Nepriehladne celne sklo pri dazdi
Nepriehladne celne sklo pri dazdi
Mam taky problem s autom, ze ked prsi nevidno dobre cez celne sklo, myslel som si, ze je len zaparene zvnutra, tak som zobral handricku a utrel som ho ale nepomohlo to velmi, to zaparene som zotrel ale nebolo to len kvoli tomu, stale bolo take zvlastne, ze nebolo dobre vidno cez neho ... co s tym moze byt ? Sa mi zdalo, akoby to bolo zvonka, tak som na malom kusku skusil utriet handrickou aj zvonka okno ale stale bolo take divne ... neexistuje nejaky pripravok na vicistenie skla aby bolo lepsie za dazda ? Alebo moze byt zle sklo ? ... cez den ked neprsi vidno cez neho normalne, nevyzera nijak zvlastne.
Diky
Diky
Re: Nepriehladne celne sklo pri dazdi
ake divne? ak je zaparene tak neutieraj handrou ale vetraj, ofukuj
ak mas pocit ze ti zle stiera vodu zo skla, tak investuj do novych stieracov, ale nie tie lacne, ale tie hrubsie, stoja okolo 5-8€ na kazdej benzínke
ak mas pocit ze ti zle stiera vodu zo skla, tak investuj do novych stieracov, ale nie tie lacne, ale tie hrubsie, stoja okolo 5-8€ na kazdej benzínke
skusim vymenit tie stierace a neutierat vobec ale len ofukovat celne sklo alebo vetrat pootvorenym oknom
to sklo vyzeralo take ako by bolo zaparene a neslo to dolu
to sklo vyzeralo take ako by bolo zaparene a neslo to dolu
tak keď je zaparené tak bude zaparené zvnútra a stierače ti nepomôžu, stierače som spomenul lebo si písal že sa ti zdalo že je to "niečo divné" z vonku
na to sklo používaj normálne vetrák v aute, zapni fúkanie na max keď nepomáha
na to sklo používaj normálne vetrák v aute, zapni fúkanie na max keď nepomáha
-
jankee
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Zapni klimu, ta ti pomoze aj ked bude fukat len na 1. stupni 
//ak mas
//ak mas
umy okno zvnutra Alpou francovka a potom tou stierkou čo má gumu ale nedotkni sa skla rukou zamastíš ho cele
skusim niecim (napr. tou alpou) odmastit sklo a najblizsie ked bude prsat vyskusam to ofukovanie alebo klimu zapnut a potom sem napisem ci to pomohlo alebo to nebola len para
-
RATZINGER666
Darca
...prip. sprej proti zahmlievaniu okien, kupis ho aj pumpach 
-
hojko
Site Admin
Co v pripade, ak bolo celne sklo menene niekedy na jesen/zimu aj s gumickami. Avsak pri dazdi ostava sklo pri zotierani ako keby mazlave a pri oprotiiducich autach to sposobuje dost velke problemy v prehliadnosti skla??? Co s tym???
neviem co tam moze byt divne.. bud je hmla zvnutra , zvonka na skle, ale nic ine tam nemoze byt.. ked nevidis dobre ked prsi, si nafukaj sklo rain off-om
-
RATZINGER666
Darca
hojko: mazlave? uplne nerozumiem, nieco ako keby stierace nezotierali poriadne, a to ani nove, a na skle by sa robili take mapy? skusal si odmastit?
-
hojko
Site Admin
attiii: Ty radsej nic nepis, tvoje rady su hodne akurat tak mazania prispevkov.
RATZINGER666: Neviem ako by som to inak opisal, normalne za sucha je vsetko v pohode. Ked idem na benzinku tankovat, tak si povacsine necham umyt aj predne okno, resp. si ho umyjem. Vodu do ostrekovacou pouzivam letnu zmes, ci je to nejaka voda zo Shellky, OMV alebo z Tesca, samozrejme to riedim este vodou. Sklo je ciste, prehladne, krasa. Dam si vzdy zalezat na sklo, takze ho pravidelne cca. kazde dva tyzdne vycistim aj zvnutra, ci je tu utierkami na sklo, ale normalne cisticom na okna (Okena, Clean Windows a pod.). Ked vsak zacne prsat a zapnem stierace, po kazdom zotreti stieraca sa na mozno pol sekundy spravi z vonkajsej strany ako keby zahmleny flak, potom to zmizne. Pri slabom dazdi je to v pohode, avsak pokial silno prsi a idem niekde mimo mesta ci po dialnici, tak oprotiicude auta robia velku neplechu v podobe svietenia, pretoze tie chvilkove zahmlene fliaciky na okne zadrzia velku cast svetla prodiiduceho auta, takze sklo mojho auta je prilis neprehladne. Robilo to v minulosti, robi to aj teraz po vymene skla a stieracov. Len informacne, je to Audi A6 4F2, sklo je tam teraz nejake madarske (cca 350 eur) a stieracke su odporucane Bosch Aerotwin (ak sa nemylim, tak 555mm + 555mm, presne oznacenie modelu uz neviem). Ked pises o odmastnovani, tak na pumpe je okno ocistene, rovnako doma pri umyvani auta umyjem autosamponom ako sklo, tak aj gumicky. A stale nic nepomaha. Myslim si, ze to bude asi sposobene samotnym celnym sklom.
RATZINGER666: Neviem ako by som to inak opisal, normalne za sucha je vsetko v pohode. Ked idem na benzinku tankovat, tak si povacsine necham umyt aj predne okno, resp. si ho umyjem. Vodu do ostrekovacou pouzivam letnu zmes, ci je to nejaka voda zo Shellky, OMV alebo z Tesca, samozrejme to riedim este vodou. Sklo je ciste, prehladne, krasa. Dam si vzdy zalezat na sklo, takze ho pravidelne cca. kazde dva tyzdne vycistim aj zvnutra, ci je tu utierkami na sklo, ale normalne cisticom na okna (Okena, Clean Windows a pod.). Ked vsak zacne prsat a zapnem stierace, po kazdom zotreti stieraca sa na mozno pol sekundy spravi z vonkajsej strany ako keby zahmleny flak, potom to zmizne. Pri slabom dazdi je to v pohode, avsak pokial silno prsi a idem niekde mimo mesta ci po dialnici, tak oprotiicude auta robia velku neplechu v podobe svietenia, pretoze tie chvilkove zahmlene fliaciky na okne zadrzia velku cast svetla prodiiduceho auta, takze sklo mojho auta je prilis neprehladne. Robilo to v minulosti, robi to aj teraz po vymene skla a stieracov. Len informacne, je to Audi A6 4F2, sklo je tam teraz nejake madarske (cca 350 eur) a stieracke su odporucane Bosch Aerotwin (ak sa nemylim, tak 555mm + 555mm, presne oznacenie modelu uz neviem). Ked pises o odmastnovani, tak na pumpe je okno ocistene, rovnako doma pri umyvani auta umyjem autosamponom ako sklo, tak aj gumicky. A stale nic nepomaha. Myslim si, ze to bude asi sposobene samotnym celnym sklom.
-
DYLYNO
Light Star
čisto teoreticky, by mohol byť ešte slabí prítlak stieračov k čelnému sklo, teda ak som správne pochopil tvoj problém...
-
drop
Medium Star
Riesia to napr. tiez aj tu link. A mam to aj ja, okno vylestene zvnutra aj zvonku a staci, ze prsi a je tma, tak ked prejde stierac zdola hore tak urobi to taku clonu, ze ked auto oproti svieti vidis len machule. Ale ja som si zvykol a nejak to neriesim. A ked pises ze umyvas aj sklo samponom tak bacha niektore maju v sebe aj trochu vosku a to tiez moze robit mastne flasky ktore potom stierace len rozotieraju. 
hojko (ale aj iny) skuste pouzit trosku kvalitnejsi cistic na okna ako napr od Autoglymu, netvrdim ze naisto pomoze ale skusit treba 
http://www.xclean.sk/fast-glass-rychlo- ... -id-8.html
http://www.xclean.sk/car-glass-polish-l ... -id-6.html
http://www.xclean.sk/fast-glass-rychlo- ... -id-8.html
http://www.xclean.sk/car-glass-polish-l ... -id-6.html
Môžem sklo odmastiť technickým benzínom?