Seth – ty si si uz dal dnes svoje prasky?
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
tehla
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Hughito- skus si dookola opakovat vetu – vysvetlit ateistom Boha je ako vysvetlit rybe vodu – a rozmylaj nad nou, zastav sa a fakt sa zamysli, medituj nad nou... podla mna jedna uplne vystizna veta a ked si len inteligentny, tak nic, ale ked si mudry, tak pochopis co tym myslela...
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
tehla: Ináč presne toto som čakal
Prídeš po dlhom čase, dáš sem niečo, ja zareagujem slušne a bez akýchkoľvek náznakov ad hominem na tvoju osobu a ty samozrejme dolezieš, kopneš si, nemáš žiadne protiargumenty a pomažeš to smajlíkom naznačujúcim akože iróniu. Ale áno, svoje prášky som si už dnes dal. A ty si medzi tým naštuduj napríklad toto http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man a zamysli sa, kto to použi...aha, vlastne to bola nejaká moderátorka Adela...
-
tehla
seth82 napísal:Ale áno, svoje prášky som si už dnes dal.
Toto sú vágne nezmysly. A keď používaš slovo "Boh," tak máš zjavne na mysli existenciu kresťanského boha - Jahveho. Vieš aj ty meditovať na vierou v existenciu Alaha?tehla napísal:Hughito- skus si dookola opakovat vetu – vysvetlit ateistom Boha je ako vysvetlit rybe vodu – a rozmylaj nad nou, zastav sa a fakt sa zamysli, medituj nad nou...
-
TommyHot
Addict
Presne tak, ja som tiez ako decko neveril v boha, az sa mama ozenila a takmer cela rodina mojho nevlastneho teraz uz ex-otca boli ortodoxni krestania, tak som sa dokonca ako ateista dal na drahu ministranta, lebo mali velmi efektivne oblbovacie a donucovacie schopnosti.. nastastie som z toho vyrastol a opat som si uvedomil, ze boh je len ludmi vytvorena fikcia - akysi ego booster, ked clovek zlyha a potrebuje si svoje zlyhanie niekym ospravedlnit.hughito napísal:Deti veria tomu, čo im naložia ich rodičia/rodina do hlavy. Teda, ja som na boha nikdy neveril, keďže som vyrastal primárne v nenáboženskom prostredí a tie pokusy babky boli neúčinné. Ale veril som v Deda Mráza. Prečo asi.
-
seth82
Darca
tehla: viď obrázok, ale to ma taktiež vôbec neprekvapuje...Ja som nikde nenapísal, že si ľudia nemôžu vyjadriť svoj názor slobodne. Ak si niečo také v mojom príspevku postrehol, tak to by som povedal, že prášky potrebuješ aj ty. Tak isto som tu ANI SLOVOM nespomenul moju inteligenciu a vedeckú kapacitu (už som sa bál, že ani v ďalšom príspevku nezatiahneš do roviny ad hominem, nesklamal si). Jednoducho nemáš argumenty, nevieš nijako rozumne zareagovať a preto melieš piate cez deviate. V každom prípade vzhľadom na tvoje diskusné schopnosti, ktoré som zažil na tomto fóre, je to celkom charakteristické.
A naštudoval si si problematiku Straw Mana? Môj názor na nejakú moderátorku Banášovú je asi takýto - ak sa nejaký bežný človiečik z kanclu vyjadrí na tému atómovej fyziky a kontrolovaného štiepenia, považujem jeho názor za asi tak relevantný, ako názor veriacej moderátorky, ktorá ani nevie, čo je ateizmus, na ateistov a na celú túto tematiku. Hádam som ti to vysvetlil dosť stručne.
A naštudoval si si problematiku Straw Mana? Môj názor na nejakú moderátorku Banášovú je asi takýto - ak sa nejaký bežný človiečik z kanclu vyjadrí na tému atómovej fyziky a kontrolovaného štiepenia, považujem jeho názor za asi tak relevantný, ako názor veriacej moderátorky, ktorá ani nevie, čo je ateizmus, na ateistov a na celú túto tematiku. Hádam som ti to vysvetlil dosť stručne.
- Prílohy
-
- missing the point.
- point.jpg (12.92 KiB) 1333 zobrazení
-
tehla
Ako nechapem o co ti zas ide Seth, mozno si sado-maso typek... stale po par sekundach zareagujes na moj prispevok a potom places, hlavne ze sam cely cas poukazujes ad hominem na „moderatorku a jej udajny nedostatok znalosti a kompetencii vyjadrovat sa existencii Boha“ ako na to, co napisala a este sa znervoznujes, doliezat mozes akurat tak ty a snazit sa furt vyvolat nejaku hadku a konflikt, ako keby na rozhovor o Bohu mal mat niekto patent... a najlepsie osoby ktore prejdu tvojou ateistickou cenzurou. Uz sa nelutuj, z teba sa proste neda nerobit prdel sa pozri jak reagujes.. Adela tu sama o sebe povedala:
Nikdy som si nemerala IQ, ale vďaka tomuto prieskumu aspoň viem, kam patrím, a som vďačná, že aj napriek môjmu hendikepu s IQ sem môžem prispievať.
Mojím skromným IQ si však dovolím domnievať sa, že medzi inteligenciou a múdrosťou je priepastný rozdiel v takej mierke, ktorá sa „inteligentovi“ logicky vysvetliť nedá. Ale zas sa možno veľmi mýlim... Boh vie.
Hughito – napisane to je jasne... Boh v ktorom zijeme my a ktory zije v nas... tak ako ryba vo vode, ako zivotny princip, stvoritel, alebo zavolaj Banasovej do funradia, co tym chcela povedat
Nikdy som si nemerala IQ, ale vďaka tomuto prieskumu aspoň viem, kam patrím, a som vďačná, že aj napriek môjmu hendikepu s IQ sem môžem prispievať.
Mojím skromným IQ si však dovolím domnievať sa, že medzi inteligenciou a múdrosťou je priepastný rozdiel v takej mierke, ktorá sa „inteligentovi“ logicky vysvetliť nedá. Ale zas sa možno veľmi mýlim... Boh vie.
Hughito – napisane to je jasne... Boh v ktorom zijeme my a ktory zije v nas... tak ako ryba vo vode, ako zivotny princip, stvoritel, alebo zavolaj Banasovej do funradia, co tym chcela povedat
-
seth82
Darca
tehla: Skús si naštudovať, čo je to reakcia ad hominem. Ja som v prvých príspevkoch vôbec nespomenul teba a ani som v nich neironizoval o práškoch, o tvojej inteligencii či vedeckej kapacite. Bol si to ty. A keď pochopíš, že čo znamená reagovať v rovine ad hominem, pochopíš aj, o čom píšem.
Ďalej - to v tých úvodzovkách (o tej kompetencii autorky vyjadovať sa k existencii boha) si si vymyslel, alebo ako tomu mám chápať? Lebo ak si chcel niekoho citovať, tak necituješ mňa, ale buď niečo, čo tu nikde nevidím, alebo to vzniklo v tvojej hlave a tvoje citácie sú podobné ako citácie ľudí v pochybných diplomovkách. Ja sa niekde znervózňujem? Až som si skontroloval laptop, či v ňom nemám ten vírus, cez ktorý ma môžu ľudia sledovať s pomocou webkamery cez Internety.
Snažím sa vyvolať hádku a konflikt? Určite, som to ja, kto tu po pár mesiacoch pridal z ničoho nič článok, ktorý mal byť asi len takým výkrikom, nemal rozpútať diskusiu, že nie? O akej hádke a konflikte tu píšeš? Rád používaš také expresívne výrazy? Si ako Nový Čas alebo Das Bild, akurát ti k dokonalosti chýbajú výkričníky.
Ja nikoho nechcem a ani nemienim cenzurovať. Je fascinujúce, že obhajuješ vyjadrenie osobného názoru nejakej Banášovej, lebo je veriaca a sedí to tvojej osobnej filozofii, ale keď som si tu na ňu vejadril názor je, už to pripisuješ akýmsi útokom, konfliktom a cenzúram. Si paranoidný a hlavne nevieš diskutovať.
Nuž a ja som si ten jej duchaplný článok prečítal, neboj. Akurát že z neho viem vycítiť ten pasívne-agresívny podtón od človeka, ktorý sa smiešne diskvalifikoval už tým, že o ateizme vyhlásil, že je to viera v neexistenciu boha. Každý, kto vyhlási takúto sprostosť, si nič iné ako výsmech nezaslúži a každý, kto ho v tom nasleduje a verí mu, je na podobnej úrovni.
Ďalej - to v tých úvodzovkách (o tej kompetencii autorky vyjadovať sa k existencii boha) si si vymyslel, alebo ako tomu mám chápať? Lebo ak si chcel niekoho citovať, tak necituješ mňa, ale buď niečo, čo tu nikde nevidím, alebo to vzniklo v tvojej hlave a tvoje citácie sú podobné ako citácie ľudí v pochybných diplomovkách. Ja sa niekde znervózňujem? Až som si skontroloval laptop, či v ňom nemám ten vírus, cez ktorý ma môžu ľudia sledovať s pomocou webkamery cez Internety.
Snažím sa vyvolať hádku a konflikt? Určite, som to ja, kto tu po pár mesiacoch pridal z ničoho nič článok, ktorý mal byť asi len takým výkrikom, nemal rozpútať diskusiu, že nie? O akej hádke a konflikte tu píšeš? Rád používaš také expresívne výrazy? Si ako Nový Čas alebo Das Bild, akurát ti k dokonalosti chýbajú výkričníky.
Ja nikoho nechcem a ani nemienim cenzurovať. Je fascinujúce, že obhajuješ vyjadrenie osobného názoru nejakej Banášovej, lebo je veriaca a sedí to tvojej osobnej filozofii, ale keď som si tu na ňu vejadril názor je, už to pripisuješ akýmsi útokom, konfliktom a cenzúram. Si paranoidný a hlavne nevieš diskutovať.
Nuž a ja som si ten jej duchaplný článok prečítal, neboj. Akurát že z neho viem vycítiť ten pasívne-agresívny podtón od človeka, ktorý sa smiešne diskvalifikoval už tým, že o ateizme vyhlásil, že je to viera v neexistenciu boha. Každý, kto vyhlási takúto sprostosť, si nič iné ako výsmech nezaslúži a každý, kto ho v tom nasleduje a verí mu, je na podobnej úrovni.
-
tehla
fajn, tak uz si vyjadril, co si citil. Aj keby mal podton, tak je to ludske pretoze ludia maju emocie – agresivitu som tam nevidel a inak tvoje emocie su mi absolutne ukradnute, co si ty z clanku vycitil alebo nevycitil, proste sa mi zdal dobre napisany, tak som ho sem postol bez ohladu na to, ci je Adela Banasova spolocenska autorita alebo vedecka omg, ty sa musis velmi nudit clovece
Este nieco mas na mna?
-
seth82
Darca
Na teba už nemám nič, v podstate som od teba ani nič nečakal a nič som ani nedostal. Nešpecifikoval si, kde si vzal tú tvoju pochybnú citáciu, zabudol si si prečítať niečo o výraze ad hominem, nešpecifikoval si, kde som ľuďom bránil vyjadriť svoj názor, nevysvetlil si, kde sa ja snažím vyvolať hádku a konflikt - proste z tvojej strany zas a znova (po dlhej dobe žiadna zmena) príspevky obsahovo prázdne, iba konštruovanie a silená irónia mierená na oponenta v diskusii. Takže žiaden prínos, ako obyčajne, rozvíril si hladinu a teraz môžeš opäť zdúchnuť.
Nuž a na záver - do toho, či sa ja nudím alebo nie, ti slušne povedané nič nie je, to len tak mimochodom.
Nuž a na záver - do toho, či sa ja nudím alebo nie, ti slušne povedané nič nie je, to len tak mimochodom.
-
tehla
tak to som rad, nemienim sa tu s tebou natahovat na somarinachseth82 napísal:Na teba už nemám nič, v podstate som od teba ani nič nečakal
-
seth82
Darca
Nuž, ja na články typu Adela povedala reagovať budem. A ak mi opäť budeš pripisovať autorstvo niečoho, čo som nenapísal, tak sa samozrejme budem brániť - to je hádam logické a ľahko pochopiteľné.
-
harrison314
Hardcore addict
povodne som to tu ani nechcel pisat, ale toto vlakno vypoveda viac o ludoch ako o bohu (z akejkolvek strany "bojoveho frontu")
-
seth82
Darca
O bohu predsa vypovedá všetko. To, čo sme tu písali, to ako sme to tu napísali, to čo sa deje vo svete, čo sa dialo vo svete. Sme vraj stvorení na jeho obraz a on vie, čo sa stane, vedel, že to tu takto prediskutujeme, teda je to o ňom vypovedá taktiež všeličo...
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2013, 15:44)
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2013, 15:44)
Na prispevky bez normalnych argumentov typu tehla sa absolutne neoplati reagovat. Stracaju sa sami vo svojich nezmysloch.
Óó úspech, ubrali sme veriacim jedno percento z ankety. Tuším poprvýkrát čo tu som. 
Mozes si dat dnes o jeden knedlik viac Hugo. 
-
tehla
sak nereagujte, dal som jeden clanok na zamyslenie - skorej pre veriacich a hned ste sa tu zhrkli a znizili anketu o 1%, som rad, ze vas moje prispevky takto mobilizuju, lebo odkedy tu nesom spite na ateistickych vavrinochwladas napísal:Na prispevky bez normalnych argumentov typu tehla sa absolutne neoplati reagovat. Stracaju sa sami vo svojich nezmysloch.
-
TommyHot
Addict
tehla, Banasova dala tvrdenie, ze boh je vsade okolo nas /paralela s rybou vo vode/ a mna by zaujimalo ako na to prisla? jasne, mame kvazydemokraciu a kazdy moze rozpravat nezmysly, ake sa mu zachce, ale ked poviem A, tak by za nim malo nasledovat aj B, ktoreho sa zvycajne nedockame a nie len od nej. Potom cela pro-bozska argumentacia vyznieva smiesne...