Spotreba

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Spotreba

Príspevok od používateľa Fabo »

whisper napísal: Lenže viac vzduchu sa rovná aj viac paliva, jedno ide s druhým :) Takže žiadny výkon zadarmo - šetrenie tým nezískaš (myslím priame, dajme bokom zmenu charakteristiky motora oproti atmosfére)...
No ono to takto - priebeh spalovania zavisi od bohatosti zmesi, plniaceho tlaku aj mnozstva inych veci. Ak by sme sa bavili o tom istom motore pod tou istou zatazou, jeden s turbom jeden bez, ten s turbom si moze dovolit urobit chudobnejsiu zmes, kedze natlaci do valca viac zmesi ako by si potiahol piest. Chudobnejsia zmes hori energeticky optimalnejsie, vyda viac tepelnej energie na objem paliva (do urciteho bodu)

Je pravda ze ten rozdiel pri malej konstantnej zatazi nebude velmi velky, ale bude tam.
Tiez je ale pravda, ze hlavna deviza turbomotorov oproti atmosferickym v spotrebe je to, ze vedia vyvinut vacsiu silu pri zvyseni zataze :arrow: menej minies na rozbeh :arrow: rozbeh je to, kde sa mina najviac paliva, a to hlavne v nizkych otackach, kde kvoli nizkemu nasavaciemu tlaku nedokaze motor tak rychlo zvysit otacky.
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

urcite turbo pomaha znizovat spotrebu pri downsizingu pri beznej jazde odkusane rovnake trate 1,2TSI 1,4 alebo 1,6e
rovnaka cesta +/- rovnaky naklad rovnake tempo 1,2 TSI - 5,1 l /1,4 5,8l / 1,6 6,4l (palubny pocitac)
len ze ako nahle pritlacis trubo hned ide rapidne spotreba hore
downsizig+turbo je urcite aj o spotrebe ale do akej miery
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Fuxxo napísal:zase cele zle begbeee .. u nafty ano. ale u benzinu nikdy.. pri benzine mas najvyssi vykon pri skoro najvyssich otackach co u nafty je presne naopak... a na male atmosferky motory mat biturbo, tak to uz vobec nie. teda teoreticky ano, ale to by museli byt malinke turba aby sa roztocili.. napriklad si absolutne neviem predstavit spojenie troj-zubcoveho motora HTP a turba.. aj ked si to zo skratky vieme vyvodit (High Turbo Powered)

este raz a v skratke.. spojenie dvoch vyrazov benzin + turbo so setrenim nema absolutne nic spolocne.. kto si kupuje hladky benzin, tak jazdi vycsinou po meste na malu vzdialenost alebo mu je jedno ci ma benzin alebo naftu

kazdy kto mal benzinovy turbom preplnany agregat mi da za pravdu, ze zvuk svistania turba je vysoko navykova vec :)
Tak podľa mňa teraz sa bohovsky mýliš ty, lebo práve to je trend.
Ecoboost 1.0 - trojvalec s turbom: motor roka
TwinAir 0.9 - dvojvalec s turbom: motor roka
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

male obsahy s turbom... to sa ani turbom nazvat neda, ale je tam. no aj tak si budem stat za svojim, ze to bude zrat stale viac ako nafta.

akurat som kusok cital o tom ecobooste.. a kombinovana spotreba 5,0 l/100 km, tak to nezozeriem nikomu.. jedine vyskusat.. ale nie to co ukaze palubak ale realne zmerat.. a tym 5 litrom neverim ani teraz, rovnako ako neverim udajom 4,7 l/100km na PD TDI. ta hodnota v reale je stale niekde nad 5,5 l/100km
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

Fuxxo: 1,2 TSI odmerane 800km/40l a to bez velkeho snazenia
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

pravda je, ze doba ide dopredu. ale ja by som na tych motoroch tu spotrebu mozno nikdy nedal..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak to píšu všade v testoch, že pri downsizingovych motoroch neplatia návyky z atmosféry, lebo zvuk a otáčkomer je zradný.
V podstate, ale toto je budúcnosť. Nepotrvá to už dlho a 2-3 valce s turbami a objemami pod 1.2 budú tvoriť väčšinu motorizácií, rozumej budú rozhádzané v populácii asi tak ako teraz sú 4-vacle atmo 1.1, 1.2, či 1.3.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tak pre porovnanie... Znamy ma Ford S-Max vo fullke (pisem to koli hmotnosti) v automate "powershift", motor benzin 2.0 EcoBoost (240koni) a dlhodoba spotreba merana podla tankovani je 8,5 /100km.
Takze ten ecoboost vo focuse nebude az taky nezmysel
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

japonci, konkretne suzuki malo uz pred 20 rokmi preplnany 3-valec s objemom 550 ccm s elektronickym vstrekovanim, takze europske automobilky iba objavuju ameriku :D je pravda, ze ich montovali do mensich aut, ale koncept je rovnaky
ako Fabo naznacil, preplnanie prinasa zvysenie ucinnosti motora a to automaticky znamena mensiu spotrebu a to je proste fakt
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

tak ked to bola taka amerika coze s tym nepokracovali? :roll:
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

http://en.wikipedia.org/wiki/Kei_car
chcel som len poukazat, ze preplnany nizko objemovy motor nie je ziadna novinka, vdaka technickemu pokroku to teraz zacina byt zaujimave, vtedy to mozno bolo inak
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja jazdím pod 4 litre na 100 km v meste..ale na bicykli a litre sa týkajú pitného režimu :D
Inak vďaka tebe som tam už zo 3x zavítal pobaviť sa a je to fakt srandovný klub :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tiez som sa tam vyskytol vdaka kamosovi co tam raz cosi komentoval, odvtedy je to zaradene medzi porciu 9gagu a hugelolu :mrgreen:
: :minus: => sere pes :smt033
Rekik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rekik »

na plnej nádrži (50L) prejsť 1021km, nie zle :) (70% mimo mesta, 30% mesto, 1,6HDi)
ešte by som tých 20-40km možno aj spravil no nerád riskujem :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

1.6 HDi je vydarený motor od PSA. Jazdím 2 autá s takým motorom a spokojnosť :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Toto mi je strasna zahada ze v Peugeote to vychvaluju no vo Fordoch sa to ku*vi jak sa len da ci uz vsetko okolo alebo samotny motor... :|
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to je tym, ze v ramci pezotov je oproti ostatnemu toto povazovane za neobvykle spolahlive :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

:lol: :lol: To ma dostalo :lol: :lol:
Rekik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rekik »

ten motor je na celom pežote jediná dobrá vec, čo si budeme klamať
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Hegy napísal:Toto mi je strasna zahada ze v Peugeote to vychvaluju no vo Fordoch sa to ku*vi jak sa len da ci uz vsetko okolo alebo samotny motor... :|
Ono to predpokladam ze bude asi tak ako u Mázd.. Motor sice relativne dobry, ale spolupraca s Mazdackou riadiacou jednotkou proste nefunguje :)
Napísať odpoveď