Ako natankujem plnú nádrž
Re: Ako natankujem plnú nádrž
Silno pochybujem, mal som možnosť si prečítať viac jeho príspevkov a skromne usudzujem, že v 75% z nich trepe bludy. 
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Netrepem bludy. Ja som vzdy mame tankoval, proste ma to bavilo (nwm pre co, asi pre to ze mi benzin vonia). Takze skusenosti s tankovanim aj s tym zadrhavacom a poistkou proti preliatiu nadrze mam dlhorocne 
Btw co tak precitat moj prispevok poriadne? Tankujem tak uz od DETSTVA. Azda by som to nenapisal keby ze tankujem od 18-tich
Btw co tak precitat moj prispevok poriadne? Tankujem tak uz od DETSTVA. Azda by som to nenapisal keby ze tankujem od 18-tich
zneuzijem tuto temu na moju otazku ktora sa tiez tyka tankovania.
vsimol som si ze na SHELL cerpackach su nove tlacitka kde sa da zrejme nastavit hodnota za ktoru sa ma nacerpat palivo. myslim ze na jednom je 10€ a na druhom 20€. ako to funguje?
vsimol som si ze na SHELL cerpackach su nove tlacitka kde sa da zrejme nastavit hodnota za ktoru sa ma nacerpat palivo. myslim ze na jednom je 10€ a na druhom 20€. ako to funguje?
-
audiotrack
VIP
spýtaj sa obsluhy 
ja som nič také ešte nevidel na shellke, ale sedliacky rozum mi hovorí, že dáš pištol, stlačíš, a čakáš. A keď natankuje, tak vypne
ja som nič také ešte nevidel na shellke, ale sedliacky rozum mi hovorí, že dáš pištol, stlačíš, a čakáš. A keď natankuje, tak vypne
nabuduce sa lepsie pozri, SHELL v PD na bojnickej
tiez som si to nikdy nevsimol, je to tam uz dlhsie zevraj.
to som skusal, stlacil som a nic sa nestalo
asi sa opytam slecny za pokladnou
to som skusal, stlacil som a nic sa nestalo
-
Shark NX
Addict
Zatial to nefunguje ale v Polsku je to na niektorych pumpach standard ...
Naklikas si cenu za aku chces natankovat, pripadne to prepnes na litre a navolis si hodnotu za kolko chces natankovat a system sa sam vypne tesne pred dosiahnutim navolenej hodnoty.
Skusal som to v Petrzalke na Shellke naproti Plus 7 Dni ale nefungovalo to.
Naklikas si cenu za aku chces natankovat, pripadne to prepnes na litre a navolis si hodnotu za kolko chces natankovat a system sa sam vypne tesne pred dosiahnutim navolenej hodnoty.
-
cORP.
Addict
v pezinku na jednej lokalnej pumpe znacky gulf takato vec funguje ,popri displeji mate tlacidla v hodnotach 20€ ,10€,1€ a podla nich si dokazete nakonfigurovat presnu hodnotu ktoru chcete natankovat a ked zacnete tankovat automaticky prestane capovat pri dosiahnutej sume ,pouzivane cca 2 roky bezne u kazdeho zakaznika 
Aj na Avanti kde chodim to funguje, ale vie to nastavit pumpar, ktory tam vzdy beha, ze: "natankujem vám?". Ja som to neskusal, lebo na tych gombikoch niesu napisane ziadne hodnoty... 
Kedysi som robil na jednej ČS popri škole a tam nam to fungovalo, až kym prislo €uro, prevadzkovatel stojanov sa vyjadril ze sa to neda nastavitShark NX napísal:Zatial to nefunguje ale v Polsku je to na niektorych pumpach standard ...
-
PAuLi3
Darca
my to mame na real-k pumpe vo Velkom Kyri, prides zoberies pistol, navolis si sumu pomocou tlacitok, das pistol do hrdla a drzis, vypne ti ked bude pozadovana suma paliva nabrana
-
audiotrack
VIP
dnes som tam tankoval, a fakt to tam jePhase napísal:nabuduce sa lepsie pozri, SHELL v PD na bojnickejtiez som si to nikdy nevsimol, je to tam uz dlhsie zevraj.
to som skusal, stlacil som a nic sa nestaloasi sa opytam slecny za pokladnou
No tak to je super, nabuduce to vyskusam
tankoval som tam aj vcera ale pribehol aktivny pumpar a uz tam bol pichnuta pistol
nabuduce skusim, dobra vecicka.. Len skoda ze sa tam neda natukat aj vacsie sumy
-
audiotrack
VIP
ono by sa to malo dat kombinovat. Ak chces za 50 tak stlacis dvakrat 20 a raz 10. Ale neskusal som, lebo mne stacilo za dvacku
displej som tam nevidel tak som si myslel ze to nepojde
ale malo by to fungovat ked uz to tam je, skusim 
-
audiotrack
VIP
ono to naskakuje na tom istom displayi kde ti ukazuje cenu a litre pri tankovaní. Tam ti ukazuje sumu a keď dvihneš pištol tak sa vynuluje a postupne naskakuje ako keby si tankuješ bez nejakého nastavenia. Lenže pri nastavenej sume to zastane.
-
Makovnik
Medium Professional
Plna sa tankuje tak, ze vopchame pistol dnu a caka sa kym sama vypne. Pockame cca 8-10sek, nech sa palivo vypeni a cyklus sa opakuje, az dokym vypne treti raz. Potom treba pistol povytiahnut, pozerat do nadrze a pomalicky dolievat dnu. Ked palivo plava v hrdle, je natankovana plna
Nafte to cele trva dlhsie, lebo peni vyrazne viac ako benzin. (4/5 vsetkych tankovani mam fullku.)
Este ak chcete plnsiu plnu, tzn. kopcovito plna, treba zadne koleso podlozit pred tankovanim tehlou alebo dacim vyssim, pripadne si najst pumpu, ktora ma spad nosom dole (napr. Metro KE) tak sa da docapovat aj 1-3L navyse podla typu nadrze
Nafte to cele trva dlhsie, lebo peni vyrazne viac ako benzin. (4/5 vsetkych tankovani mam fullku.)
Este ak chcete plnsiu plnu, tzn. kopcovito plna, treba zadne koleso podlozit pred tankovanim tehlou alebo dacim vyssim, pripadne si najst pumpu, ktora ma spad nosom dole (napr. Metro KE) tak sa da docapovat aj 1-3L navyse podla typu nadrze
-
audiotrack
VIP
ako vtip dobré, ale tankovať s tehlou pod kolesom alebo dolievať s pištolou vytiahnutou a pozerať do nádrže koľko tam je, to môžeš len tak v americkom fime vidieť. A pre naivných čo by tvoj príspevok brali vážne, len pre istotu:
http://www.automoto.sk/clanok/191221/pr ... etreba-batVodiči by sa mali mať na pozore najmä pri tankovaní počas horúcich letných dní. Podľa veliteľa jednej z bratislavských hasičských staníc Mariána Dritomského najväčšie riziko spôsobuje natankovanie paliva po hrdlo a následné parkovanie na prudkom slnku. Palivo má totiž určitú tepelnú rozťažnosť a ak je využitých 100 percent kapacity nádrže, môže cez netesnosť viečka nádrže začať unikať.
Ten článok je hlúposť.
EDIT: 50 litrov nezväčší svoj objem na 53 litrov, benzín nie je mrznúca voda. Druhá vec, nikto nezostane stáť pri stojane a ak hej, tak je väčšinou v tieni pod strechou (teda vždy). Ak z benzínky odíde prakticky stačí kúsok už spotrebuje deci, dve a nebezpečenstvo je ta-dá...
EDIT: 50 litrov nezväčší svoj objem na 53 litrov, benzín nie je mrznúca voda. Druhá vec, nikto nezostane stáť pri stojane a ak hej, tak je väčšinou v tieni pod strechou (teda vždy). Ak z benzínky odíde prakticky stačí kúsok už spotrebuje deci, dve a nebezpečenstvo je ta-dá...