S.R.O. obeť podvodu? ? ?
S.R.O. obeť podvodu? ? ?
Dobrý deň mám pravdepodobne problém , a bojím sa že som sa stal obeťou podvodu resp. bielym koňom.
Stretol som sa s takým jedným chalaniskom z netu (z Piešťan - viem presne kde býva, jeho adresu, má ženu i dieťa) vyzeral dôveryhodne za účelom toho, že moja náplň práce by bola : kontrolovanie pracovníkov, že má veľa roboty na stavbe , pretože robí na stavbách, zatepľuje a zároveň
potrebuje niekoho kto by kontroloval robotníkov a ak by bol problém , že mu treba hneď ohlásiť čo sa deje na stavbe, i ked chýba materiál atď --- ponúkal dobré zamestnanie, a že každých 1O dní by mi posielal výplatu a dal mi i zálohu 80 € , pritom som ešte nič neurobil a som cudzí človek.
..a podpísal som zmluvu že vstupujem do jeho s.r.o. ako spoločník, ale nedával som tam žiaden vklad.
dá sa spraviť nejaký podvod?na mňa? ak som spoločník?
neposlal som mu však ešte register trestov..bez toho asi nemôže fungovať?
jedná sa o tohto pána :
https://www.facebook.com/mario.jurcak?fref=ts
http://pokec.azet.sk/mario.jurcak
mobil : 0944265840
jeho kamarát mobil : 00420773040276
po vygooglení tohto čísla mi zobrazilo tento inzerát a neviem ako tomu mám chápať :
http://www.modreinzeraty.sk/inzerat/418 ... polocnosti
lb marketing s.r.o.---------- toto je s.r.o. toho jeho kamoša, a neviem či náhodou nie je v likvidácii
išli sme až do česka, kde mali nejakého známeho notára, kde som mu poskytol svoje údaje z občianskeho a podpísal že vstupujem do JARDIS NCL s.r.o. avšak ja som si myslel, že vstupujem do tej stavebnej firmy MANASEK s.r.o.
AKo mám postupovať? aký je váš názor ? ako to mám dalej riešiť?
edit: na nete som našiel o ňom toto
http://dlznik.zoznam.sk/dlznici-na-pois ... o%20jurcak
Stretol som sa s takým jedným chalaniskom z netu (z Piešťan - viem presne kde býva, jeho adresu, má ženu i dieťa) vyzeral dôveryhodne za účelom toho, že moja náplň práce by bola : kontrolovanie pracovníkov, že má veľa roboty na stavbe , pretože robí na stavbách, zatepľuje a zároveň
potrebuje niekoho kto by kontroloval robotníkov a ak by bol problém , že mu treba hneď ohlásiť čo sa deje na stavbe, i ked chýba materiál atď --- ponúkal dobré zamestnanie, a že každých 1O dní by mi posielal výplatu a dal mi i zálohu 80 € , pritom som ešte nič neurobil a som cudzí človek.
..a podpísal som zmluvu že vstupujem do jeho s.r.o. ako spoločník, ale nedával som tam žiaden vklad.
dá sa spraviť nejaký podvod?na mňa? ak som spoločník?
neposlal som mu však ešte register trestov..bez toho asi nemôže fungovať?
jedná sa o tohto pána :
https://www.facebook.com/mario.jurcak?fref=ts
http://pokec.azet.sk/mario.jurcak
mobil : 0944265840
jeho kamarát mobil : 00420773040276
po vygooglení tohto čísla mi zobrazilo tento inzerát a neviem ako tomu mám chápať :
http://www.modreinzeraty.sk/inzerat/418 ... polocnosti
lb marketing s.r.o.---------- toto je s.r.o. toho jeho kamoša, a neviem či náhodou nie je v likvidácii
išli sme až do česka, kde mali nejakého známeho notára, kde som mu poskytol svoje údaje z občianskeho a podpísal že vstupujem do JARDIS NCL s.r.o. avšak ja som si myslel, že vstupujem do tej stavebnej firmy MANASEK s.r.o.
AKo mám postupovať? aký je váš názor ? ako to mám dalej riešiť?
edit: na nete som našiel o ňom toto
http://dlznik.zoznam.sk/dlznici-na-pois ... o%20jurcak
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: S.R.O. obeť podvodu? ? ?
Ako spolocnik nezodpovedas za spolocnost, od toho je vo firme konatel. Ludi co dlhuju na poistnom su tisice.
Skus sa obratit na Obchodny register, to budes mat najlepsie.
hojko napísal:Ako spolocnik nezodpovedas za spolocnost, od toho je vo firme konatel. Ludi co dlhuju na poistnom su tisice.
to znamená, že žiaden podvod na mňa spraviť nemôže ani nič podobné?
-
hojko
Site Admin
To znamena, ze spolocnik je spolocnik, konatel je konatel. Staci, aby mal znameho notara, ktory overi tvoje fiktivne podpisy a ani nevies ako a uz budes konatelom v spolocnosti.
má známeho notára, pretože mu dal peniaze a za chvíľku to ,,vybavil" , meno notára je PETR BOHAC. Ako by som mal dalej postupovať?hojko napísal:To znamena, ze spolocnik je spolocnik, konatel je konatel. Staci, aby mal znameho notara, ktory overi tvoje fiktivne podpisy a ani nevies ako a uz budes konatelom v spolocnosti.
-
hojko
Site Admin
Pozriet si na Obchodnom registri, resp. na ceskom obchodnom, ze ci nefigurujes v dakej firme a ak si tam ako konatel, tak idealne sa bude obratit na policiu.
hojko napísal:Pozriet si na Obchodnom registri, resp. na ceskom obchodnom, ze ci nefigurujes v dakej firme a ak si tam ako konatel, tak idealne sa bude obratit na policiu.
kamarát mi teraz povedal že môžu zobrať na mňa autá na lízing ..a v živote sa nedoplatím
majú predsa údaje z môjho OP, kartičky poistenca , podpisy a ,,známeho notára"..alebo i úver..asi budem musieť ísť na kriminálnu políciu..a neviem či mám ešte kontaktovať toho pána..
Vyzera na dobraka od kosti.
A ty na inteligenta.
A ty na inteligenta.
Zavazok konatela je len voci spolocnosti pri vzniku skody, to uz ked mu dali daco podpisat rovno by zneho spravili konatela ak by chceli aby bol konatel, ocividne nevie kde je sever...tak mi pride realnejsie, ze nevie co podpisal a zaviazal sa k nejakemu vkladu do spolocnosti...ono sro-cka nie je nejaky extra problem, prinajhorsom sa necha krachnut. Horsie to bude s tou moznou kradezou identity...to je tak, ked jeden myslel.
Btw. niektori ludia maju v xichte napisane, ze su ... povedzme to slusne menej inteligentni ako ostatni, tento tvoj novy biznis partner by mohol byt pokladnikom klubu takychto ludi, fakt ta nechapem.
Btw. niektori ludia maju v xichte napisane, ze su ... povedzme to slusne menej inteligentni ako ostatni, tento tvoj novy biznis partner by mohol byt pokladnikom klubu takychto ludi, fakt ta nechapem.
-
TommyHot
Addict
V obchodnom registri nefigurujes ako spolocnik ani v jednej firme (manasek s.r.o. ani lb marketing s.r.o.), takze ti dotycny najskor ukradol identitu. Priprav sa na najhorsie (aj ked sa teoreticky nemusi nic stat). V cechach pokial viem, sa na prefoteny obciansky da cez sms zobrat "mensi" uver atd.
Teraz si ho potesil urcite, ze "mensi uver" 
-
TommyHot
Addict
Tak nema vyznam to zlahcovat. Btw ak podpisoval zmluvu na ulici/medzi dverami, tak ak sa nic nezmenilo, mala by sa dat zo zakona takato zmluva jednostranne zrusit do 14 dni od podpisania.
Čisto teorereticky, ak si sa stal spoločníkom, tak sa zakrátko môžeš stať jediným spoločníkom a majiteľom asi aj bez tvojho vedomia. No a tvoja spoločnosť môže mať finančné problémy všade, prinajhoršom aj s daňami (neoprávnené odpisy DPH že...) a pod.
Takže bude všetko na tebe...
Čím skôr sa to snaž zrušiť.
Takže bude všetko na tebe...
Čím skôr sa to snaž zrušiť.
Thovt - Za to zodpoveda konatel.
-
audiotrack
VIP
hojko toto nie je tak celkom pravda. Spoločník ručí v zmysle §106 len do výšky svojho nesplateného vkladu zapísaného v obchodnom registri. To znamená, že spoločník sročky ručí len do výšky v akej nesplatil svoj vklad, na ktorý sa zaviazal v spoločenskej zmluve, zakladatelskej listine. Bežne sa teda hovorí že neručí, lebo v 99% prípadoch majú spoločníci svoje vklady splatené. Ale to aké číslo tam bolo (a či vôbec bolo) nikto z nás nemôže vedieť. Možno neručí vôbec, možno ručí do výšky 10 000€ alebo inej keďže nič (zatial) nezaplatil.hojko napísal:Ako spolocnik nezodpovedas za spolocnost, od toho je vo firme konatel. Ludi co dlhuju na poistnom su tisice.
Dokonca to nie je jednoznačené ani keby v zmluve bolo napísané že neručí vôbec - teda jeho vklad bude nulový. Lebo potom existuje ešte takýto zákon:
čiže oni ako konatelia jednoducho prikážu spoločníkom zložiť sa na stratu. Toto existuje práve pre takéto dôvody, aby sa človek nezúčastňoval v 200 fimách o ktorých nič nevie len aby pral peniaze, odpisoval si dane a podobne. Nech nesie aj nejaké riziko keď chce byť súčasťou sro, a nech je v jeho záujme spolupodielať sa na chode spoločnosti a privádzať ju k zisku.§ 121
(1) Spoločenská zmluva môže určiť, že valné zhromaždenie je oprávnené uložiť spoločníkom povinnosť prispieť na úhradu strát spoločnosti peňažným plnením nad výšku vkladu až do polovice základného imania podľa výšky svojich vkladov. O porušení tejto povinnosti platia ustanovenia § 113 ods. 2 až 4 obdobne.
a ďalšia vec je trestnoprávna zodpovednosť.
čiže ako spoločník máš za úlohu kontrolovať konateľov. Ak vieš o ich tresnej činnosti (neodvedenie daní, podvody..) a neohlásiš to, tak si spoluúčastník. Takže ak tá spoločnosť robí niečo zlé, môže ho chytiť ešte aj súd a dokazovanie miery viny. Samozrejme by z toho vyšiel víťazne ako obeť podvodu, ale ťahať sa po súdoch a platiť si advokáta sú ďalšie starosti a peniaze.§ 122
(1) Spoločníci vykonávajú svoje práva týkajúce sa riadenia spoločnosti a kontroly jej činnosti na valnom zhromaždení v rozsahu a spôsobom uvedeným v spoločenskej zmluve, prípadne v stanovách.
každopádne, každá zmluva musí byť vyhotovená v minimálne 2 exemplároch. Ak sa v tvojej kopii nič také neuvádza, tak majú smolu. Ak si im len bez prečítania podpísal papier a tebe nič nedali (kde by bol zase ich podpis) tak to je fakt iba tvoja blbosť. Inak sa to nazvať nedá. A s tou zálohou to bolo tiež dosť naivné. Keby mi niekto dáva peniaze len tak za nič a ani nechce potvrdenie že som od neho zobral peniaze, tak to je dostatočný dôvod na podozrenie.
Lenže konateľ môže skončiť spolu s tým druhým spoločníkom a on zostane sám. Alebo to nie je možné?heker napísal:Thovt - Za to zodpoveda konatel.
-
TommyHot
Addict
Thovt to zalezi od konkretnej spolocenskej zmluvy. Kazdopadne zbavit sa firmy je tazsie ako ju zalozit...
ach jaj...ze "MANASEK s.r.o.", to ako ten maňásek (loutka). Uz len to znie podozrivo.
A frajer co s tebou vstupoval do SRO mohol byt rovnako zmanipulovany, na fotke z facebooku vyzera byt docela "inteligentny"
nemoze sa stat, ze poodkupuju s tou novou firmou vseliake zadlzene (nezdrave) firmy a potom z neho spravia konatela (vsetky veci co na to treba uz maju)?
A frajer co s tebou vstupoval do SRO mohol byt rovnako zmanipulovany, na fotke z facebooku vyzera byt docela "inteligentny"
nemoze sa stat, ze poodkupuju s tou novou firmou vseliake zadlzene (nezdrave) firmy a potom z neho spravia konatela (vsetky veci co na to treba uz maju)?