Slaby vykon notebooku
Slaby vykon notebooku
Mam herny notebook už rok a po roku jeho vykon vyrazne klesol. Napriklad pred tym tam fungoval Battlefield na najvyššom a dnes tam hrám skoro všetko pri slabom sekaní takmer pri najnižších grafický nastaveniach, napríklad Starcraft 2, CSS, a CSGO sa už ani nedá hrať... A aj keď som v hre z ničoho nič začne cele strašne sekať aj hudba proste cely notebook a keď idem do spravcu uloh, využitie procesora je na 95-100 percent... chviľu počkam a potom to prestane a využitie klesne po 15 percent. Niekedy hrám aj hodinu a nič a niekedy to robi každych 5 minut. Notebook je ešte v zaruke, už som ho poslal opraviť 2x, keď sa prehrieval, opravili ventilátor a poslali späť a neviem či sa mi to zdá ale stále keď mi to poslali tak síce sa už neprehrieval ale výkon bol viditeľne horší. Môžete mi poradiť čo mám urobiť? Mal by som to znova poslať reklamovať?
Re: Slaby vykon notebooku
zasratý systém a zapraseny zvnutra podla mna
mozes preinstalovat win, aktualizovat ovladace, vycistit, vyfukat prach, kupit chladiacu podlozku..
mozes preinstalovat win, aktualizovat ovladace, vycistit, vyfukat prach, kupit chladiacu podlozku..
zaprášený nie je lebo len pred mesiacom prišiel z opravy a chladiacu podložku už mam... skusim preinštalovať uvidim či to pomôže.
na pozadi asi bezi nejaka skryta aplikacia-reinstal
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
a čo bolo na ňom pokazené? To že bol v servise sa vôbec nevylučuje s tým, že môže byť zaprášený. V servise nie sú povinní ti ho čistiť. Vymenili vadný diel, a poslali ti ho späť aj s tvojím prachomTheJarago napísal:zaprášený nie je lebo len pred mesiacom prišiel z opravy a chladiacu podložku už mam... skusim preinštalovať uvidim či to pomôže.
Pani odbornici v servise ti urcite nastavili v biose podtaktovanie pri urcitej teplote. Druhykrat si to tam daval koli teplotam a uz nemali nervy sa v tom prplat. Vlk sa nazral a koza zostala cela - nemuseli nic menit, ani len rozobrat.. Priznaky si popisal. Ked zapnes hru, zacne sa ti zohrievat CPU a po par minutach dosiahne teplotu X pri ktorej sa ti znizi nasobic a klesne vykon procesora. Hra laguje, teplota klesa, nasobic sa po dalsich par minutach pri teplote Y nastavi na povodnu hodnotu a mas opat plny vykon a stupajucu teplotu. Pohladaj v biose tu funkciu, alebo im to zanes spat do servisu, a popis problem s vykonom.
Pochybujem, ze sa k takej sprostosti priznaju a papierovo tretia reklamacka je vratenie penazi, ci novy kus. Win-win
Vycistit, prepastovat, pozriet teplotnu politiku ako povedal mi-chau a je hotovo.