Akeho providera pre kablovku + internet v Martine?
Akeho providera pre kablovku + internet v Martine?
Mam ukoncenu viazanost v marticu a rozmyslam ci sa upisat znova alebo ist inam. Ponuk firiem je dnes už viac, no neviem nakolko su vyhodne a aj dostupne v Martine.
ORANGETV, Magio, Gaya, Martivo, UPC?
HD televiziu sice mam, ale len 32" takze nepotrebujem HD vysielanie.
Internet tiez nepotrebujem na dennodene stahovania cohokolvek
Dakujem.
ORANGETV, Magio, Gaya, Martivo, UPC?
HD televiziu sice mam, ale len 32" takze nepotrebujem HD vysielanie.
Internet tiez nepotrebujem na dennodene stahovania cohokolvek
Dakujem.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Akeho providera pre kablovku + internet v Martine?
Už dlhšie som to nejak neporovnával ale gaya vyšla najlepšie. Teda pokiaľ máš možnosť optiky, ináč nie.
Za cca 15€ tam máš 30Mbit/5Mbit + asi 50 programov alebo koľko. Niektoré si môžeš aj prehrávať dozadu.
Myslím, že za tú cenu sa tu nič iné nechytá.
Za cca 15€ tam máš 30Mbit/5Mbit + asi 50 programov alebo koľko. Niektoré si môžeš aj prehrávať dozadu.
Myslím, že za tú cenu sa tu nič iné nechytá.
-
uplink
VIP
UPC tam nie je? Teraz je za 16,90 aj s DPH 100/8, bez akcie a viazanosti, akurát na ňom fičím.
UPC som vyradil....
Pri gaya ma strasi min 80EUR na jednorazovych polatkoch. Ich zoznam kanalov je nedostatocne opisany - balik obsahuje 64 kanalov a rozpisali cca 20. VIac info neexistuje.
Na druhu stranu martico si za set top box nechava platit "najom".
Napisal som do gaya a som zvedavy co odpisu. Aj na fyzicku fomu instalacie. Ak mi strcia kabel na opacny koniec bytu, tak neviem ci sa na nich nevykaslem....
Zatial ale Dakujem za rady
Pri gaya ma strasi min 80EUR na jednorazovych polatkoch. Ich zoznam kanalov je nedostatocne opisany - balik obsahuje 64 kanalov a rozpisali cca 20. VIac info neexistuje.
Na druhu stranu martico si za set top box nechava platit "najom".
Napisal som do gaya a som zvedavy co odpisu. Aj na fyzicku fomu instalacie. Ak mi strcia kabel na opacny koniec bytu, tak neviem ci sa na nich nevykaslem....
Zatial ale Dakujem za rady
-
uplink
VIP
mazo - ak si myslíš že kvalitou a servisom niekto vyradí UPC a Orange, tak sa zamysli ešte raz. Tieto nonamové spoločnosti sú z 99% nacucnuté práve v týchto dvoch spoločnostiach a v ich infraštruktúre a ich služby a servis je oproti UPC a Orange na dne. Samozrejme kvalita infraštruktúry v Martine nemusí byť taká dobrá ako v Bratislave, o to pokoj, ale určite nič serióznejšie nezoženieš, lebo všetci sú v konečnom dôsledku aj tak pod ich "kabelážou"...
-
94jakub
Guru wannabe
Neviem čo všetko myslíš pod infraštruktúrou ale gaya má po celom meste naťahanú vlastnú optiku.
UPC v Martine nie je, Orange FiberNet aspoň na mojej adrese nie je a čo som skúsil náhodne ulice, tak nie je nikde.
Čiže zostáva z "kvalitných" jedine Telekom, ktorý beží na DSL, Martico, ktoré má po meste naťahanú vlastnú káblovku alebo gaya, ktorá má optiku.
UPC v Martine nie je, Orange FiberNet aspoň na mojej adrese nie je a čo som skúsil náhodne ulice, tak nie je nikde.
Čiže zostáva z "kvalitných" jedine Telekom, ktorý beží na DSL, Martico, ktoré má po meste naťahanú vlastnú káblovku alebo gaya, ktorá má optiku.
-
uplink
VIP
94jakub - ak tam nie je UPC, tak som nič nenapísal. A myslel som koncové uzly, sú obvykle u týchto dvoch providerov, len máloktorý provider má dosť peňazí sa napojiť priamo na vlastný uzol. Väčšinou patria pod nejakú zahraničnú, alebo vyššie menovanú firmu. A s tou vlastnou optikou by som si tiež nebol celkom istý, väčšinu týchto sietí vlastnia iné firmy - fyzicky, provideri si ich obvykle len prenajímajú. S tým rozdielom že Orange a UPC má naozaj rozťahané siete vlastné.
Ale ako je to v Martine fakt netuším.
Ale ako je to v Martine fakt netuším.
-
hojko
Site Admin
Martico alebo Gaya, pripadne Magio od Telekomu. Treba zistis, ze aku mas dostupnost tychto sluzieb.
Orange ma prave zaujal. Cca 20€ mesacne a pri 24 mes. viazanosti su instalacne poplatky 0€. Zariadenia tiez za 0€.
Magio som prave vyradil lebo ich ceny sa mi zdali privysoke. po prvych 6 mesiacoch platit viac ako 30€ mi pride prilis...ale este to musim asi zkalkulovat vzhladom na prvych 6 akciovych mesiacoch.
Dostupnost u oboch mam...
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2013, 12:48)
Tak opravujem - nemam dostupnost u Orange.
Vyber som zuzil na Martico alebo Gaya...
Dakujem
Magio som prave vyradil lebo ich ceny sa mi zdali privysoke. po prvych 6 mesiacoch platit viac ako 30€ mi pride prilis...ale este to musim asi zkalkulovat vzhladom na prvych 6 akciovych mesiacoch.
Dostupnost u oboch mam...
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2013, 12:48)
Tak opravujem - nemam dostupnost u Orange.
Vyber som zuzil na Martico alebo Gaya...
Dakujem
-
94jakub
Guru wannabe
Z tých dvoch určite gaya. Stačí keď si porovnáš ceny.
Ak chceš skúsenosti, tak mám síce len s gayou ale len dobré. Žiadne výpadky za posledných pár rokov.
Ak chceš skúsenosti, tak mám síce len s gayou ale len dobré. Žiadne výpadky za posledných pár rokov.
-
hojko
Site Admin
Vsak som ti napisal, ze Gaya alebo Martico, neviem na co si tam plietol stale Orange, ktory v Martine nie je. Bolo by dobre, aby si si zistil, ci mas doma dostupnost Martica aj Gaye, aby tato nema neostala pritom, ze tam nikto z nich nebude mat pokrytie.