Kamery na STK - neprejde mi auto cez kontrolu ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kamery na STK - neprejde mi auto cez kontrolu ?

Príspevok od používateľa audiotrack »

no vidíš to, toľko múdrosti o autách tu hádžeš, a svoje auto si nevieš dať do poriadku ani natoľko, aby prešlo cez STK
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Nepotrebujem ziaden organ aby kontroloval moje auto ci moze alebo nemoze jazdit, v tom aute v prvom rade vozim SEBA takze auto je v absolutne excelentnom, vekom a kliometrami zavideniahodnom stave a kazdy bezpecnstny prvok mam naddimendzovany ;)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

icefiresr napísal:cORP., kolko to bolo? caka to totiz aj mna buduci mesiac, tak som zvedavy :|
Čo som sa s kamarátmi a kolegami v práci bavil, tak im stačí cca 15-20€. Čo bol teraz jeden kolega pred približne pol rokom na STK, tak od neho technik vzal 20€ a s tým, že má nejaké chyby na aute, ktoré by si mal dať odstrániť. Všetky mu ich popísal a pustil ho ďalej. Bolo to na 15 rokov starom malom aute. Neprešlo by kvôli vôľam na podvozku a riadení. Taktiež zadné brzdy mali nesúmernú brzdnú silu a spodná časť motoru/prevodovky bola dosť mastná od oleja.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

S 10 rocnou Fabiou som naposledy presiel s komentarom, ze mam skorodovane vyfukove potrubie a standardne "netesnost motora a prevodovky". Technik chodil okolo auta este ho napadlo aby som ukazal aj povinnu vybavu. Ked som sa ho opytal ze ci je vsetko OK a ci som presiel tak vyhybavo behal ocami a stale sa pozeral pod auto. Samozrejme ze chcel nieco do vrecka, ak by som si bol vedomi ze zavady su vazne tak mu nieco strcim. Na tej istej stanici som presiel s Feldou ktoru sme dovnutra vtlacili lebo nestartovala a zabudol som si nechat odstup na "roztlacenie". O 3 mesiace ma to caka znova, vcera sme v servise dali akurat spravit silenbloky a stabilizatory a to je vsetko...auto v tomto stave musi cez TK prejst aj ked ma 12 rokov.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hegy napísal:Nepotrebujem ziaden organ aby kontroloval moje auto ci moze alebo nemoze jazdit, v tom aute v prvom rade vozim SEBA takze auto je v absolutne excelentnom, vekom a kliometrami zavideniahodnom stave a kazdy bezpecnstny prvok mam naddimendzovany ;)
Hegy napísal:Tak ja platim lebo sa mi nechce auto pristavovat na miesto, cas su peniaze :wink:
Ale ajtak by som asi nepresiel :roll:
Tak potom asi až v takom poriadku nebude keď si sám vedomý toho že by si neprešiel
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Keby chcel ma nepusti koli podvozku alebo koli rozmeru pneu alebo koli vyfukom.
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

alebo kvoli tvojej demencii ze ohrozujes ostantych ucastnikov dopravy
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

O mesiac ma cakaju kontroly a v technickom mi nesedi rozmer kolies (tie co mam su schvalene pre moje auto, figuruju aj na poklope nadrze.

Ako si mam zapisat do TP tento rozmer, kde sa to vybavuje? Vdaka
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ShepDog napísal:alebo kvoli tvojej demencii ze ohrozujes ostantych ucastnikov dopravy
Ano sirsimi pneu a stabilnejsim podvozkom... Nice try, dalsi? :mrgreen:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nechcem byť sviňa, ale doprial by som ti nehodu. Stačí malé ťuknutie, nech sa nikomu nič nestane. Až potom si budeš búchať hlavu, či ti nestálo za tých pár euro zapísanie do techničáku a normálne absolvovanie technickej kontroly. Lebo ak máš gumy čo nemáš v techničáku, jazdíš s neplatným techničákom. A ak sa stane nehoda, si na vine ty. Takmer určite. Je jedno že niekto ti nedal prednosť. Právnik povie že si mal auto nespôsobilé (je jedno čo si myslíš, zo zákona je nespôsobilé) a sudca to vezme. On zaplatí pokutu za nedanie prednosti, ty zaplatíš škodu z vlastného vrecka. Lebo poisťovňa ti to nepreplatí

a keď sa pýtaš na to ohrozenie, tak napríklad širšie pneu zvyšujú pravdepodobnosť aquaplaningu
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

len to upresnim ,vyskytla sa mi mala chybycka v mojom poste predtym a vidim ze narobila poburenie ,nejde samozrejme o 6 rocne auto ale o 16 rocne ,no vsimol som si to az teraz ze som tam nedal jednotku ,za to sa ospravedlnujem ,ono ani nejde o to ze sa bojim ,auto preslo aj tak v pohode s tym ze som bol dohodnuty ze chyby ktore na nom najdu mi spise na papier a ja si to potom podla uvazenia dam opravit ,kazdopadne je to pre mna takto stale pohodlnejsie ako by som mal narychlo davat opravovat auto a znova sa vracat naspat ,zrovna ked je jemna financna kriza si to zial nemozem dovolit , stk+ emisna ma vysla na 80€ s tym ze prejdem ,no auto muselo byt navonok s opravenou pripadnou koroziou ako aj osvetlenie muselo byt v poriadku ,nakoniec auto preslo v pohode cez emisnu a z stk mi vytkol len vyteceny predny tlmic a jemnu koroziu na podbehu ,o tej som vedel pretoze sa mi to davnejsie prehlo pri zlom upevneni heveru ,takze som bol v suchu ,tlmic si samozrejme dam spravit ,rovno oba predne ,no chce to nejaky mesiac pockat ,mozno tak zaciatkom leta ,kazdopadne cena za to ze prejdete v Pezinku je 80€ ,nebudem menovat aky servis a aky technik ,skratka to tu mozne je .
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Hegy napísal:a kazdy bezpecnstny prvok mam naddimendzovany
Predimenzovany znamena,ze zajdes az za unosne hranice konstrukcnej stavby.

Ak je napriklad motor predimenzovany,a ty na nom budes este robit upravy napr. pre vyssi vykon,tak ho dokatujes za kratku dobu.
Ked je poddimenzovany,tak mu mozes "naladovat" a vydrzi dalej v pohode.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Noobsz DJ: presne tak. Kamery neriešia vôbec nič. Iba na oko. Mechanici idú po peniazoch a vždy sa nájde spôsob, takže hodiť prachy do popolníka a pred kontrolou povedať mechanikovi kuk potom popolník, zvládne každý.

Hegy: niekedy s tvojimi príspevkami aj celkom súhlasím, niekedy to má hlavu a pätu, ale toto prosím ta nemyslíš vážne že ? Ty si ten čo má tu e46 či to nebola tvoja ? Pretože ak máš jazdenku (hocijakú) nechceš nám tu dúfam tlačiť do hláv, že je absolútne ultra tuti fruti..pre teba je to možno naddimenzovaný prostriedok vymakaný po všetkých stránkach, pre iného je to blbá X ročná jazdenka, na ktorej (aj keď si myslíš že je všetko ok) sa môže každú chvíľu niečo posrať.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

tacosi napísal:
Predimenzovany znamena,ze zajdes az za unosne hranice konstrukcnej stavby.

Ak je napriklad motor predimenzovany,a ty na nom budes este robit upravy napr. pre vyssi vykon,tak ho dokatujes za kratku dobu.
Ked je poddimenzovany,tak mu mozes "naladovat" a vydrzi dalej v pohode.
Tomu nejak nechapem.. Ked je raz nieco poddimenzovane, tak sa to zosype aj bez toho, aby som tomu este nejak pomohol nakladanim... Ci som nieco nepochopil/prehliadol?
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

aj ja si myslim ze je to opacne poddimenzovane je ked je nieco horsie spravene ako by malo byt. dimenzovanie na nieco asi bude ze je to spravene tak aby to vydrzalo a naddymenzovane bude nieco spravene na horsie podmienky ako za normalnych okolnosti ma nie?
JCM01
Light Professional
Light Professional

No logicky ano - ked je nieco predimenzovane/naddimenzovane, je to stavane na horsie podmienky ako sa predpokladaju. Ak je nieco poddimenzovane, je vysoke riziko ze to nesplni svoj ucel ani v predpokladanych podmienkach, nie to este pri zhorseni zataze atd..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

otázne je, či to platí aj v hegyho prípade bezpečnostných prvkov. Jeho predimenzovaný podvozok (pevnejšie zvary a podobne) môžu v prípade nehody spôsobiť, že sa auto nepokrčí ako má na miestach kde sa má pokrčiť a jeho to v konečnom dôsledku zabije. Ono nie nadarmo sú na aute plechy namiesto pancieru. Vďaka ním sa "obtočí" okolo prekážky pri čelnom náraze napríklad do stromu a pohltí kopec energie. A aj vďaka tým mäkkým plechom človek prežije.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Ano, tomu rozumiem, ale tacosi hovoril o motore a tam tomu nerozumiem..
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

jedna taka mozno hlupa otazka, ale chystam sa na STK a este som tam nebol, kedze auto som kupil len asi rok dozadu a STK este stale plati. Plati sa za kontrolu aj ked auto neprejde ? Ci zaplatim len ak prejde ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

platí sa za kontrolu. Nie za výsledok kontroly. Tí pracovníci nebudú pracovať zadarmo a dúfať že prejdeš aby mali výplatu
Napísať odpoveď