do 200€

Príspevok od používateľa kolac »

Ahojte,

chcel by som si kupit kvalitny MP3 prehravac. Moj akutalny player je Cowon iAudio 7. Vyhovuje mi na nom vsetko az na pamat a zlu bateriu.

Novy prehravac by mal mat:

- vyborny zvuk !
- NEdotykovy display
- dobru vydrz
- vyhodou slot na mikro SD
- ak bez slotu tak aspon 16 GB

Mate nejake tipy ? Od cowonu su to dnes uz len same dotykove zariadenia, hadam az na iAudio 9, ale za tie prachy (150€) mi to pride moc stare s malou pamatou.

Dakujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Kvalitný MP3 player do 200€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Novsi je Cowon 10. Co sa zvuku tyka, tak 9 a 10 su na tom podobne ako 7. Pokial chces zvukovy upgrade, tak do 200 eur je Colorfly C3 alebo nieco od Hisoundaudio (Nova N1...). Oproti Cowonom podstatne lepsi zvuk.
Ak ti to nesuri, urcite by som pockal, v juli sa ma zacat predavat Fiio X3. Ma stat urcite do 200 eur a mal by sa dat zohnat aj v CR, predbezne za 5500 Kč. Podla prvych recenzii predprodukcnych kusov nie je za tie prachy o com.
Akurat ta vydrz nie je ani u jedneho z tych menovanych ani zdaleka na urovni Cowonov. Zvuk je ale uplne inde.
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Na i7 sa mi pacilo, ze sa dalo nastavit aby ovladanie hlasitosti (tlacidlove) pri uzamknuti prehravaca fungovalo na posuvanie pesniciek (vyborna vec ak mas player vo vrecku a ovladas po hmate).

Ten colorfly c3 je cisto dotykovy, co citam takze tento nie.
I10 podla fotiek vyzera ze ma hw tlacidlo na ovladanie zvuku, no ci sa da prepnut tak isto ako pri i7 to neviem.
Ten Fiioo sa mi paci najviac (az na jeho velkost). Predpokladam, ze nieje urceny pre nas trh ze ?

Celkovo sa mi nepaci ze tie nove prehravace maju trend mat co najvacsi display, ja na tom nechcem pozerat filmy, ani hrat hry, ale taky prehravac co sklbi vsetky moje poziadavky asi neexistuje :-).

Inak dik za zhodnotenie, presne nejaku takuto odpoved som potreboval. Mimochodom, ak by som zdvihol limit o 50 - 100€, prisli by do uvahy nejake dalsie prehravace ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

50-100 eur velmi nepomoze, to Fiio je asi najlepsie riesenie. Lepsie stroje ako X3 zacinaju na 500+ dolaroch. Ta jeho velkost nie je samoucelna. Vsetky DAPy (digital audio player) su take hrube a rozmerne. Su tam kvalitne komponenty ktore potrebuju miesto. V beznom prehravaci mas jediny cip, ktory sa stara o vsetko, o prevod a aj zosiluje. V DAPoch mas zvlast prevodnik, zvlast zosilovac... Komponenty ako v tych najlepsich zvukovkach a lacnejsich stolnych dacoch. Kvalita napr. X3 je totozna ako u stolnych dacov za 100-200 eur.

Este je tu jedna pomerne lacna moznost ako mat este lepsi zvuk. Chce to ale zrucneho cloveka a chce to trosku kompromisu. A sice kupit nejaky bazarovy ipod za par supiek, urobit imod (treba tam prepajkovat nejake kable) a k tomu kupit nejaky prenosny zosilovac. Zvuk je na urovni tych najlepsich highend prehravacov ake existuju.

Co sa tyka X3 a "urcenia pre nas trh", bude sa dat pravdepodobne kupit na headphones.cz. Ci ale bude mat aj jazykovu lokalizaciu, to uz je otazne. Skor asi nie.

Pokial ide o Cowon 10 a tlacidiel, na oficialnej stranke mas manual, tam to bude isto uvedene.

Kompaktnejsie rozmery ako to Fiio maju vyssie spominane prehravace od Hisoundaudio. www.hisoundaudio.com/products/
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

A preco napr nejdes do ipodu classic? Ja sa do tychto prehravacov moc nevyznam, len sa pytam.
Ryan Giggs
VIP
VIP

ipodom si oproti Cowonu v nicom nepolepsi. Skor naopak vzhladom na to ze Cowony su podstatne vykonnejsie.

//autoeditácia príspevku (31 Máj 2013, 21:10)
Inak X3 sa už predbežne objavil na headphones.cz. Zatiaľ sa neda kupiť, ale v dohľadnej dobe bude: http://www.headphones.cz/inshop/prehravace/fiio-x3.htm.
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ryan, pockam si na Fiio X3, dakujem za tip :) btw: ak sa mozem opytat, aky prehravac pouzivas ty ? Tiez cakas na X3 ?

A teraz je tu otazka, ake sluchadla ? Uz niekolko rokov pouzivam Senny HD215 su podla teba tieto sluchadla adekvatne k potencialu tohto prehravaca, alebo by si na mojom mieste zainvestoval aj do lepsich sluchadiel ? Ostal by som nadalej u uzavretych.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten player zvladne omnoho lepsie sluchadla ako HD 215.

Ja pouzivam Samsung Wave, ipod s imodom a Galaxy S3 a cez jeho USB audio out ako DAC Fiio E17. Ten zaroven pouzivam ako zosilovac k imodu aj Wavu. Plus mam Nationite N2.
Napísať odpoveď