Záplavy | Potopa | Povodeň | Zaplavuje nás voda
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Záplavy | Potopa | Povodeň | Zaplavuje nás voda
Tam som nebol, dnes som bol až na Devíne, ako sa dalo a tam boli všade tie predpripravené. Zvyšok netuším.
ono logicky si staci uvedomit aky tlak to musi drzat + vodotesnost
len tak to bacnut barskde nemozes
len tak to bacnut barskde nemozes
a co spodna voda?
audiotrack: myslim ze tam je nieco taketo. Inac v BA bola na lavom brehu Dunaja vybudovana betonova zabrana uz asi pred 5 rokmi a hentie mobilne zabrany sa pouzili iba na doplnenie miest, kde ten mur chyba. A Petrzalku pred zaplavami uz riadne dlho chrani hradza.
Ja som sa vždy čudoval, prečo takéto "čosi" (zábrany) nie je, tiež to vidím poprvýkrát a vidno, že to vie plniť svoju funkciu. Zajtra idem do BA na skúšku, tak akurát vychytám kulminačný bod.
audio: ide o kombinaciu obycajneho muru cca 120cm vysokeho, s tym ze v priechodnej casti (cesta, vstup na cyklochodnik) toho muru su v zemi predpripravene diery na namontovanie toho "lego" systemu. Napr. tu na videu z utorka je vidno od cca 24.sekundy, ako prebieha montaz http://i.sme.sk/datamm/3/27/27183/povodenvdnv.mp4
Byvate niekto takto pri vode/resp. vytapa vas pravidelne? Chcem sa len oyptat preco v takych lokalitach zijete resp. preco neodidete resp. preco ste do takych prisli. Pytam sa lebo je to asi prva vec, ktora by ma zaujimala pri nehnutelnosti, kedze je neovplyvnitelna mnou.
Kedy už Dunaj dosiahne ten peak, preboha? Najprv to malo byť včera, potom dnes na obed a SME momentálne píšu, že "Dunaj v Bratislave by mal kulminovať v noci vo výške 1040 cm." Už nech je tá voda preč..
Ja bývam, povodne tu nikdy nebyvali, no za posledných 20 rokov je to stále horšie a horšie. Dedina vedľa nás (Píla) mala pred dvomi rokmi prvý krát pôvoden, voda prakticky strhla všetko, mosty atd. A to bola fakt storocna voda, nikto to nečakal pretože v tej lokalite povodne nikdy neboli.
Co sa týka mna, my bývame na kopci, takze nad tie povodne vždy nejako obijdu.
Co sa týka mna, my bývame na kopci, takze nad tie povodne vždy nejako obijdu.
Extrémy budú len a len pribúdať.
Co su to extremy? Ked sa zdvihne po silnych dazdoch hladina rieky okolo ktorej sme si postavili sidla? Mne to pride normalne.
Také to vyššie, že "to tu nikdy nebolo" a zrazu je. 
Neviem od kedy tecie Dunaj, ale viem, ze ludia sa dozivaju okolo 80 rokov.
Pri reciach o 100rocnej vode musi byt skepticky aj najmensi skeptik.
-
Grim
Darca
...hughito - "to tu nikdy nebolo" sú veľkohubé výroky mienkotvorných médií...neber to tak vážne...
skor treba skumat pricinu tolkych zrazok...neviem ci v minulosti tiez take boli, pochybujem
vsetko sa betonuje a vona ma menej miesta na vsiakanie do pody, atd atd
vsetko sa betonuje a vona ma menej miesta na vsiakanie do pody, atd atd
-
audiotrack
VIP
u nás v PD sa po potopách urobili pri rieke protipovodňové chodníky, pod ktorými je špeciálny odvodňovací systém. Takže to že sa betonuje by ani tak nevadilo, keby sa na toto myslelo dopredu a nejaké takéto veci sa urobili aj pod ostatné chodníky v blízkosti riek či námestí. Voda sa síce vyleje, ale "vsiakne" skôr ako stihne natiecť do domov a pivníc
ja som nemyslel beton pri riekach ale vseobecne
vsetko sa drbe do kanalizacie a potom do pody to nejde
vsetko sa drbe do kanalizacie a potom do pody to nejde
-
WiZard
Star
ja vidim problem aj vo vyrubavani stromov... hora potom nedrzi vlahu -> voda rychlo stecie - povodne a potom zase obdobie sucha...
Bývalý minister obrany Galko celkom trefne o vzťahu média vs. povodne.
Možno trošku OT, ale vzhľadom na tie povodne, ako je to zo stavom naších železníc ? V sobotu cestujem, ale len v rámci republiky, a potrebujem aby vlak veľmi nemeškal .....zo Šale do Žiaru