Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?
No ja pracujem pre zahranicnu firmu,ak je slaby mesiac to znamena 14 prac. Dni (12ky) spolu cca 157 hodin ,ziadny sviatok tak mam v cistom okolo 650€. Ak je lepsi mesiac 15 dni + nejaky nadcas (2-3) tak mam okolo 850€. Robim 12ky niekedy je vela prace niekedy menej robim 2ranne 2 nocne a 4 dni volno.robim elektrikara v autopriemysle a mam zatial len 21§. Som vcelku spokojny
a este na smenu 4,5€ gastrac.
§22 je skoro len formalna zalezitost co sa tyka skusok
-
TommyHot
Addict
Tak si skus na slovensku zalozit srocku a davat svojim zamestnancom nemecke mzdy.. Alebo vies co? Uplne postaci, ked aspon nejakych zamestnancov budes schopny zamestnat...icefiresr napísal:A naozaj je lepsie najst si pobocku nejakej zahranicnej firmy a pracovat v nej, konatel nejakej slovenskej sro-cky iba ludi vacsinou zdiera.
Tommy, toto je strašne individuálne. Niekto skončí po roku podnikania a iný za rok zarobí viac, ako niekto za celý život. Pričom to ovplyvňuje strašne veľa faktorov.
Takisto tu píšete o zahraničných firmách akoby to boli stroje na peniaze. Moja skúsenosť je taká, že zahraničné firmy tiež nedajú hneď 600 € v čistom, ale práve naopak. Väčšina ľudí tam maká za minimálku a potom, MOŽNO po roku, sa im plat prehodnocuje. Naopak, poznám x súkromníkov, ktorí nemajú problém dať nástupný plat 800 € v čistom.
Takisto tu píšete o zahraničných firmách akoby to boli stroje na peniaze. Moja skúsenosť je taká, že zahraničné firmy tiež nedajú hneď 600 € v čistom, ale práve naopak. Väčšina ľudí tam maká za minimálku a potom, MOŽNO po roku, sa im plat prehodnocuje. Naopak, poznám x súkromníkov, ktorí nemajú problém dať nástupný plat 800 € v čistom.
-
TommyHot
Addict
pinco mne islo o to, ze uz len vytvorit nejake pracovne miesta je neskutocne narocne (a drahe) a nie to ich este platit neadekvatne sumy..
Ale to je tiež predsa individuálne. Vo firme, v ktorej som pracoval, majiteľ postavil do roka firmu s 30 zamestnancami. Dnes je na trhu už 12 rokov a rozhodne sa nechystá skončiť, práve naopak. A to vďaka tomu, že na samom začiatku mal dobré zázemie v podobe dobrých známostí, majetnejších rodičov atď. Preto píšem, že to záleží od veľa faktorov.
-
t0m4s3
Admin
A ktorych je podla teba vacsina, takych co si prave opisal, ale takych co maju problem par miest vytvorit? Neohanaj sa vynimkami, ako sa hovori - potvrdzuju pravdilo.
Konkrétne čisla nemám a tvrdiť niečo "podľa mňa" je scestné.
Robim popri skole osobnu asistenciu, za jednu hodinu mam "odmenu vo vyske 1,39% sumy zivotneho minima", cize 2,71 € Vsetci asistenti tak zo zakona maju. Za mesiac ma potrebuje v priemere 25 hodin. Mne to vyhovuje, lebo sa nemusim stresovat niekde v McDonalde/Tescu za kasou a mam aj relativne flexibilnu pracovnu dobu, pretoze sa vzdy vieme dohodnut ako to naplanujeme aby sa postihalo co treba a obom to vyhovovalo. Navyse to nie je jednotvarna robota.
Niekde som cital pekny clanok o tom, ake je na slovensku neskutocne drahe mat zamestnanca, inymi slovami, zamestnavatela stoji zamestnanec neskutocne viac ako jeho mzda + ak zacne byt chorlavy (skoro stale PN) nemozes ho vyhodit, potrebujes nahradu a porste kolotoc... strasne prachy... zevraj je to na hlavu neviem to posudit nejsom zamestnavatel.
-
uplink
VIP
Hegy - je to tak. A môže to každý vidieť na výplatnej páske. Keď som robil v istej nemenovanej firme, tak bola moja "cena práce" bola 1200 eur, ja som videl v čistom 550 eur. To je realita. A to tam nie sú zverejnené práve PNky a podobné somariny. Tu ide o to že ak chce mať človek oficiálne zamestnanca, tak ho výjde na neskutočné prachy. Preto sa toľko tlačí černota a ja v tom ľudí len podporujem. Tento sk*rvený štát v ktorom sme okráda tvrdo pracujúcich ľudí 100x horšie. Takže hor sa do toho, okrádať tento štát na každý spôsob. Aj tak je to už len zborenisko.
Kks... dobre ze si napisal tiez som pozrel na pasku skoro mi oci pretocilo
3400€ cena prace... what to f*#$
Tak uz je vo veciach jasno ...
3400€ cena prace... what to f*#$
Tak uz je vo veciach jasno ...
dobre ranko
dnes je navyse den danovej slobody http://www.ta3.com/clanok/1020908/na-st ... vlani.html
dnes je navyse den danovej slobody http://www.ta3.com/clanok/1020908/na-st ... vlani.html
-
TommyHot
Addict
Keby sa ludia castejsie pozerali na svoju vyplatnu pasku, tak uz sme mohli byt na pol ceste k bezstatnej spolocnosti... 50% platu ide do prdele a kvoli comu? Ani len tu cestu, ktorou sa zalubenci do statu stale ohanaju, nedokaze stat poriadne zabezpecit.
welcome to Slovakia
neviem si ani len predstavit ze by mali slovaci priemerne vacsiu inteligenciu (no offense) a uvedomovali si viac kolko vlastne ze to ide do statnej kasy ktora sa len rozkrada
Jednoduchy priklad co som teraz mal osobne docinenia.
Nemocnica v Skalici. Kto ju financuje? Samozrejme urcite % stat (opravte ma ak sa mylim)
Nedavno komplet prerabka skoro celej nemocnice, hlavne fasada.
Nainstalovana nova kogeneracna jednotka na usetrenie nakladov na vykurovanie a potrebu ele.energie.
Pre nezainteresovanym je to len obycajny motor (Liaz). Tento motor potrebuje logicky pravidelnu udrzbu. Je aj v garancnych podmienkach od vyrobcu (firma kde robim)
No a nejaky jozko mrkvicka na bohviejakom poste si zmyslel ze j***t na udrzbu sak krutit sa bude aj bez nej.
Bez urzby si uz ide celkom dlho a vyzera to na vypovedanie zaruky.
A teraz.
Motor sa raz pokazi. Nebude v zaruke. Budu musiet platit. Kto to zaplati? Stat
Bude za to jozko mrkvicka zodpovedny? Neblaznite. Dokonca bude aj vo svojej funkcii pokracovat.
neviem si ani len predstavit ze by mali slovaci priemerne vacsiu inteligenciu (no offense) a uvedomovali si viac kolko vlastne ze to ide do statnej kasy ktora sa len rozkrada
Jednoduchy priklad co som teraz mal osobne docinenia.
Nemocnica v Skalici. Kto ju financuje? Samozrejme urcite % stat (opravte ma ak sa mylim)
Nedavno komplet prerabka skoro celej nemocnice, hlavne fasada.
Nainstalovana nova kogeneracna jednotka na usetrenie nakladov na vykurovanie a potrebu ele.energie.
Pre nezainteresovanym je to len obycajny motor (Liaz). Tento motor potrebuje logicky pravidelnu udrzbu. Je aj v garancnych podmienkach od vyrobcu (firma kde robim)
No a nejaky jozko mrkvicka na bohviejakom poste si zmyslel ze j***t na udrzbu sak krutit sa bude aj bez nej.
Bez urzby si uz ide celkom dlho a vyzera to na vypovedanie zaruky.
A teraz.
Motor sa raz pokazi. Nebude v zaruke. Budu musiet platit. Kto to zaplati? Stat
Bude za to jozko mrkvicka zodpovedny? Neblaznite. Dokonca bude aj vo svojej funkcii pokracovat.
A keby len pokračovať. Ešte ho aj pochvália, že to tak dlho udržal bežať bez investícií na údržbu.
Pytam sa ako neznalec.
V inych statoch su tie naklady na zamestnanca nizsie?
V inych statoch su tie naklady na zamestnanca nizsie?
Mozno trocha menej, mozno viac. Ale ich vyuzitie je uplne niekde inde.
-
TommyHot
Addict
ziegel ako kde.. niekde sa to aspon nesnazia maskovat za dvojite a trojite zdanovanie.. ano, socialne a zdravotne odvody su tiez len dan..
Ja tvrdím, že problém nie je vo výške daní alebo odvodov. Mnohé, mnohé krajiny majú ďaleko vyššie dane. My keď sme tu skoro rozpútali občiansku vojnu kvôli 2% zvýšeniu...ale prosím Vás.
Problém je, kde tie dane idú. Resp. neslúžia na nič, iba rozkrádanie. Som ochotný platiť aj vyššie danie ak štát zabezpečí, čo od neho očakávam - zdravotníctvo, školstvo, políciu, cesty...
Druhá vec je zbytočná byrokracia a deformácia trhu dohodármi.
Problém je, kde tie dane idú. Resp. neslúžia na nič, iba rozkrádanie. Som ochotný platiť aj vyššie danie ak štát zabezpečí, čo od neho očakávam - zdravotníctvo, školstvo, políciu, cesty...
Druhá vec je zbytočná byrokracia a deformácia trhu dohodármi.