Zdravím prosim Vas potrebujem pomoct. Spravil som si tabulku v HTML do nhl ligy tiež som si vytvoril databazu v php my admin cez webhosting freeoda.com. Potrebujem pomoct v tom že Ako možem zobrazit data z databazy do tabulky ktora je v html. Napr zapišem do DB niekommu 3 body a v tabulke ktora je v html sa zobrazia
alebo mi poradte nejaky najlepši sposob ako to zrobit tu tabulku
nič také v tom kode čo si predtým napísal nemáš, takže očividne nie je aktuálny a teda ti nevieme povedať kde si spravil preklep. Ale ak ti vypisuje časť php, tak zrejme nemáš otvárací tag pre php
Sprav index na stlpec "body" (napr v PHPMyAdmin sa da), kedze podla tohto stlpca vysledky usporiadavas. Lebo ked tvoja databaza bude vacsia, budes to mat pomale.
Alternativa cez query - raz zavolaj query: ALTER TABLE hraci ADD INDEX (body)
Dalej nepouzival SELECT *, ale namiesto hviezdicky vypis vsetky pouzivane/potrebne stlpce pre danu query.
Mozes si pozriet aj funkciu mysql_pconnect namiesto mysql_connect.
Limitovat pocet riadkov z tabulky (mysql LIMIT funkcia): SELECT * FROM hraci ORDER BY body ASC LIMIT 0, 15
Everhard napísal:Take rady pomimo, ale k databaze.
Sprav index na stlpec "body" (napr v PHPMyAdmin sa da), kedze podla tohto stlpca vysledky usporiadavas. Lebo ked tvoja databaza bude vacsia, budes to mat pomale.
Alternativa cez query - raz zavolaj query: ALTER TABLE hraci ADD INDEX (body)
Dalej nepouzival SELECT *, ale namiesto hviezdicky vypis vsetky pouzivane/potrebne stlpce pre danu query.
Mozes si pozriet aj funkciu mysql_pconnect namiesto mysql_connect.
Limitovat pocet riadkov z tabulky (mysql LIMIT funkcia): SELECT * FROM hraci ORDER BY body ASC LIMIT 0, 15
k tym tvojim radam:
- mysql_* funkcie su zastarale, je lepsie pouzit PDO
- perzistetne napojenie na databazu sposobuje havarie pokial by si chcel pouzivat tranzakcie
Slayter napísal:Zastarale su, ale pokial mas tabulku s 30 riadkami tak mysqli nepotrebujes, staci mysql.
s tým nesúhlasím že stačia. Sú deprecated, takže ak má novú verziu php, bude mu hádzať na stránke notice. A nedajbože ak bude ten projekt živý ešte o nejakú dobu, tak v ďalších verziách budú dokonca úplne zrušené a potom mu bude hádzať už fatal error a bude to musieť tak či tak prerábať do mysqli (alebo spomínaného PDO)