Ahojte hojkáči
Rozhodujeme sa pri kúpe novej Smart TV.
Koncom ďalšieho týždňa ideme kupovať tento tv: http://3d-televizory.heureka.sk/samsung-ue40f6400/
Vedel by sa k nemu niekto vyjadriť? Vytknuť mínusy.
Alebo či neviete o neakom lacnejšom shope / poprípade o lepšom modeli v rovnakej cene(+20€ tj 550€ max).
Ďakujem.
preco mas ciel presne Smart TV? zaujimalo by ma co konkretne z tych funkcii potrebujes
to len aby som ti mohol vysvetlit ze kazda jedna je uplne nahovno
Webovy browser Ta sklame myslim si ako kazdeho co ocakava na tv pohodlne surfovanie po nete. Inak skype, fb, ci youtube ma vacsina dnesnych (aj nie smart) Tv.
browser - nepouzitelne...mozno tak s klavesnicou ale v tej cenovej hladine co hladas asi tazko
youtube - to iste co browser...kym daco napises do vyhladavania pomocou dialkoveho tak vonku prejdu dve rocne obdobia
skype - bez kamery nefunkcne
My Ti len radime tak, aby si sa nesklamal Ty sam. Ale v podstate nemusi to byt zla kupa za tie peniaze aj ked ja by som sie do vacsiej uhlopriecky . Ale zalezi z akej vzdialenosti chces na to pozerat
Ono to nejakym tabletom, smartfonom nie je problem pisať, a dnešne TV v tejto kategorii maju 2 diaľkove, kde jedno sa da použiť ako ukazovadlo (myš), resp. maju diaľkove s klavesnicou. Takisto nejaku bezdrôtovu klavesnicu za par šupov nie je problem pripojiť. Pisanie je najmenši problem. Každopadne Smart je spomaleny, a to ovladanie aj tak nie je dokonale. Plus u veľa TV je browser bez flash a neda sa doinštalovať. Funkčnosť ako na PC či nejakom lepšom androide u tych Smart nezmyslov rozhodne nečakaj.
Jasne ale tak bavme sa normalne, napisal som smart aby tam mala tie 3 veci. Skype? Ked budem v zahranici a budem chciet telefonovat s rodinou tak sa bude mama, otec a sestra tlacit za ntb? Sadnu na gauc a hovorime spolu.
To som dal len priklad uplny.
Chcel som vyjadrenie k tej telke/ poradit inu.
Len ked uz kupujes nieco za take peniaze a cakas nieco od tv, tak by si si mal v prvom rade zistit ci to co ocakavas od nej aj dostanes. Napr. v popise je napisane skype ready co znamena ako uz tu odznelo ze skype Ti nepojde pokial si nekupis (zrejme original) kameru, ktora bude cenou niekde uplne inde ako klasicka webka ktoru poznas z pc . ..inak je to model 2013 tak este nemozes cakat ze ho ma vela ludi a bude Ti vediet povedat svoje skusenosti s tymto tv. Pokial Ta zaujiima obraz , tak najlespie spravis ak si ho niekde v predajni odskusas a tak sa rozhodne bo otazka obrazu sa tazko riesi cez forum. Kazdemu sa paci nieco ine.
je to samsung, a samsung má skype vo svojom markete zadarmo. Viem, lebo tiež máme telku od samsungu. Tak tým "ready" asi len myslia, že tam nie je skype defaultne, ale musí si ho stiahnúť a nainštalovať. To je ale záležitosť pár minút a je to zadarmo.
S tým browserom a yt súhlasím, že kým nemáš klávesnicu alebo nejaký tablet/smartfon tak je to nepoužitelné. Ovládačom je to strašne nepraktické.
Klamal by som keby som tvrdil ze viem ako to ma samsung ponevac mam panasonica tiez so skype ready ale dokonca skype tam uz mam vstavany a staci sa len prihlasit ale to je tak vsetko bo bez origo kamery mi nejde na nom nic , cize ani pisa ani volat .
Na tie hovadiny, napr. spominany skype ti treba ďalšiu investiciu ako kameru s nejakym slušnejšim mikrofonom atd. atd. On chce volať, nielen pisať. Skype ready sa mysli, že treba dokupiť kameru, nie že treba stiahnuť aplikaciu. Takže cena takeho tv narastie, napr. k Samsungu najlacnejšia kamera stoji od 70 eur (aj to neviem či tato konkretne bude kompatibilna, kedže je pre staršie modely). Novšia stoji 120€. Takže asi toľko k tym "vymoženostiam". A lepšia ako na NTB veľmi nebude.
A tlačiť sa pred NTB nemaju prečo, to je blby priklad. NTB vieš pripojiť k TV a uvidia ťa na veľkej ploche tak či tak.
TV by si mal vyberať podľa obrazu, nie podľa nezmyslov ktore ani poriadne nefunguju.
Ten TV je novinka, lacnejšie ho nekupiš. Už tak je to vyrazne nizka cena. V tej cene patri k tym lepšim. Na plazmu za podobny peniaz to ale obrazovo zďaleka nema. Podľa recenzii je na tom trošku horšie čo sa zobrazenia pohybu tyka. A bez poriadnej kalibracie trošku ustrelene farby. A samozrejme uzke pozorovacie uhly, kedže je to VA panel.
Obraz v predajni veľmi nevyskuša, tam na to ani zďaleka nie su podmienky. Doma to bude vyzerať uplne inak.
Takze uz asi vies ako si na tom .. .. kazdopadne ak prechadzas z nejakeho stareho maleho crt tv na tento lcd tak isto budes spokojny. Za tu cenu asi nie je co riesit ked uz tak velmi chces smart.. a este k tomu lcd s led podsvietenim a 3d. Nevahal by som ..
Spokojny oproti CRT bude určite s uhlopriečkou. S obrazom nemusi, kedže od prirodzenosti CRT to ma ďaleko. Smart, 3D ma v tejto cene drviva väčšina tv. Led podsvietenie všetky LCD. To dôvod na "nevahanie" nie je.
To vôbec nie je o privrženosti ničoho. Ja som ten posledny, plazmu kvôli blikaniu nemôžem. Fakty ale hovoria jasne, s tym nepohneš darmo budeš tvrdiť niečo ine. V prospech LCD nehovori takmer nič.
Plazma je prezitok . Uz len vyvoj do buducna jasne vravi kade sa budu tv uberat. Oled amoled a podobne. Plazma ma jedinu vyhodu mozno tak v zobrazeni ciernej. A cloudingu ktory moze mat lcd. Ostatne su len nevyhody. Vypalovanie loga , prevadzkova teplota, spotreba, blikanie co uvadzas , hrubka a vaha.. zive farby uz dnes namiesa kazde lcd kedze skoro kazde ma moznost ladit RGB . Treba si len spravne nakalibrovat tv
Yogi.. zaujimalo by ma s akymi plazmami si porovnaval to svoje lcd...asi s nejakymi 15 rocnymi...mam doma plazmu a ziadne blikanie nevidim, vypalovanie loga takisto nie, spotreba je vacsia ale o kolko..o par W, a obraz je neporovnatelne lepsi jak na lcd, a nejde len o ciernu ide aj o plynulost pohybov, a to ze lcd namiesa zive farby to bol zart vsak?.. mam aj led od samsungu ale tie umele pastelove farby maju velmi daleko od zivich a hlavne realnych farieb
...a co sa tyka toho smart..moj nazor je taky ze je to uplne na ho**o!.. za rok a pol som to pouzil asi 3 krat aj to ked bol ten TV novy a hral som sa s nim... inak je to pribrzdene a stoji to akurat tak za velke makove... to si radsej kup nejaky lacny tablet a browser, youtube a skype tam bude 100 krat lepsi