Skripot z prevodovky
Skripot z prevodovky
Ahojte, tak trochu technicka otazka. Zaujimalo by ma, co sa poskodzuje, ak napriklad pri zlom zaradeni a pod. sa ozve skripot prevodovky Dakujem za odpovede 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Skripot z prevodovky
...synchrony...
A tie synchrony sa uz pri velkom opotrebovani daju vymenit? Alebo je potrebna nova prevodovka? Resp. co sa robi v praxi.? Dakujem 
-
hojko
Site Admin
Daju sa vymenit.
K tej výmene dodám toľko, že nie je to lacná záležitosť a pri starších jazdených autách sa to často ani neoplatí. Riešenie je potom celá prevodovka kus za kus z nejakého vraku alebo rovno sa na to vysrať, dojazdiť to, čo sa dá a kúpiť iné auto.
-
RATZINGER666
Darca
suhlasim s Friksom (ako inak
), ale pride mi to tak, ze zakladatel temy nema so synchronmi problemy, ked svoju otazku zacal tym, co sa poskodzuje pri zlom preradeni... skor parkrat zle preradil a boji sa, ze mu coskoro nieco odide 
s chytenymi synchronmi sa da ale bez problemov jazdit, takze nikto nemusi mat obavy
s chytenymi synchronmi sa da ale bez problemov jazdit, takze nikto nemusi mat obavy
No mna to uplne len tak pre zaujimavost napadlo, co sa tam vlastne poskodzuje, aj ked pricinou bolo ako aj ratzinger spominal, ze Rko mi zle zaskocilo, nie az uplne dokonca, a pri pustani spojky som uz pocul nejake divne zvuky. A stvalo ma to hlavne kvoli tomu, ze auto je uplne nove, ale co uz, hadam jedno taketo zaradenie nic na tych synchronoch nespravilo. Mimochodom co sa s nimi vlastne deje? Tie zuby sa nejak poskriabu alebo co vlastne? Diky 
-
Grim
Darca
...zuby do seba nezapadnú a oderú sa o seba...
Zle zaradene Rko nerieš, to sa občas stane aj Pánom šoférom. Zas ta prevodovka nie je z masla, aby toto nevydržala
Čo jej oveľa viac škodí je nedodržiavanie "H" pri radení. Čiže keď radíš 2-3 krížom a nie tak, ako sa má.
Čo jej oveľa viac škodí je nedodržiavanie "H" pri radení. Čiže keď radíš 2-3 krížom a nie tak, ako sa má.
Vysvetli. Však ideš len po dráhach, čo sa tam má kaziť? Ak prídeš na "roh" z 2 na 3, automaticky zapadne. Priznám sa, že na jednom aute tak jazdím, ale tam je otrasná prevodovka a žiadne H sa mi nechce dodržiavať.
-
RATZINGER666
Darca
no minimalne namahas zbytocne kulisu... dalsie veci zalezia od prevodovky... kvalt mas iba vytuknut, aby sa sam vratil do neutralu a potom pomaly zaradit... ak sa s tym radenim ponahlas, moze Ti aj napriklad prasknut vypinacia vidlica ako mne...
ja som sa ani neponahlal a strihlo mi zaistovaci nit vidlicky na vodiacej tycke.. 1-2 neslo, 3,4,5,6 a R v pohode.. ked chces autu nakladat, daj si zalezat na tom, aby si spojku vytlacal v spravnom case, respektive aby si paku tahal len pri max vytlacenej spojke...
ja som raz telefonoval, a potreboval som hodiť do 4ky tak som vravel frajerke, nech mi hodí 4ku, a ona hlava sprostá blonďavá tlačila Rko, to som sa vtedy obohoval... odvtedy nikdy viac, a vymenil som frajerku... 
-
RATZINGER666
Darca
...si jej to mal na oplatku vecer doma "omylom" natlacit do eRka Ty a tvrdit, ze si netrafil 
Inak mne škrípe (cez zuby) skoro vždy keď idem do R-ka. Prevodovka, nie frajerka. To je zle alebo je to bežné, že tam nie sú synchróny.