Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

je mensie... ale ak podla Teba aj Golf 1,4l zral vela a este bol aj pomaly, tak potom neviem, co chces... si vyber, bud priestor, vykon alebo spotrebu... s Tvojim rozpoctom ziaden novy moderny vykonny motor s nizkou spotrebou mat nebudes...
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

ale ta fabia nevyzera mensia ako golf IV, ci ? ... a spotreba by mala byt nizsia ako 1.4, tak skusim sa poobzerat po nejakej takej fabii skor, to punto sa mi velmi ani nepaci, zo zadu vyzera divne
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ty čo vlastne chceš? Sa zobuď. Punto je jedno z najoverenejších mestkých áut. Buď chceš spotrebu v meste, výkon vonku z mesta alebo veľký priestor?
1.2 ti bude menej žrať v meste, ale vonku ju budeš točiť či chceš alebo nie (ak nejazdíš tachometrových 76) a spotreba bude porovnateľná ak nie vyššia s vyššími objemami. S vyšším objemom vieš dobre zajazdiť medzimesto ale prirodzene si viac vypýta v meste.
Punto navyše patrí k priestranejším malým vozítkam s takou C3 sa nedá porovnať.
M4rek
Medium Star
Medium Star

nechcem velky priestor, ale vravim, ze punto sa mi zda male ... chcel by som nieco velkostou a priestrannostou take, ako je Golf IV, len s nizsou spotrebou.

Ta fabia 1.2 moze mat aku spotrebu mimo mesta ked su v nej 4 ludia pri 90-100-ke?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

golf 4 sa nerovna priestrannost..to je takisto auto, v ktorom sa pohodlne odvezu max 4 ludia
M4rek
Medium Star
Medium Star

nepisem, ze golf IV bol ktovieako priestranny, ale ze velkostou jemu rovne by som potreboval, taka priestrannost mi este stacila aku ponukal ten golf, menej miesta by som uz velmi nechcel .. a punto na to nevyzera fakt, preto sa mi skor paci fabia
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

zalezi aky teren, ja na 1,2 htp jazdievam sam po dialnici (rovina) tachometrovych 100 az 110 a zere mi to nieco pod 5,5l/100km.
takze podobne tempo, 4ria ludia podla mna max 6,5, ale ked pridas teren, pripadne okresky kde treba obcas predbehnut tak slabota
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak potom si kúp Fabiu. Ale ak by som si mal ja vybrať medzi Fabiou a Puntom tak asi beriem Punto. Mám veľkú averziu k Škodovkám s výnimkou snáď Feldy a v rozumenej miere Octavie.
M4rek
Medium Star
Medium Star

Traktorista napísal:zalezi aky teren, ja na 1,2 htp jazdievam sam po dialnici (rovina) tachometrovych 100 az 110 a zere mi to nieco pod 5,5l/100km.
takze podobne tempo, 4ria ludia podla mna max 6,5, ale ked pridas teren, pripadne okresky kde treba obcas predbehnut tak slabota
a v meste mas aku spotrebu ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mamka má služobné HTP jazdil som na tom asi 1km :D ale čo som sa rozprával, tak hovorí, že malú spotrebu to rozhodne nemá a to nemá klímu a navyše je to menej dynamické. A jazdí 90% okresky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mam 190cm a v punte som mal viac miesta ako v golfe IV
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

begbeee napísal:Ty čo vlastne chceš? Sa zobuď. Punto je jedno z najoverenejších mestkých áut. Buď chceš spotrebu v meste, výkon vonku z mesta alebo veľký priestor?
1.2 ti bude menej žrať v meste, ale vonku ju budeš točiť či chceš alebo nie (ak nejazdíš tachometrových 76) a spotreba bude porovnateľná ak nie vyššia s vyššími objemami. S vyšším objemom vieš dobre zajazdiť medzimesto ale prirodzene si viac vypýta v meste.
Punto navyše patrí k priestranejším malým vozítkam s takou C3 sa nedá porovnať.
punto 1.2 140km tachometrovych a spotreba 4,3L ..to ze v meste zere malo a mimo viac je blbost. samozrejme treba sa naucit s tym jazdit
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

no v meste mam cca 6-6,5, ale som kludas
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

opakujem, na tie HTP kaslat, su s tym akurat problemy, ten motor nie je dobry a na novsiu reviziu nie je rozpocet...
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Ja som mal aj fabiu aj punto. A jednoznacne by som isiel do punta. Mal som dlhodobu spotrebu 5,2l (okresky a mesto - podla palubneho). Motor uplne jednoduchy a lacny na udrbu. Velkostou je to zhruba ako fabia...

Golf 1,4 16V zozere ovela viac, mas drahsiu poistku a hlavne golfy v tej cene su ovela starsie ako punta, maju viac nebehane atd...Tiez to mozem porovnavat, ked teraz mam Golf V 1,4...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Punto ma vpredu viac miesta aj preto ze palubova doska je plytkejsia nez vo Fabii ale vzadu by som tak jednoznacne netrvdil ze je miesta viac. Punto ma trosku hlbsi kufor ale zase ta nakladacia hrana nie je velmi stastne riesena :?
Ak by si silou mocou chcel Fabiu tak by som ti odporucil radsej 1,4ku.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Hellboy248 napísal:Punto 1.2 140km tachometrovych a spotreba 4,3L ..
...a svišť ju balil do fólie. Resp. palubný ti ťahal medové fúzy popod nos. Nič čo si neodmeriaš plná-plná neuverím. Ani 3.7 každý deň v meste na 1.9TDI a podobné rozprávky.
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ktozesomja »

Seat Ibiza 1.4, r.v. 2005
Seat Leon 1.4, r.r. 2003
VW Golf 4 1.4, r.v. okolo 2000
Ford Focus 1.4, r.v. 2004

Co z toho sa oplati kupit ? Alebo je to jedno ktore z nich ? Vsetky su OK ? Rozpocet 3800€ max, rocny najazd mam dost nizky, za posledny rok len nejakych 6000 km, prevazne mesto, obcas mimo mesto par desiatok km takze si myslim, ze silnejsie ako 1.4 nema vyznam pre mna, zbytocne vyssia spotreba by bola.
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Nie vzdy plati, ze cim mensi objem, tym nizsia spotreba. Zalezi od auta a od stylu jazdy. Ak je auto tazke, tak maly motor sa v nom trapi, musis ho vytacat do vyssich otacok aby tahal a spotreba ide hore. Na 6000km rocne ale predpokladam auto do prace a naspat, takze motorizacia vybrana velmi dobre. Z tychto styroch by som sa urcite vyhol tretiemu, je to uz predsa 13 rocne auto a ak mas moznost zobrat nieco mladsie tak nevidim dovod ist do tohto. Ostatne tri su dobre auta, ktore ti urcite budu dlho sluzit, nech sa rozhodnes pre ktorekolvek z nich. Motor jednoduchy, dielov dostatok, cena prijatelna. Vybral by som si podla stavu podvozku resp celkoveho dojmu z auta.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

begbeee napísal:...a svišť ju balil do fólie. Resp. palubný ti ťahal medové fúzy popod nos. Nič čo si neodmeriaš plná-plná neuverím. Ani 3.7 každý deň v meste na 1.9TDI a podobné rozprávky.
Vďaka spritmonitoru vieme ze punto 1.2 jazdi najcastejsie spotrebu 6,6 a typicky tdi passat dokonca neprekvapujucich realnych 6,8 litra, vw to fajnovo vymyslel s tym palubakom :) a to som bol prekvapeny ze mne ukazuje o 0,5 menej :oops:
Napísať odpoveď