Externy HDD notebook ho nevidi
Externy HDD notebook ho nevidi
Ahojte. Kupil som si externy HDD. Po napojeni do PC ide signal upozornenia o pripojeni cez USB. PC ho precita, ale po kliknuti na Tento pocitac ho nevidi... Skusal som aj Sprava diskov, ale ked chcem pridat pismeno, tak po kliknuti pravym tlacidlo mysi na dany disk, sa vsetky moznosti ( priradit pismeno, naformatovat... ) zobrazia sivou farbou, to znamena ze sa na nich neda kliknut. A nemam este ani naformatovane na NTFS. Vedeli by ste mi prosim niekto pomoct? Dakujem.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Externy HDD notebook ho nevidi
simulet - odstráň [ak je] existujúcu partíciu, vytvor novú, naformátuj ako NTFS a daj vedieť či helflo. Btw. smart disku je okay? [Crystal Disk sem odfoť prosím Ťa]
Dakujem za odpoved ale nerozumiem tomu co si napisal... Viem ze treba naformatovat na NTFS ale ostatne , vlastne ani toto neviem ako sa robi... Ak by si mohol poslat podrobnejsi navod.... Dakujem... a co mam odfotit??? 
-
Chalesnik
Medium Professional
ovladaci panel...nastroje na spravu.... sprava pocitaca...ukladaci priestor... sprava diskov
-
uplink
VIP
simulet - ako napísal kolega hore, resp. ešte podrobnejšie:
start > right click na môj počítač > spravovať [manage] > Storage > Disk Managment
Tam vyberieš ten HDD a pravým tlačítkom navolíš možnosť vymazania partície, zároveň na to vytvorenie novej partície a naformátovanie ako NTFS s defaultnými nastaveniami.
Pred tým, aby si si bol istý či je HDD v poriadku stiahni tento program:
http://release.crystaldew.info/redirect ... Shizuku-en
[shizuku nemá eyecandy ads či ako sa to volá] a spusti ho, odfoť obrazovku a postni na fórum.
Tam vyberieš ten HDD a pravým tlačítkom navolíš možnosť vymazania partície, zároveň na to vytvorenie novej partície a naformátovanie ako NTFS s defaultnými nastaveniami.
Pred tým, aby si si bol istý či je HDD v poriadku stiahni tento program:
http://release.crystaldew.info/redirect ... Shizuku-en
[shizuku nemá eyecandy ads či ako sa to volá] a spusti ho, odfoť obrazovku a postni na fórum.
Ahojte... Podarilo sa mi to nakoniec spojazdnit. Neviem kde bol problem, ale islo to cez program AKRONIS DISK DIRECTOR SUITE. Tam som "vymazal zlozky" a formatoval do FAT32. A funguje to. Dakujem vsetkym za poskytnutu pomoc a prispevky.
No mozes to ist naformatovat znova lebo uz 3x ti tu napisali ze ho mas naformatovat do NTFS.
Inak sem budes za dva tyzdne zas pisat preco ti ide tak pomaly alebo preco sa ti tam nedaju nakopirovat velke subory.
Inak sem budes za dva tyzdne zas pisat preco ti ide tak pomaly alebo preco sa ti tam nedaju nakopirovat velke subory.