Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Ten link je na kliknutie a to čítanie tam nie je pridlhé, asi 5 viet dohromady. Priemerný čitateľ to zbehne za 10 sekúnd. Prepáč, ale ja tú spoločnosť nepoznám tak dobre na to, aby som vopred upozorňoval na to, že je to "ona" - nikdy som o nej nepočul, toto je prvýkrát. Sú to veriaci, je mi vcelku jedno, či sa od niekoho odpojili, faktom zostáva to, že časť veriacich fanatikov chce zakázať koncert, pretože je mysľou ešte stále v 16tom storočí...
Tak o padnutosti na hlavu organizatorov peticie netreba pochybovat, len napisat kto to vlastne je. 
-
tehla
Ta podla mna uz ovela skor, ale to je jedno, aspon vidite, ako dopadaju vase ateisticke „vzory“, cely zivot bojuju proti Bohu a nakoniec z toho zosaleju uboziaci, alebo si vystrelia mozog z hlavy... a vy ich potom citujete na forach, namiesto toho, aby ste citovali Jezisa, ktory vam chcel len dobre. Podla ovocia ich poznavajte ...eMPiko napísal: Nietzsche zosalel 11 rokov pred svojou smrtou.
//autoeditácia príspevku (06 Jún 2013, 15:34)
inak to je presne ten problem - ze davas katolicku cirkev a rozne sekty do jedneho vreca, ze nesi schopny rozlisovania - napr. moonovu sektu kde vsetci spachaju hromadnu samovrazdu si schopny spojit s katolickym knazom, ktoryhughito napísal:A prečo by to mal udávať? Tu sa nebavíme len o RKC.
tvrdi, ze samovrazda je hriech a tvrdis, ze to je to iste, co je uplny nezmysel
Všetci/ky majú spoločné jedno: veria v boha/ov.
-
tehla
no lenze to je poriadne mimo, lebo ja mozem tiez povedat ze ty a nejaky ateisticky masovy vrah ste uplne rovnaki, lebo neverite v Boha ani v "bohov" a hodit vas do jedneho vreca
http://ssvj.webnode.sk/za-slovensko-bez-iron-maiden/ nemam rad krestanov ale toto je moc!! Neznasam krestanov iba by zakazovali ale oni si dopraju co sa im zachce!!! Satana na nich co vymyslel tu peticiu! Satan vladne a vy proti tomu nic nezmozete!
-
seth82
Darca
Ty by si si mal v prvom rade prečítať diskusie, do ktorých prispievaš http://www.hojko.com/post1987374.html#p1987374
tehla, ja nevyznávam žiadnu nevieru v boha, nie som v žiadnej inštitúcii ani nič podobné. Proste táto téme je všeobecná a nikto z nás nemôže za to, že kresťanstvo má 6000 cirkví či cirkvičiek.
Ak sa to tematicky hodilo do tejto témy, čo sa hodilo, tak je to v poriadku a nie je našou povinnosťou oznamovať: tuto nejde o svätú RKC, ale o nejakých pobláznených heretikov.
Takéto prídavky a apológie sa očakávajú od vás.
Ak sa to tematicky hodilo do tejto témy, čo sa hodilo, tak je to v poriadku a nie je našou povinnosťou oznamovať: tuto nejde o svätú RKC, ale o nejakých pobláznených heretikov.
Takéto prídavky a apológie sa očakávajú od vás.
Jak ho mam citovat ked nikdy v zivote nic nenapisal co by po nom zostalo?tehla napísal:namiesto toho, aby ste citovali Jezisa, ktory vam chcel len dobre.
-
tehla
normalne Kali, z Biblie - priama rec tam je, mozes citovat kolko chces:) ci kde to chces mat zachovane, na USB-cku?
-
seth82
Darca
Ty snáď veríš, že to, čo je napísané v biblii / novom zákone, sú citácie ježiša? Tak to je dosť zlé, vzhľadom na to, že koľko krát bola tá metaforicko-alegorická kniha upravovaná cirkvou 
A dokázal už niekto, že vôbec žil?
A dokázal už niekto, že vôbec žil?
Lenze on bibliu nenapisal, tu zevraj napisali volaki styria zidia (myslim tym novy zakon), a kde mam vlastne zaruku ze si to oni cele nevymysleli?tehla napísal:normalne Kali, z Biblie - priama rec tam je, mozes citovat kolko chces:) ci kde to chces mat zachovane, na USB-cku?
-
tehla
ano verim. Kolkokrat bola upravovana a kedy? Napis konkretne, ma to zaujima alebo mozno si si to len vymyslel, mam taky dojem, ze Sväte pismo sa nesmelo vyznamovo prepisovat a pokial sa o to niekto pokusil bol exkomunikovanyseth82 napísal:Ty snáď veríš, že to, čo je napísané v biblii / novom zákone, sú citácie ježiša? Tak to je dosť zlé, vzhľadom na to, že koľko krát bola tá metaforicko-alegorická kniha upravovaná cirkvou
K tomu ci niekto dokazal, ze Jezis zil sa vobec nebudem vyjadrovat
No ved on nepisal, on hovoril a robil, pisali styria evanjelisti.Kali520 napísal:Lenze on bibliu nenapisal, tu zevraj napisali volaki styria zidia (myslim tym novy zakon), a kde mam vlastne zaruku ze si to oni cele nevymysleli?
„ v tom je odsúdenie, že prišlo svetlo na svet, ale ľudia milovali tmu väčšmi ako svetlo, lebo
ich skutky sú zlé.“(Ján 3: 18 –19).
Ty mas proste uverit a otvorit srdce a tvoj zivot sa zacne menit – on ho zacne menit – Boh, dusa sa ti zacne cistit a oci otvarat … ale na to potrebujes lasku a vieru a zit v pravde, skuste sa fakt zamysliet nad tym, jak by vyzeral svet, keby sa vsetci riadili tym, co hovoril Jezis a citili lasku a pravdu ako on... plno ludi si mysli ze pride na nieco lepsie a na tom sa to stale zopsuje... Nadclovek Niezsche a rasova nenavist, Dawkins a spol., to su vase idoly, ktore sa nakoniec aj tak zosypali a zblaznili … väcsina z nich
-
seth82
Darca
To je pekné, že veríš ničím nepodloženej knihe plnej matafor, v každom prípade - ty neveríš, že biblia bola upravovaná? Dokonca ma chceš obviniť z toho, že si vymýšľam... Takže napríklad zmena dňa sabatu (google it)? Ja verím, že cirkev ju zmenila niekoľko krát aj kvôli mocenským a politickým motívom. Ty veríš, že sú v nej citácie ježiša (ktorého existenciu nik nedokázal) a ja verím, že cirkev bibliu zmenila. Čia viera je viac, moja či tvoja?
Samozrejme, že sa nebudeš vyjadrovať, pretože existenciu ježiša nik nikdy nedokázal. To je všetko.
Ja osobne mám lásku, žijem v pravde a vieru k tomu nepotrebujem (na margo tvojej reakcie na kaliho) - šupa, nie? A ja osobne nemám ani idoly - nie som indoktrinovaný nejakým kultom osobnosti alebo rozprávkových postavičiek, jedine, že v sčítaní obyvateľstva som sa prihlásil k rádu Jedi.
Samozrejme, že sa nebudeš vyjadrovať, pretože existenciu ježiša nik nikdy nedokázal. To je všetko.
Ja osobne mám lásku, žijem v pravde a vieru k tomu nepotrebujem (na margo tvojej reakcie na kaliho) - šupa, nie? A ja osobne nemám ani idoly - nie som indoktrinovaný nejakým kultom osobnosti alebo rozprávkových postavičiek, jedine, že v sčítaní obyvateľstva som sa prihlásil k rádu Jedi.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Kralick%C3%A1_biblia
Nic sa neprepisovalo ani nemenilo, ked uz sa bojim ze Vatikan do vsetkeho stka prst tak si zoberiem asi preklad priamo z hebrejciny...
Mimochodom, comu ja ale moc neverim, katolici zevraj len zredukovali pocet evanjelii a spojili do jednoho, nepodstatne odstranili a vysledok je dnesna latinska biblia, ktoru by som za doverihodny zdroj nepovazoval.
Nic sa neprepisovalo ani nemenilo, ked uz sa bojim ze Vatikan do vsetkeho stka prst tak si zoberiem asi preklad priamo z hebrejciny...
Mimochodom, comu ja ale moc neverim, katolici zevraj len zredukovali pocet evanjelii a spojili do jednoho, nepodstatne odstranili a vysledok je dnesna latinska biblia, ktoru by som za doverihodny zdroj nepovazoval.
-
tehla
Seth – uprimne – je mi to jedno, viac ako spina medzi prstami bezdomovca, ktoreho rano stretavam,seth82 napísal: jedine, že v sčítaní obyvateľstva som sa prihlásil k rádu Jedi.
nic v zlom
To sa uvidiseth82 napísal:Čia viera je viac, moja či tvoja?
zevraj nic neznamena. konkretne uved pasaze, ktore sa vraj menili, ma to zaujima fakticky. Podla vsetkeho katolicka cirkev dost prisne strazila autenticitu Sväteho pisma. Uz len logicky, kolko bolo Biblii v roznych kutoch sveta a katolicke Biblie boli vzdy totozneKorag napísal: „ katolici zevraj .
Nechapem tehla, s tvojim vystupovanim povacsinou suhlasim, ako sa ale mozes odvolavat na takych satanistov ako su katolicka cirkev, ved uz len kolko je uzamknutych a neobjavenych tajomstiev vo vatikanskom archive este od cias stredoveku svedci o ich doverihodnosti.
Nie zevraj, vravela mi to fararka a ludia co sa v tychto okruhoch vyznaju viac nez ja, preto zevraj... A tiez ide o fakt, ziadny mytus alebo co, nevravim ze prepisovali bibliu ,ale vo vyslednom produkte ako ju vidime dnes vypada inac nez kedysi. A co sa kontretne prepisovalo a skrtalo? To ti povedat neviem, net toho bude ale plny, popripade sa mozem opytat fararky.
Nie zevraj, vravela mi to fararka a ludia co sa v tychto okruhoch vyznaju viac nez ja, preto zevraj... A tiez ide o fakt, ziadny mytus alebo co, nevravim ze prepisovali bibliu ,ale vo vyslednom produkte ako ju vidime dnes vypada inac nez kedysi. A co sa kontretne prepisovalo a skrtalo? To ti povedat neviem, net toho bude ale plny, popripade sa mozem opytat fararky.
Bohate by mi iba stacilo precitat si evanielium podla Filipa. 
-
tehla
No vsak jasne, kedysi bola na papyrusoch, ked neexistovala knihtlacKorag napísal: A tiez ide o fakt, ziadny mytus alebo co, nevravim ze prepisovali bibliu ,ale vo vyslednom produkte ako ju vidime dnes vypada inac nez kedysi. .
Ta sa opytaj fararky a potom napisKorag napísal: A co sa kontretne prepisovalo a skrtalo? To ti povedat neviem, net toho bude ale plny, popripade sa mozem opytat fararky.
co si tym chcel povedat?srNec napísal:Bohate by mi iba stacilo precitat si evanielium podla Filipa
Tehlove vyjadrenie z roku 2011: Koho zaujima americký vlastenec Hríb a jeho nežnejšia polovička Kušnierik, alebo Adela Banášová a jej názor na cirkev? Toto je tema o viere, nie o celebritných šašoch....
viď