Vlastna tvorba hudby

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
James Dark
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vlastna tvorba hudby

Príspevok od používateľa James Dark »

1. moj soundtrack vyrobeny k pripravovanemu filmu Tiene Svetla. (Magix Music Maker 15)

2. moja produkcia Hip-hop instrumental (Magix Music Maker 15)

3. môj rmx... známy spevák inak.. žáner je neznámy (fl studio+ goldwave)

4.taky ambient z nudy. (Magix Music Maker 15)
peceman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa peceman »

nevedeli by ste ako sa volá filter= tón, ktorým sa premení obyčajný spev na taký, neviem ako to nazvať- použili ho pri tom chlapíkovi v HEY NOW, alebo aj pri klasickom speve v tejto rozprávke-

-neviem či je ako celok, alebo či sa to nastavuje na "pulte"- každopádne, ako sa to volá, to neviete?? Potom už by som si tutoriáli a videá našiel :) Ďakujem k+
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

volá sa to autotune (s radikálnym nastavením)
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

ci to tam je autotune, neviem povedat, ale na isto je tam pouzity vocoder, co je nieco podobne, len s tym, ze ti zmeni aj farbu hlasu a podobne.
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

No pani ja tam pocujem oboje, aj autotune aj vocoder. Definitivne
peceman
Medium Star
Medium Star

ak to ja mam zhodnotiť na základe toho čo ste mi napísali, myslím že tam je aj vocoder, pretože Adam Sandler má keď prestane repovať a začne spievať myslím o dosť iný hlas. Ale pri slovenskom dabingu to myslím je iba autotune, pretože Petrovi Marcinovi sa hlas nezmenil :) kto videl SK verziu a pamätá si túto scénu lepšie uvidí :)

//autoeditácia príspevku (21 Apr 2013, 19:25)
ahojte, taká otázka pre znalcov fl studia ( a podobných programov), našiel som na nete vela videí aj tutoriálov na tzv. orchestrovú hudbu, a chcem sa spýtať, ak zoženiem skladateľa a nejakého odborníka na takýto program, dokážu mi spraviť hudbu na úrovni hudby z napr. HOBBITA?? (link na započúvanie, vyberte si nejakú skladbu a kúsoček počúvnite- http://www.thehobbit.com/#content=soundtrack :) )

-to "na úrovni hudby z HOBBITA"- je samozrejme myslené v úvodzovkách, skrátka tak, aby to pripomínalo skutočný orchester a nebolo to ušotrhajúce, že je to PC výtvor :) a či vôbec zvládne fl studio aj takéto náročnejšie melódie ktoré nie sú iba "tuc-tuc-tuc" ale sú tam nejaké prechody, nejaké spomalenie, zrýchlenie a celkovo?? ďakujem :)
Danielson
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Danielson »

Žiaden program ti nedokáže spraviť to, čo dokáže 70 umelcov so svojimi nástrojmi. A najviac, akože kde by si chcel nájsť toho skladateľa? Len tak cez inzerát? Myslíš, že by to bol ochotný spraviť zadarmo? Takých ľudí je ešte menej než si myslíš - ak sa teda bavíme o ozajstných majstroch a nie nejakých "panoch producentoch", ktorí si to takouto formou len vyskúšajú.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Na začiatok môžeš použiť trebars http://www.ikmultimedia.com/products/philharmonik/

Ak si však myslíš že si len naklikáš jednotlivé inštrumenty do midi a hudba na úrovni soundtracku je na svete tak mám pre teba veľmi zlú správu :smt033
peceman
Medium Star
Medium Star

Danielson napísal:Žiaden program ti nedokáže spraviť to, čo dokáže 70 umelcov so svojimi nástrojmi. A najviac, akože kde by si chcel nájsť toho skladateľa? Len tak cez inzerát? Myslíš, že by to bol ochotný spraviť zadarmo? Takých ľudí je ešte menej než si myslíš - ak sa teda bavíme o ozajstných majstroch a nie nejakých "panoch producentoch", ktorí si to takouto formou len vyskúšajú.

Neviem načo ti je kde chcem zhánať skladatela?- spomenul som niekde že mám v PC tajne natočený svoj film?? prípadne že chcem aby to spravil niekto zadarmo pre moje pekné oči?? + napísal som tam to na úrovni že je to v úvodzovkách- čiže nie že to je to isté ako vagón umelcov, ale že to pripomína orchester a netrhá to uši- že to je PC výtvor...
Dunlop napísal:Na začiatok môžeš použiť trebars http://www.ikmultimedia.com/products/philharmonik/

Ak si však myslíš že si len naklikáš jednotlivé inštrumenty do midi a hudba na úrovni soundtracku je na svete tak mám pre teba veľmi zlú správu :smt033

povedal som že si chcem dať plechovku redbullu a sám to spraviť?? písal som že ak to bude profesionál skladatel+ profesionál s fl studiom a podobnými programami, či to bude ako tak pripomínať orchester...

čiže nehccem riešiť kde a komu sa to dá spraviť, a či to bude to na úrovni skutočného orchestru, ale či bude to akusticky aspoň niečo mať s tým spoločné- alebo to bude píliť uši. čiže sa to nebude dať ani počúvať, že to je iba PC výtvor... :wink:
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Profesionál a fl studio nejde dokopy. A to či to bude trhať uši alebo bude na úrovni záleží od dotyčného
peceman
Medium Star
Medium Star

ja netuším s čím robia hudbu Rytmusovy a spol. , tak s takým niečím takým- ako nim+ "toho dotyčného" sa to z tejto stránky netýka- kedže rozprávame o nejakom profesionálovi, skôr som to myslel tak, či "do-re-mi" na skutočných husliach či base je 100% a na nejakom tom programe bude 20%???- je to príklad- také nejaké zhodnotenie, či to bude strašne moc počuť že to nie je ozajstné- samozrejme že to bude počuť, ale asi o koľko percent to bude horšie, taký posudok neviete podať?? :)
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Takto poviem, ak to ma byt len do-re-mi, tak to bude na nerozoznanie - ak to bude nejaka kvalitna zvuk. banka. Ale pri celej skladbe, ktora ma vacsie dynamicke prvky a rozne techniky hry, tam to bude horsie, oproti realnemu orchestru. Presne % ti povedat neviem, ale dnesne velke zvuk. banky su pomali na nerozoznanie od ziveho orchestru. Teraz uz zalezi co sa komu paci. Ssobne som pocul nahravku ziveho orchestru, ktora sa mi menej pacila ako skomponovana skladba cisto na PC. Takze tak.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Niečo z mojej amatérskej tvorby:
https://soundcloud.com/terepin
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Terepin napísal:Niečo z mojej amatérskej tvorby:
https://soundcloud.com/terepin
Jupiter je skvelý, nemôžem sa od neho odtrhnúť a pustiť si aj ostatné :D
Terepin
Addict
Addict

Na Soundcloud dávam len jednotlivé skladby. Ak sa ti páči Jupiter, môžem tu hodiť celý album, ak chceš.
lukas9206
Addict
Addict

Bol by som rád. Ostatne majú tiež niečo do seba, no ďaleko som sa nedostal, keďže sa stále vraciam k tejto skladbe.
Terepin
Addict
Addict

I keď som rád, že sa moja veľmi špecifická hudba aspoň niekomu páči, nikdy ma neprestane udivovať, ako dokáže výplod v eJayi takto niekoho dostať... :-)
lukas9206
Addict
Addict

Má to niečo do seba. Za mlada mi ku šťastiu stačili midi, možno to je nejaká vrodená vada alebo čo.
Terepin
Addict
Addict

Btw, Saturn je z rovnakého albumu.
lukas9206
Addict
Addict

Ten mi až tak nehraje, príde mi trochu nudný, až moc jednoduchý, niečo mu chýba.
Napísať odpoveď