Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

pisal som ti, ze mas dat video kde je to naopak... alebo este lepsie, zozbieraj videa kde bieli napadaju ciganov v skupinach,
titulky si tam mozes dat ake chces, nebudu ma zaujimat... jedno ale budu mat pre mna tie videa spolocne, v oboch by boli rasovo motivovane utoky, zial, tie su dnes len jednostranne, utocia len cigani...
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Este stale si sem nepostol video kde bieli napadli nejakeho cigana, len prazdne reci okolo toho.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

hughito napísal:Bobr, neviem čo splietaš.
Jediny co tu nieco splieta si ty :psssst:

//zato tvoj prinos pre diskusiu je obrovsky, ziadne argumenty, len kopec prazdnych humanistickych kecou, ked chce niekto niejaky dokaz tak uplne odbocis, pripadne postnes nejaky bezvyznamy clanok, by som ta nastahoval do oblasti kde ziju tyto tvoji kamarati aby si sa ty a tebe podobni sasovia spamatal... :smt098
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A kde som sľúbil, že tu budem postovať videá a robiť kompilácie? To ako myslíte vážne? Či vážne veríte tomu, že cigán nikdy nedostal od "bielych"? Odkedy sa takéto veci dokazujú videami na youtube? A nepísal niekto pár príspevkov späť o tom, ako cigáni z jeho sídliska boli doslova vykopaní akousi "partičkou" s istým ideovým pozadím?

Ešte jeden veľmi dobrý článok, reakcia na taký ten typický rasistický priemer, pôvodný článok však umelkyňa vymazala.

Nenúťte ju byť “rasistom”... ona to dokáže aj bez donútenia

Čítajte viac: http://branik.blog.sme.sk/c/273115/Nenu ... z2VcQpp52E

Bobr, radšej sa vypar odkiaľ si prišiel, tvoj prínos k diskusii je zatiaľ 0.

Mňa by zaujímalo, aký má napr. taký seth82 názor na vyššie uvedené príspevky a zmýšľanie, lebo ono to tak vyzerá, že ste na jednej strany barikády. A ako som si všimol, ľudia, čo veľmi veľmi kritizujú cigánov, resp. sú extrémne citliví cigánsku problematiku, tak pod. odpady ignorujú a ponechávajú bez komentáru.

Pripomína mi to tú umelkyňu, ktorá je "donútená byť rasistkou," ale keď jej v diskusii pod článkom rôzne indivíduá píšu už vyslovené choré myšlienky, tak inak aktívna prispievateľka to ponecháva bez komentára a mlčí.

Kód: Vybrať všetko

Nuž teda vieme, čo nás čaká, keď sa dostanú k moci fanúšikovia slečny Bauchovej. Lebo aj takýto hnoj vyprodukoval diskutér pod článkom slečny Bauchovej a ona do tejto chvíle ani slovom neprotestovala, napriek tomu, že do diskusie od vlastným článkom prispieva opakovane a je zjavné, že ju číta. Je preto zrejmé, že jej táto predstava neprekáža....
Keby to nebolo také šialené, bolo by to možno aj smiešne. A slečna Bauchová môže argumentovať tým, že nie je autorkou tých nápado. Iste. Ona "len" mlčí v diskusii pod jej vlastným článkom. Áno, presne to stačí. Niekedy naozaj stačí mlčať a nechať konať iných. Opaäť, ako na začiatku: geniálny model.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Ano o urcitej casti to svedci a vypoveda o tom, ze nie su ziadne zaznamy, kedy je to naopak a to je zaujimave pretoze ja uz od narodenia mam (nechceny) kontakt s ciernymi a ani raz sa mi nestalo, ze by tie svine bieli ludia napadli alebo ponizovali nejake male cigancatko alebo nejakeho jednotlivca ktory by bol v ocividnom oslabeni, namiesto toho aby si sem dal protichodny podnet tu zas trepes nieco o slecne Bauchovej.
hughito
Redeemer
Redeemer

Na cigána proste nikto nikdy nezaútočil, ani mu neublížil, ani cigán nikdy neutŕžil žiadny rasistické pokriky a pod. Až na to, že existujú aj viaceré rasovo motivované vraždy, v Čechách napr. veľmi dobre zdokumentované, je ich cez 20 (na SK také čosi chýba), v Maďarsku nedávno súdili neonacistov, ktorí cigánov strieľali a hádzali do domov zápalné fľaše..ale nie, treba jútube preťahovačku, lebo čo nie je na jútube a fejsbuku, akoby sa ani nestalo.

A čosi aj zo Slovenska:

http://kosice.korzar.sme.sk/c/6212717/z ... nikto.html

http://tvnoviny.sk/spravy/krimi/za-utok ... -ludi.html
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Vcera sme si dali s kamaratom na lavicke pri detskom ihrisku pivo a kecali, sme sa dlhsie nevideli, detske ihrisko bolo asi 15m od nas a bolo okupovane asi piatimi 4-rocnymi cigancatami - vobec nie z najhorsich pomerov, vyziva primerana, oblecene, ostrihane. Nebolo to v mestskej casti, ktoru volame geto, ale pri mojom dome 5 min od stredu mesta. Vysluzili sme si par strednych prstov a tituly ako ko*ot vyje*** a chodte do pi*i. S bielymi detmi nemam ziadnu podobnu skusenost, az na par drzych, aj to bez nadavok. :)
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

neviem kto je Bauchova a ani ma to nezaujima... vidim co sa deje a mam na to vlastny nazor...

inak tento tyzden bol v modrom z neba byvaly spoluziak mojej mladsej sestry, chodili spolu na zakladnu,
on vtedy este byval na byvalom druzstve, uz vtedy bol iny, cele dni travil v dedine a domov chodil len spavat,
potom byval v inej dedine medzi "svojimi" a hned ako sa dalo odtial vypadol... teraz sa snazi zit normalny zivot...
dufam, ze ho nenazves rasistom...

//autoeditácia príspevku (08 Jún 2013, 13:02)
hughito napísal:Na cigána proste nikto nikdy nezaútočil, ani mu neublížil, ani cigán nikdy neutŕžil žiadny rasistické pokriky a pod. Až na to, že existujú aj viaceré rasovo motivované vraždy, v Čechách napr. veľmi dobre zdokumentované, je ich cez 20 (na SK také čosi chýba), v Maďarsku nedávno súdili neonacistov, ktorí cigánov strieľali a hádzali do domov zápalné fľaše..ale nie, treba jútube preťahovačku, lebo čo nie je na jútube a fejsbuku, akoby sa ani nestalo.

A čosi aj zo Slovenska:

http://kosice.korzar.sme.sk/c/6212717/z ... nikto.html

http://tvnoviny.sk/spravy/krimi/za-utok ... -ludi.html
ak ti to este nedoslo tak presne na toto narazam... vsetko su to rasisti...
ale ked niekto spravi video o ciganskom rasizme tak je to podla teba primitivne...

//autoeditácia príspevku (08 Jún 2013, 13:05)
hughito, jednoducha otazka, cakam jednoduchu odpoved bez zbytocnych zvastov...
moze byt podla teba cigan rasista?
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme. Každý môže byť rasista, bez ohľadu na pôvod a farbu pleti. Čo si touto otázkou sledoval?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Článok je na smiech, úplne. Pritom na otrasne stupídne a primitívne video nikto takúto reakciu nedal, dokonca ste sa do mňa pustili, že čo si to dovoľujem vôbec napádať. Toto svedčí o všetkom.
O com vsetkom?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

hughito napísal:Samozrejme. Každý môže byť rasista, bez ohľadu na pôvod a farbu pleti. Čo si touto otázkou sledoval?
to, ze ty odsudzujes nas latentny rasizmus, ale zamerne prehlaadas aktivny cigansky rasizmus...
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:O com vsetkom?
O vašom zmýšľaní. Inteligentne napísaný článok, aj keď s ním nemusíte súhlasiť, je NA SMIECH a primitívne video bez zmyslu, plné stereotypov, predsudkov a gramatických chýb - to sa tu buď podporuje, či priamo, alebo nepriamo mlčaním.

Arkanovi Tigrovi:
to, ze ty odsudzujes nas latentny rasizmus, ale zamerne prehlaadas aktivny cigansky rasizmus...
Aktívny cigánsky rasizmus? Zámerne prehliadam? Samozrejme, že aj cigáni môžu mať rasistické zmýšľanie, veď sa udiali aj odsúdenia súdom za rasistické útoky cigánov voči "bielym." Mne vadí každý rasizmus, každé dementné stereotypné zmýšľanie plné predsudkov. A to, že tu reagujem práve na takéto prvky zmýšľania, ktorých tu je plno, vôbec neznamená, že prehliadam alebo zámerne prehliadam pod. zmýšľanie z opačnej strany. To je len tvoja domnienka, podopretá ničím. Takisto ako tie haldy karmistov, ktorí tu nenapísali ani slovko, ale zato si skoro uklikali prsty karmovaním. Vraj tu nič konštruktívne nepíšem, odbieham od tém, vyhýbam sa otázkam..ale kde? Čo tu produkujú viacerí z vás, okrem primitívnych útokov a zbabelého štekanie? Veď každý druhý príspevok je tu útok ad hominem na moju osobu, nejaké odporúčania a priania typu, aby som si to vyskúšal, aby som sa niekde nasťahoval a pod. kktiny. Česť tým pár výnimkám, ktorí vedia diskutovať.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mal by som takú otázku do pléna, lebo ma to naozaj zaujíma. A nechcem tým naznačovať, ani nič hovoriť, tie reči že rómovia majú menší, alebo menej výkonný mozog sú možno pravdivé, avšak to nie je momentálne mojím cieľom, ani zámerom. Zaujímalo by ma, osobne poznám cez 1700+ ľudí profesionálne a známych a kamarátov mám povedzem do stovky [stredná škola + vysoká škola + okolie]. Mám klientov aj rómov, síce len pár, ale sú. Ani jeden z nich nie je zamestnaný v nejakej "vyššej" sfére. Je to obvykle taxikár, robotník, predavač v tescu/bille/lidl a pod. Poznáte niekto z Vás, ktokoľvek róma, "čistokrvného", nie mix že polobiely poloróm, alebo Rumun, či mulat, etc. proste čistý róm, ktorý by pracoval povedzme ako team leader v iBM, alebo na vyššej technickej pozícii v DELLy, či v podpobočke iBM lenovo, kľudne aj ako predajca/technik/servisák, alebo v nejakej J&T, či inej zámožnejšej spoločnosti? Jednoducho róma, ktorý má povedzme vyššie stredné vzdelanie [nadstavba], alebo prvý, či druhý stupeň VŠ a pracuje ako súčasť systému na nejakej lepšie platenej pozícii?

Pýtam sa preto, lebo rómov "aktívne" vídavam buď v predajniach a to len v potravinách, v nejakom značkovom šatstve som ich jakživ nevidel, kopať niečo na ulici, alebo kradnúť :/ [naposledy pred 2mi týždňami na Malokarpatskej v predajni Bajkula, si robil zálusk na môj ruksak a potom chcel ukradnúť peňaženku z auta, čo stálo pred predjaňou a chudák klient bežal o dušu za tým rómom, až ho chytil a peňaženku mu vzal. Nestihol ho zbiť, róm utiekol. Podotýkam dôležitý fakt, auto bolo zavreté, nie zamknuté, boli v ňom dve dievčatká [4 a 6-8 rokov max!]] ...možno to niekomu príde vtipné, avšak mňa by zaujímalo či niekde mimo Bratislavy sú nejaké výnimky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ani černosi v Amerike pred pár desiatkami rokov neboli vedci a prezidenti. Čiže, môžeme hľadať nejaké príčiny tohto stavu alebo jednoducho konštatovať nejakú hlášku typu: cigáni sú sprostí s nízkym IQ, takže preto len kradnú alebo max. tak kopú kanále.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - no to je v poriadku. Ale černosi sú vďaka Martinovi Lutherovi Kingovi a pár iným borcom teraz tam kde sú. Avšak romáles sú o "kúščok" dlhšie tu na Slovensku a in general v ostatných krajinách EU ako černosi [afroameričania] v US a look at them. Nikto im nebráni v tom mať svojho Martina Luthera Kinga, alebo iných reformátorov, pokiaľ to vezmú za ten správny koniec, nie?
hughito
Redeemer
Redeemer

To máš pravdu, lenže podľa mňa je zničujúca aj tá paternalistická politika štátu či pod. prístup rôznych organizácií a spolkov. Pokiaľ niečo nevzíde reálne z daného prostredia, tak to stojí za riť. Samozrejme, možno to podporovať aj "zvonka," ale to nemôže to byť primárny činiteľ.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

hughito, staci ako si sa vyjadril na ten Duchcov, k utoku ciganov si nenapisal radsej nic,
z demonstracie robis pogrom a pises "velmi zle" a pricinou je podla teba kriza a svet v srackach...

uplink, hladal som v pamati a jediny na koho som si spomenul je 1 zubar...
hughito
Redeemer
Redeemer

K tomu svetu v sračkách - ak si to ani ty nepochopil, písal som, že v práve v takýchto obdobiach sračiek a kríz eskalujú takéto nálady, lebo sa hľadá vinník. Stredná strieda hľadá upevnenie svojho statusu a aj inak umiernenejším politikom vyhovuje takýto stav. Dúfam, že som to už objasnil. Nikde som nenapísal, že problém s cigánmi tu je len preto, lebo máme teraz krízu.

Duchcov? Ako som sa vyjadril? Proste partia zmrdov, cigánov, napadla v presile dvoch ľudí. A? Čo sa k tomu má viac vyjadrovať? Pre mňa je irelevantné, že tam bol ten vzťah cigáni-bieli. Takéto veci sa žiaľ dejú na dennodennej báze a poväčšinou nie sú zaujímavé, ale vďaka tomu, že práve cigáni napadli "bielych," sa z toho stal hit youtube a ťahák prízemných kompilácií.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hmm, tak to rešpekt, ak je to súkromný zubár, nie v štátnej správe, tak to je naozaj úspech. A dosť aj umenie. Avšak 1 je veľmi máličko :/
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

politikov do toho prosim ta netahaj, aj Slota vsetko "riesil" Madarmi a neverim tomu, ze to nejak ovplyvnilo zmyslanie ludi...
take utoky sa deju denne? nebud smiesny :D
Napísať odpoveď