phpbb a spam

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
kostickar
Expert
Expert

phpbb a spam

Príspevok od používateľa kostickar »

zdravim vsetkych..mam jeden problem nahodil som si phpbb na plateny hosting..ziadne free..problem je v tom ze spravil som tam kategorie ..dobre..potom som na fore isty cas nebol nemal som cas..pridem teraz a cca 30 tisic prispevkov a 9 tisic ludi..sami spam..ako to je mozne..pri registracii sa pozaduje overenie mejlom..musi zaskrtnut policko ci je clovek alebo bot..dokonca musi opisat obrazok pri registracii ktory je nastaveny na najslabsiu viditelnost..tak ako je mozne ze mi tam stale spamuju..hladam rozne mody nic nepomaha..kde je potom cely problem? to phpbb mam najnovsiu verziu 3.0.11
na tom istom hostingu mam este jedno forum a tam spam nemam..no mal som asi zo 10 prispevkov ale to je nic v porovnani s hentym kde mam uz skoro 1GB priestoru zaspineneho
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: phpbb a spam

Príspevok od používateľa audiotrack »

zmen captchu za inu ako je ta defaultna
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Bezna captcha sa da obist robotom, skus tam dat inu overovaciu otazku, trebars nieco matematicke alebo hadanku.
kostickar
Expert
Expert

ved to ma napadlo ako prve to som zmenil..ak otazky som zmenil..aj moznost ano nie aj ze treba zaskrtnut nejake policko..a stale sa registruju a spamuju..mozno nejaky MOD by este mohol pomoct..co je priamo v phpbb som uz skusil..bezvysledne
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Zaskrtnut policko a "ano/nie" prepinac, to je sest moznych kombinacii, na to robot pride velmi rychlo.
kostickar
Expert
Expert

a da sa nejako premazat ten spam inak ako ze zmazem fora a vytvorim na novo?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cez MySQL scriptom.
kostickar
Expert
Expert

ako sa dostanem k tomu scriptu?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

spravíš si ho. Ale mazať niečo z db pri phpbb je dosť riziko. Radšej by som na tvojom mieste nahodil to forum na nanovo, ak ešte nebolo zabehnuté. Zaberie ti to menej času aj úsilia.
kostickar
Expert
Expert

no pomazat to by problem nebol..ale stale sa chcu registrovat ti boti ..denne mam na mejly cca 500 ziadosti o aktivacii uctu..takto to dalej nejde..a keby nahodim cele forum na novo pomoze to alebo sa tam budu chciet stale dostat?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pomôže to v tom, že ho prečistiš. Ale snažiť sa budú stále, a aj sa dostanú pokiaľ na tom nič nezmeníš. Neviem však čo je zmyslom tejto témy, keď odpoveď si dostal hne´d na začiatku. Zmeň captchu. Phpbb je veľmi známi systém, a teda aj ich štandardná captcha je už dávno prelomená. Nájdi si nejakú inú, alebo si tam pridaj filtrovanie podľa IP iba na slovensko alebo čokoľvek iiné. Možností je kopec
kostickar
Expert
Expert

posledny pokus..viete niekto odkaz na web kde by som nasiel tutorial na zmenu a to taku aby sa opisoval capcha kod z prava do lava? teda opacne ako sa opisuje?Pridal som aj otazku aby sa muselo napisat hlavne mesto Sk..zatial botom nevidim..ale istota je ostota
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

kostickar - v niektorých prípadoch je vhodné zvážiť aj alternatívy ako JS/Flash capcha alebo iné, ktoré sú ešte viac bezpečnejšie ako klasické, avšak s možným negatívnym dopadom na užívateľov, ktorí majú tieto technológie v prehliadači vypnuté alebo nepodporované.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

prípadne neoverovať mail, ale telefonne číslo pomocou sms kodu :) Možností je neúrekom
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Daj si tam google captchu alebo puzzle captcha. Minule som to videl na jednom webe, je to celkom sranda a bot to nedokáže obísť.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Michaelo: A ako to bolo robené? Predpokladám, že JS. Ono najlepšia captcha je taká, ktorá nie je závislá na technológiách, ktoré môžu byť nepodporované (JS/pluginy etc.). Preto sa stále používa mrte tých obrázkových kde musíš odpisovať kód. Mne sa napríklad páči ako to má urobené Azet pri registrácii na pokec.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To práve netuším, snažil som sa ju nájsť no väčšinou som našiel len ľudí čo ju predávajú a nie web kde som ju používal pri registrácii.
No stále to môžeš ošetriť a ak má niekto vypnutý JS, tak mu zobrazí inú captchu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

weroro napísal:Michaelo: A ako to bolo robené? Predpokladám, že JS. Ono najlepšia captcha je taká, ktorá nie je závislá na technológiách, ktoré môžu byť nepodporované (JS/pluginy etc.). Preto sa stále používa mrte tých obrázkových kde musíš odpisovať kód. Mne sa napríklad páči ako to má urobené Azet pri registrácii na pokec.
toto je presne prípad zlej captche :) Ono myšlienka obrázku + otázky je pekná, ale majú tam logický nedostatok, že vyžadujú vždy iba 2 písmenka. Refreshol som si stránku 10x a vždy chceli prvé alebo posledné, prvé dve, prvé a štvrté a podobne. Nedávajú tam vôbec čísla, špeciálne znaky ani písmena s diakritikou, čiže to máš iba 26^2 (26 písmen je v abecede) možností. Smiešných 676 kombinácii, to ti aj pomalý bot overí behom sekundy. Takže tá ich captcha je tam len pro forma, lebo ju vôbec netreba crackovať na to aby som tam registroval tisíce fake účtov za účelom reklamy. A zrejme im to aj vyhovuje, keď sa všade chvália koľko majú userov a reklamu radšej potom riešia pri posielaní správ cenzúrov alebo dodatočným zablokovaním účtu
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Je to iba môj subjektívny názor. Nikde inde som nič také nevidel a príde mi to elegantnejšie ako tie obrázky so z deformovanými slovami, ktoré ani ja nedokážem poriadne prečítať. JPW zas používa takú haluz, že majú skrytý input v ktorom je číslo. Ak má užívateľ zapnutý JS, tak ani nevie, že tam nejaká captcha je, lebo je to vypnené automaticky, a keď má JS vypnutý, tak sa mu zobrazí ten input a musí zadať ručne nejaké číslo. Teraz je tam nastavené tuším číslo 20 a podľa chamurapiho ho menili za celý ten čas od nasadenia asi 10x.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Co je to potom za captchu ked sa ti vyplni automaticky?
Napísať odpoveď