USA
-
panter2005
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
>LES > Myslim ze tak ako na inych forach ci v diskusnych skupinach nemas sancu presvedcit ludi ktory su otupeny bulvarom a kadejakym pochybnim spravodajstvom z dielne markizy ohladom ameriky. Ked sa povie amerika kazdemu pride na rozum bush, vojna, tucny americania a dolare v ktorych spia... Uz som si na to zvykol a mal by si aj Ty. Je mi tych ludi luto, pretoze najdalej kde boli boli polske abo madarske trznice a chcu tu rozpravat a kritizovat nieco o com nemaju paru. Skus niekomu ponuknut green card a uvidis ako zmeni nazor...
Sa potrhaju len aby mohli vycestovat... Zijem v USA a snazim sa pozerat objektivne na uSA ako celok... Co sa tyka viz, som rad ze je to tak ako to je. Je to prisne, ale ako poznam slovakov a seba, urcite by sme to zneuzivali. Najprv na pracu, potom na pasovanie... Jedine co ma stve ze vecsina europanov z EU tzn. vyspelejsich krajin ma vecsi problem sa dostat do USA ako kadejaky hispanci... (ako u nas cigani, but maju kladnejsi vztah k praci)...
Som rad, ze si sa ozval. Samozrejme ani ja niesom jednostranny, vsak perfektna krajina este nikde na svete neexistuje. S tymi Hispancami to mas pravdu, aj mna to stve, ked viem, ze kolko milionov ich je v USA ilegalne a z hranic medzi Mexicom a Californiou si robia dobry den. Len tak pre zaujimavost ti pisem, ze som este v roku 1975 byval na Manhattan-e na 76th street and Second Avenue. Moja sesternica byva v Tenafly.panter2005 napísal:>LES > Myslim ze tak ako na inych forach ci v diskusnych skupinach nemas sancu presvedcit ludi ktory su otupeny bulvarom a kadejakym pochybnim spravodajstvom z dielne markizy ohladom ameriky. Ked sa povie amerika kazdemu pride na rozum bush, vojna, tucny americania a dolare v ktorych spia... Uz som si na to zvykol a mal by si aj Ty. Je mi tych ludi luto, pretoze najdalej kde boli boli polske abo madarske trznice a chcu tu rozpravat a kritizovat nieco o com nemaju paru. Skus niekomu ponuknut green card a uvidis ako zmeni nazor...Sa potrhaju len aby mohli vycestovat... Zijem v USA a snazim sa pozerat objektivne na uSA ako celok... Co sa tyka viz, som rad ze je to tak ako to je. Je to prisne, ale ako poznam slovakov a seba, urcite by sme to zneuzivali. Najprv na pracu, potom na pasovanie... Jedine co ma stve ze vecsina europanov z EU tzn. vyspelejsich krajin ma vecsi problem sa dostat do USA ako kadejaky hispanci... (ako u nas cigani, but maju kladnejsi vztah k praci)...
Uz som si na hojko zvykol, som tu len koli tomu, ze inaksie by som sa nudil... Thake care and have a nice life !
-
panter2005
Light Star
You welcom... TO je fakt... mnohy hispanci su tu dva roky a nevedia ani ceknut... hlavne ze ma 5 litroveho Jeepa a zije z tyzdna na tyzden ale sag som frajer ne...
presne jak u nas cigani... normalne pochybujem ci predsa len nie su z juznej ameriky a nie z palestiny...
. Ja byvam severnejsie od NY city priblizne 20 minut autom nedaleko Tapanzee bridge... je tu suprova priroda - ani na slovensku som daco take nevidel a to som z dediny...
cia
Uz ako som pisal, ja teraz "zijem" na Slovensku, ale samozrejme len docasne. Tam kde ty byvas som este nebol, len tak v okoli. Co sa tyka prirody, tak mne sa velmi pacila Pennsylvania, konkretne Mount Pocono, kde som byval (ale uz davno) v Mount Airy Lodge. Poznal som tam majitela pana Wagnera, ktory pochadzal z Trnavy. Do USA prisiel pred druhou svetovou vojnou. Ako som sa dozvedel z internetu, tak chudak spachal samovrazdu pred par rokmi. Rozsiroval si svoj hotel, pozical si na to peniaze a nevedel splacat. Odstrelil sa, nasli ho vo svojej vile pri svojom jazere na pode turistickeho strediska. Neviem, ze kolko mas rokov, ale keby si mal priblizne tolko co ja, tak by si ho urcite bol poznal, lebo pomohol strasne vela ludom z byvaleho CSSR.panter2005 napísal:You welcom... TO je fakt... mnohy hispanci su tu dva roky a nevedia ani ceknut... hlavne ze ma 5 litroveho Jeepa a zije z tyzdna na tyzden ale sag som frajer ne...presne jak u nas cigani... normalne pochybujem ci predsa len nie su z juznej ameriky a nie z palestiny...
. Ja byvam severnejsie od NY city priblizne 20 minut autom nedaleko Tapanzee bridge... je tu suprova priroda - ani na slovensku som daco take nevidel a to som z dediny...
cia
Ako som uz pisal moja sesternica byva v Tenafly, N.J. ale moc tam nechodim, lebo nemame "rovnaku krvnu skupinu". Ona je anesteziologicka.
Mne sa na Floride velmi paci, uz aj koli veku. Keby som bol ovela mladsi, tak by som tam nebyval.
Maj sa fajn
-
woundgiver
Light Star
No ja osobne som bol zatial len na juhu a vychode USA - od Montgomery, AL po Ocean City, NJ a samozrejme, Philly a New York, ale ta priroda a celkova klima tam mi velmi nevyhovovali. Mam rad skor kopce a sneh a tak, ale kamarati boli v Connecticute a vraj im to tam pripominalo Stiavnicke vrchy a Velku Fatru, cize tam by sa mi asi pacilo
Kedze, milujem mushing a veci okolo neho, ked raz budem mat opat moznost, urcite sa pojdem pozriet cez zimu do USA na staty ako Montana, Oregon a samozrejme Aljaska. Sem tam sa najde daky musher, co hlada dog-handlera, tak ak mi moja polovicka dovoli, raz tam na zimu pojdem
MUSH ON
-
t0m4s3
Admin
nielen ze nie si vtipny ale aj dokonca si aj nechapavy... co uz s tebou. hadam sa o teba postaravaju americky nadstandardny psychiatri aspon za 1000dolarov za hodinu, ale vsak obrazy urcite predavas v desiatkach milionov tak si to mozes dovolit. a napis si k mojmu menu do notesu 5kuLes napísal:Ty by si ako vidim stal prvy v rade.
t0m4s3 napísal:nielen ze nie si vtipny ale aj dokonca si aj nechapavy... co uz s tebou. hadam sa o teba postaravaju americky nadstandardny psychiatri aspon za 1000dolarov za hodinu, ale vsak obrazy urcite predavas v desiatkach milionov tak si to mozes dovolit. a napis si k mojmu menu do notesu 5ku
Zase zvelicujes, ziadne svoje obrazy za desiatky milionov nepredavam. Ty asi mas rad ludi, ktori maju, ale "nechvalia sa" ako napr. Meciar, Lexovci, Majsky a ti dalsi "tiezpodnikatelia", ktori vas v SR okradli o miliardy korun- Drukos, BDV Druzstvo, Horizont atd... Ti asi vas netrapia, ze "maju". A psychiatra este nepotrebujem, ale keby som tu bol o rok dlhsie (SR), tak ho asi budem potrebovat.t0m4s3 napísal:nielen ze nie si vtipny ale aj dokonca si aj nechapavy... co uz s tebou. hadam sa o teba postaravaju americky nadstandardny psychiatri aspon za 1000dolarov za hodinu, ale vsak obrazy urcite predavas v desiatkach milionov tak si to mozes dovolit. a napis si k mojmu menu do notesu 5ku
P.S. A mimochodom vase podpisy su velmi pekne, pomahate mi s nimi. Dakujem, ze mi ulahcujete moju pracu.
tvoju pracu ? takze ty mas pracu robit sa mentalne naruseny? pre teba asi velmi vhodna pracaLes napísal:Zase zvelicujes, ziadne svoje obrazy za desiatky milionov nepredavam. Ty asi mas rad ludi, ktori maju, ale "nechvalia sa" ako napr. Meciar, Lexovci, Majsky a ti dalsi "tiezpodnikatelia", ktori vas v SR okradli o miliardy korun- Drukos, BDV Druzstvo, Horizont atd... Ti asi vas netrapia, ze "maju". A psychiatra este nepotrebujem, ale keby som tu bol o rok dlhsie (SR), tak ho asi budem potrebovat.
P.S. A mimochodom vase podpisy su velmi pekne, pomahate mi s nimi. Dakujem, ze mi ulahcujete moju pracu.
-
worman
Star
Les napísal:Zase zvelicujes, ziadne svoje obrazy za desiatky milionov nepredavam. Ty asi mas rad ludi, ktori maju, ale "nechvalia sa" ako napr. Meciar, Lexovci, Majsky a ti dalsi "tiezpodnikatelia", ktori vas v SR okradli o miliardy korun- Drukos, BDV Druzstvo, Horizont atd... Ti asi vas netrapia, ze "maju". A psychiatra este nepotrebujem, ale keby som tu bol o rok dlhsie (SR), tak ho asi budem potrebovat.
Podla mna si bez urazky ZRADCA SR!
Je to v povahe cloveka, ze sa kde tu pochvali. Ci o krasnom psikovi, ktoreho ma, dom, ktory vlastni, alebo kde chodi na dovolenku. Sme len ludia.Retsko napísal:Podla mna vam len vadi, ze Les je slovensky american... Je pravda, ze rad sa pochvali, ale aj vy sa radi chvalite, inac by tu neboli temy ako "Na akych doskach jazdite", "ako casto kopulujete?" a tak...
Braino.swk: Len pre zaujimavost sa ta chcem spytat, ze kedze mas podpis- I love my country- SLOVAKIA, ze co na nom konkretne mas rad a co sa ti na nom paci. Mna to uprimne zaujima, ziadna provokacia v tom nieje.
America rulez
Milujem Ameriku, Milujem Americkich ludi, Americki vzduch, Americke jedlo, Americke filmy, Americky system zivota.Onedlho pojdem do Ameriki aj ja. Od malicka snivam ze tam raz pojdem, by som bol blbec aby som zvysok svojho zivota stravil na chudobnom spinavom nevivinutom zaostalom nerovnopravnom amaterskom Slovensku.. Bratranec v Californii zarobi 80.000 Sk na mesiac za predavanie hranoliek na pláži. idem aj ja tam a otvorim si vedla stanok s Hot dogami.
I LOVE AMERICA
Rozhodujem sa medzi Miami a Californiou, ale radsej by som bral asi Miami. jednoznacne chcem ist niekam, kde je teplo.
OK, a dalej by som sa chcel spytat, ze aku mam asi sancu aby som sa dostal do USA, ako je to s vizami?
.
I LOVE AMERICA
Rozhodujem sa medzi Miami a Californiou, ale radsej by som bral asi Miami. jednoznacne chcem ist niekam, kde je teplo.
OK, a dalej by som sa chcel spytat, ze aku mam asi sancu aby som sa dostal do USA, ako je to s vizami?
.
Podla mna nieje zradca. To potom kazdy komu sa na Slovensku nepaci by bol zradca. Ja som sa BOHUZIAL narozil na Slovensku, no nic, bocian sa pomylil a vysadil ma v tejto **** krajine, ale ja to zmenim.worman napísal:tak toto je fakt moc...
Podla mna si bez urazky ZRADCA SR!
Les, drz sa, a nevsimaj si komentare zavistlivich ludi.
To o tej Green Carde - krk dam na to ze kazdy z nich by sa o nu pobil.
Aj keby som mal holimi rukami preplavat ocean, no proste musim tam ist.
I love the American way of life.
AMERICAN INTERNATIONAL POLICE FORCE !
America the land of the free !
Bye Bye
Les Rulez
A co mu podla teba zavidia? Hrabanie sa v odpadkoch? Zranie toho, co nedojedli negri v macdonalde? Prespavanie v parkoch a garazach?RUSTer napísal:Les, drz sa, a nevsimaj si komentare zavistlivich ludi.
Radsej budem cely zivot jazdit nissanom a nie mercedesom, ale zato s pocitom, ze som vzdy a vsade ZIL AKO CLOVEK...