Kamery na STK - neprejde mi auto cez kontrolu ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Kamery na STK - neprejde mi auto cez kontrolu ?

Príspevok od používateľa ktozesomja »

Mam na aute ine spätne zrkadla ako su povodne od vyroby, su inej farby, iny tvar + mam elektrony. Nic z toho nie je zapisane v technickom preukaze a jeden kamos mi hovoril, zevraj teraz ako maju byt vsade na STK kamery, ze mi neprejde auto cez STK ked nemam tie spätne zrkadla zapisane v TP lebo, ze to su sportove. Je to pravda ? Ak ano, aj elektrony musia byt zapisane ?
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kamery na STK - neprejde mi auto cez kontrolu ?

Príspevok od používateľa Grim »

...zrkadlá nemusia byť zapísané, ale elektróny ak majú iný rozmer ako máš uvedené v TP, treba si dať zapísať alterantívny rozmer...
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

rozmer je asi taky isty ako plechove disky, ktore tam boli povodne ... ale v TP nie su zapisane ziadne elektrony, mam len tu karticku TP, a tam nic take nie je
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nezapisuje sa ci mas elektrony alebo plechace, ale len iny rozmer. Viem ze otec musel zapisovat ked menil na octavke zo 14" na 15" a keby ze si dam 15" elektrony, nic nemusim pisat, len keby boli vacsie :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

A samozrejme ak je iny rozmer gum nemusia ta pustit, tie spetaky, sice vyhlaska nieco hovori ale nikto si to nevsimne a nebude riesit ci su alebo niesu original...
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

a ako zistim, ze aky rozmer je zapisany (ked je zapisany) v TP a rozmer gum tiez, kedze na tej karticke vela toho nie je. Da sa niekde nazriet do toho velkeho technickeho co bol predtym, papierovy ? Alebo keby bol zapisany nejaky rozmer tak by to bolo aj v tej karticke ?

A s tymi spätakmi ... mne to hovoril kvoli tomu kamarat, lebo zevraj asi od 1.jula maju byt na STK kamery, ktore budu nejak snimat auta, takze sa bude musiet robit TK poctivo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved velky TP musis mat bez toho nemusis ist ani na STK, to je prve s cim ta otocia...
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

aha, sorry .. to osm uplne zabudol, ze mam aj papierovy doma, kedze v aute nosim len karticku

A tie pneumatiky zvyknu kontrolovat ? Ci teraz uz budu musiet ? ... lebo raz to uz cez STK preslo s tymito a su vacsie ako tie, ktore su zapisane v TP.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ak to raz vyšlo, neznamená že to vyjde aj druhý krát. A záleží aj od Stanice kde robíš STK. Čo sme my boli s oboma autami na STK, zatiaľ vždy kontrolovali.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako hovorí môj mechanik: každé auto prejde, jednými dverami zíde a druhými vyjde :D
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Čo sa kamier týka, bude to stále o tom istom. Niekto hore mal zrejme pocit, že keď sa plošne namontujú kamery tak sa zabráni nebodaj korupcii. Jediné, na čo to bude dobré je, že autá ktoré doteraz dostali STK bez toho aby tam vôbec prišli, budú musieť teraz prísť. Úplatkom to však nijak nezabráni.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

A veru že to bude tak, ako napísal Header. Mechanici si veľmi rýchlo nájdu spôsob ako sa dostať k ľahko zarobeným peniazom pri kontrole. Stačí, že si ťa zavolá do jamy pod auto pod zámienkou, že ti chce niečo ukázať. Ako náhle budete v jame mimo zorného poľa kamery, tak otrčí ruku a človek mu dá nejaké to všimné s tým, že si spokojne vyjde druhými dverami von z budovy, a počká si na protokoly, kartičky a nálepky. Tie kamery by museli byť všade a plus by museli byť schopné nahrávať aj zvuk, aby sa dalo ako tak predísť korupcií na STK.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

vidis to a hla tri tyzdne dozadu som na stk aj emisnej v pezinku presiel bez problemu na 16 rocnom aute ,samozrejme s mensim uplatkom :) takze korupcia pokracuje ....
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

cORP., kolko to bolo? caka to totiz aj mna buduci mesiac, tak som zvedavy :|
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmmm, pekne, moj mechanik uplatky neberie. Minule som videl jak jedneho na starej skoduli vyhnal z STK lebo si nedal opravit nieco na co ho uzpozornoval ked na STK prisiel prvy krat, ani prachy nepomohli :D

Btw.: Mam 11 rocnu Octavku a stale slape jak hodinky a STK zvlada v pohode, preco sa tak bojite u 6 rocnych aut?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Sa sťažujete na korupciu na Slovensku a podporujete ju vo veľkom. To akože bez toho, aby ste dali úplatok na STK nejdete? Vám už načisto *ebe?

Pred mesiacom som bol na 20 ročnej favoriťke na kontrole no myslíte, že som mal chuť mu dávať úplatok? Ani v najmenšom..objednal som sa na termín a do telefónu som sa spýtal, či sa urobiť na starej favke alebo mám ísť inde? Boli radi, že to robím u nich a to im musí stačiť. K***a buďte trocha principiálny...na 6 ročnom aute úplatok?!! OMG!
Teraz sme boli s našou 7 ročnou kráskou a ani ma neťuklo dávať niekomu úplatok. Pri tom všetkom aké vylajdané kraksne sú na našich cestách tak ja mám uplácať kadejakého niktoša ?
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

begbeee, o com tocis? Oni si vedia spravit na akomkolvek aute emisnu a to taku, ze neprejdes (ked sa im chce). A ked si vezmem, ze ma znova da o par dni na kontrolu a zasa si zaplatim?

Tak rovno napis, kam chodis na STK, aby som sa tam zahlasil. Auto mam v uplnom poriadku (nove gumy, svetla, stierace, kopec hovadin), ma 7 rokov a tiez sa bojim, ze neprejdem.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslím, že ste pekne predposratí a nemáte gule si stáť za svojím.
Točím o tom, že dávate úplatok tam, kde netreba.

EDIT: naposledy sme stáli v dlhom rade a mechanik si vypichoval svojich známych mimo poradia. Keď tak chcel zobrať tretie auto, prišiel tam asi 35 ročný pán, pekne mu vy.....val, montér-kár sklopil uši a začal brať po rade. Myslíš, že ten mu dával úplatok resp. že neprešiel?
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Akoze tiez nechapem... 6 rocne auto a davat uplatky?? normalne zasnem... no uz som par STK absolvoval a o uplatku som nikdy nerozmyslal (a to mali niektore auta daleko cez 6 rokov..) :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ja platim lebo sa mi nechce auto pristavovat na miesto, cas su peniaze :wink:
Ale ajtak by som asi nepresiel :roll:
Napísať odpoveď