TRIM SSD vs. sparse files

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
existpierre
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

TRIM SSD vs. sparse files

Príspevok od používateľa existpierre »

Ahojte,

Nedavno som kupil Intel 525 180GB SSD disk, nainstaloval windows, nakonfiguroval a potom som si nainstaloval Intel SSD Toolbox. Optimalizovalo mi to system pre ssd, spravil som kontroly, vsetko OK. No zavolal som aj TRIM funkciu a tymto sa mi vytvorili na C:\ bin subory s nazvom

-=={Intel_Trim_File_X}==-

kde X je incrementalne

Chcel som sa spytat co s tymito subormi? V docs som sa docital, ze su to sparse files(riedke, resp rozptylene subory) ktore by mal nastroj po trim operaciach odstranit. No ostali mi na disku a neviem co s nimi. Skusil som si ich presunut do priecinka Trim. No zaznamenal som chvilkove zamrzanie celeho systemu (no neviem ci to bolo sposobene prave tym). Takze netusim, ci tie subory mozem vymazat alebo nie.

Mate niekto skusenosti s tymto? Vedel by mi niekto o tomto povedat viac?

dakujem :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: TRIM SSD vs. sparse files

Príspevok od používateľa uplink »

Heh, tak s týmto som sa jakživ nestretol. Vieš mi ešet hodiť screenshot, v ktorom bode Ti Intel SSD Toolbox zapol trim? Resp. kde si ho zapol?
existpierre
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak nakoniec tie subory zmizli same, zrejme bol potrebny restart (ach tie windowsy :D) Takze screenshot nemam ako poslat. no k tomu ssd toolboxu, hned prva polozka Intel SSD Optimizer a tam som stlacil run + nastavil planovanie
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lebo intelov mám za sebou už hodne veľa a s nejakými súbormi som sa ešte nestretol a to trimujú o 100/6.
existpierre
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

este som sa chcel spytat k tomu spomaleniu, co to moze sposobovat? proste z disku zacne tahat a v systeme nejde pomaly nic robit. Tento stav trva asi 15 sekund, potom sa to unormalni + mam pocit ze rychlost stale klesa. prvy test R:450MB/s W:250,
druhy test R:250 W:200 a teraz co som spravil test po vypnuti strankovania, tak R:230 W:180 :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

existpierre - jedna bazálna. Máš SATA 2 či SATA 3 radič? Máš SATA 2/3 Intelácky radič, alebo nejaký Marvell/JMicron? Resp. napíšem sem prosím Ťa celý model notebooku/PC [dosky konkrétne a aj CPU/RAM] akú používaš, či máš Windows 7/8 32/64 bit [ak starter, dopísať] a či máš legal/nelegal. Všetko čo som napísal ovplyvňuje [dramaticky] výkon SSD diskov [Bohu žiaľ].

Totižto ak Intel nejde 550/500 s prstom v nose, chyba je na 99% niekde v hore spomínaných parametroch. Intely ako jediné SSDčka nepotrebujú "fine tuning" mimo Intel SSD Toolbox tune up na to aby dosiahli maximálny, aj keď nižší výkon ako konkurencia v malých súboroch a nekomprimovaných dátach. Patria medzi najspoľahlivejšie, najbezproblémovejšie [čo sa týka chodu] SSDčka na trhu, aj keď používajú starý SandForce radič.

Výstrel do vzduchu, ak nemáš nainštalovaný Intel Rapid Storage Technology [NON-RAiD!!!] tak ju nainštaluj a zapni write-back cache, to dorieši problém so zápismi. Avšak problém bude na 90% úplne inde a aj Ti poviem kde, keď mi prezradíš hore spomenuté veci :)
existpierre
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mam tento notebook : http://www.alza.sk/toshiba-satellite-l7 ... .htm#popis

+ upgrade ram na 8GB

Podla rychlosti mam ale pocit, ze ma asi len SATA2 (nikde v doc toshiby som to nenasiel ani v servise mi neodpovedali)
AHCI v BIOS mam zapnute
Radic ti neviem povedat, ale mozno podla parametrov notasa zistis
64bit Win 7 Home premium, legal

ked pridem domov, skusim Intel Rapid Storage Technology

zatial dakujem :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Má 3ku, ak budeš chcieť, tak večer Ti to poriešim cez skype a teamviewer. Už som to tak viacerým ľuďom z fóra helfol fixnúť. Som teraz mimo, tak večer napíšem viac.
existpierre
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

bolo by to mozne nejak zajtra do 14tej, lebo ja pridem az neskoro vecer domov, to uz asi nebudes hore :D , popripade navod co treba spravit
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No a som tu :)

Takže hotovka, ani to moc nebolelo a fičí mu to na plnej glorious rýchlosti...
Prílohy
screenshot.jpg
existpierre
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Velmi pekne ti dakujem :P , cenim si ludi, ktori si najdu cas pre druheho :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Zo zvedavosti, co tam bolo treba spravit ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Prvú vec čo [ne]mal bolo iRST. Potom bol problém s tým že má non-raid array [single channel SATA disk] a nechcel mu fungovať iRST pre single channel SATA disk. Tak som mu nainštaloval pokusne iRST pre RAiD, ktorý je v novej verzii už evidentne univerzálny [v predošlých nebol] a mne ani predošlé RAIDové verzie nefungovali v RAIDe. Taktiež zohralo dosť dôležitú úlohu updatnutie biosu [uefi], po ňom to [asi] prestalo mrznúť. Čiže tie dve veci v kocke.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Zaujimave =) No ja chystam upgrade booku tak potom tiez snad nejake to SSD pojde :D keby nieco ozvem sa. trochu OT xtremeguard uz mas ? :D kedy aplikujeme ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nemám, nedošiel, aplikujeme hneď ako príde. Ináč ani som nesledoval, to ide z UK, či US? Btw. do noťasa je to izi, ak máš také delo ako má pierre. V podstate či tam dáš Intel, Samsung 840 Pro, alebo Corsair Neutron GTX, všetko pôjde circa rovnako dobre.

Ináč tie iOPky na Samsungoch sú funkčné len na nadupaných chipsetoch/radičoch a fakt výkonných strojoch. Napríkald ja som dal dnes na Samsungu 840 Pro ~13 000 z rated 90 000 iOPs oboma smermi :/ a 285/135 MB/s na read/write. Čo ma dosť sklamalo, lebo v tom istom noťasi mi šiel Intel 520 SSD 285/260 MB/s read/write a 25-50k iOPS na tom atome. Toĺko len na margo faktu ohľadom Samsungov, že potrebujú riadny procák, ktorý ich nakŕmi. A samozrejme Corsair Neutron GTX je na tom obdobne, je rýchly, ale nenažraný a čo sa týka utilizácie CPU, tak ju trochu zhtlne. Samozrejme ak máš i5/i7 akejkoľvek rady a i3 tie vyššie 2 jadrá, tak je to úplne šum a fuk. V podstate mne sú zatiaľ najsympatickejšie Intely aj s ich staručkými SandForcmi, lebo sú "in general" bezproblémové. Zatiaľ čo s megarýchlymi Corsair Neutron GTXami som mal patálií až až.

A taká prupovítka, Samsung Magician nerozbehnete na 1366 x 720 rozlíšení, resp. menšom. Potrebuje 1024 x 768 a viac. Odmieta sa spustiť, a keď sa spustí, zle sa prekresluje. To len bokom.

A ešte, Arkaz - You will be receiving your order in a regular envelope addressed from Prestige Solutions, tracking is not available. Orders shipped in the United States are generally received in 6-10 business days. International orders take between 18-29 days to be received. Have a great day!

Takže si ešte nejaký ten týždeň počkáme :\
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No pokial dobre spominam Xguard prisiel v priebehu 1 max 2 tyzdnov. a malo by to ist z US. Uvidime no aky stroj sa podari teraz mam probook 4510s :D :D zatial sluzi no :) Chcel by som aspon daco s i3.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

4510s je mašina, totálna, ale SATA II ho nepustí na viac ako 230-285 MB/s v oboch smeroch. A možný najoptimálnejší výsledok dosiahneš LEN s Intelom 520 na týchto starších mašinkách. Na i3 so SATA III Ti to potiahne všetko.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ako neni zly len uz ma svoje roky. No za viac ako 170€ ho asi nepredam co? Aj to som mozno strelil vela. Do tohoto nema vyznam moc dat SSD
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mal by aj okolo 200-250 eur, lenže to ľuďom nevysvetlíš že ten noťas je lepší a silnejší ako AMD Ontario notebooky v tej cenovej. Takže 170 by nemal byť najmenší problém. Je to ProBook, nie pavillion a má super chassis, ak máš ramku aspoň 4 GB tak je to pohoda.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hno uvidime ked bude budget nieco poriesim teraz som prachy na oppo 5 dal do auta pre zenu (LOL)
Napísať odpoveď