Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Banasova hlavne nikde nespomenula ci hovori o moslimskom/krestanskom alebo budhistickom Bohu. Kludne to mohla pisat dohulena so Spiritom. Tak klidek. 
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
God made ma an atheist. Who are YOU to question his wisdom? Toto som chcel. Čo sa týka tej moderátorky, tak tam ani nejde o to, že o akom bohu písala, ale skôr o to, aké bludy vo svojom vyjadrení vyhlásila...Samozrejme, sú to jej názory, ale ak vyhlási totálnu kravinu, tak sa sama diskredituje...Toť vsjo.
No spomenula to tým, že použila veľké B. Alebo ak si už neuvedomuje rozdiel ani medzi týmto, tak neviem..SRneC napísal:Banasova hlavne nikde nespomenula ci hovori o moslimskom/krestanskom alebo budhistickom Bohu. Kludne to mohla pisat dohulena so Spiritom. Tak klidek.
-
tehla
no to jej musis zavolat do fun-ka nemozem hovorit za nu, asi to tak citi proste, niektori ludia vnimaju duchovno, ini nie...TommyHot napísal:tehla, Banasova dala tvrdenie, ze boh je vsade okolo nas /paralela s rybou vo vode/ a mna by zaujimalo ako na to prisla?
Ale zas niektori ateisti vnimaju duchovno ovela hlbsie ako dráči kostolnych lavic. To tiez nie je dobra mierka tehla. 
Hugo: Podla mna aj ine nabozenstva pisu meno svojho boha s velkym, ci?
Hugo: Podla mna aj ine nabozenstva pisu meno svojho boha s velkym, ci?
-
seth82
Darca
Ibaže iné náboženstvá majú na svojich bohov iné mená, ako Boh (God, Gott, etc)...Či nie?
Tak aj na krestanskeho boha mozes povedat Jezis a tiez je s velkym... tak isto je aj Allah s velkym a aj ked moslim napise boh tak ho pise s velkym podla mna.
Samozrejme. V našom chápaní je Boh s veľkým B myslený kresťanský boh. Ak píšem o neurčitom bohovi, tak použijem malé b = boh. Inak bohovia majú svoje mená: Jahve (židovský, ale v podstate aj kresťanský), Alah, Šiva, Zeus..
Tak svetove nabozenstva maju len jedneho boha, keby sa bavime o mytologii tak je to jasne. Aj ked je pre niekoho bohom napr. vesmir a veri tomu moze to pisat s velkym.
-
tehla
Inak Adela Banasova nechodi do kostola , jej otec je zid mam taky dojem, ale neviem a dost vystupuje proti cirkvi - podla mna celkovo ma dost pomylene nazory, typicke pre zidovskych intelektualov na SK, len tak na margo, ved aj ona v tej svojej sou si z cirkvi parkrat robila srandu, co som zachytilSRneC napísal:Ale zas niektori ateisti vnimaju duchovno ovela hlbsie ako dráči kostolnych lavic. To tiez nie je dobra mierka tehla.
Lebo z jeziska sa stal dedo mraz?hughito napísal:Veľmi slabé analógie, až prízemné + mýtus o využívaní mozgu. To by si "inteligentný" človek naozaj mohol najprv zistiť, než vypustí nezmysel do sveta.
Deti prirodzenie veria v "B"boha? Tak to som ešte nepočul teda. Deti veria tomu, čo im naložia ich rodičia/rodina do hlavy. Teda, ja som na boha nikdy neveril, keďže som vyrastal primárne v nenáboženskom prostredí a tie pokusy babky boli neúčinné. Ale veril som v Deda Mráza. Prečo asi.
Na argumenty Banasovej mi neda zareagovat inak jak Nietzschem
"Iba prechádzka bláznincom ukazuje, že viera nič nedokazuje"
"Iba prechádzka bláznincom ukazuje, že viera nič nedokazuje"
-
tehla
Nietzchem by som na tvojom mieste velmi nereagoval, ten tiez na sklonku zivota vsetko olutoval a tvrdil nieco ine
To bude asi tym ze na sklonku zivota jednoducho zosalel 
-
tehla
Nietzsche bol sialenec pocas zivota - ked vytvaral koncepcie nadcloveka, nadrasy, tvrdil, ze milosrdenstvo je len pre slabochov a pod. , skor to bude podla mna tym, ze z neho hustota opadla, ked zrazu musel celit zoci-voci smrti
-
seth82
Darca
http://www.peticie.com/iron_maiden_nie_ste_tu_vitani Proste nemám slov...Ale tak čo už, fanatizmus akéhokoľvek druhu je škodlivý...Odporúčam prečítať si mená podpísanýc =D Taktiež nízka úroveň, ale niektoré pobavili...
Nietzsche zosalel 11 rokov pred svojou smrtou.tehla napísal:Nietzsche bol sialenec pocas zivota - ked vytvaral koncepcie nadcloveka, nadrasy, tvrdil, ze milosrdenstvo je len pre slabochov a pod. , skor to bude podla mna tym, ze z neho hustota opadla, ked zrazu musel celit zoci-voci smrti
Ked pridavas clanky, tak aj uved, ze ide o sektu Spolocenstvo svateho Jozefa - exkomunikovanych knazov, a nie o iniciativu katolickej cirkvi.seth82 napísal:http://www.peticie.com/iron_maiden_nie_ste_tu_vitani Proste nemám slov...Ale tak čo už, fanatizmus akéhokoľvek druhu je škodlivý...Odporúčam prečítať si mená podpísanýc =D Taktiež nízka úroveň, ale niektoré pobavili...
A prečo by to mal udávať? Tu sa nebavíme len o RKC.
Aby tu nevznikali Ficovia na fore co hovoria A a nie B ... pripadne pre ludi ktori clanok neotvoria a staci im titulok.
Ked das do videovtipov link bez popisu tak ti ho vymazu, nechapem preco to nie je v kazdej teme.
Ked das do videovtipov link bez popisu tak ti ho vymazu, nechapem preco to nie je v kazdej teme.