Rozhodovanie pri kúpe Smart TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Rozhodovanie pri kúpe Smart TV
Ake argumenty? Ved dookola opakujes, ja som videl toto, videl som tamto... To je sice ok, ale nicim si to doteraz nepodlozil.
Yogi - vybral som tie 2 TV preto, lebo som ako sedliak otvoril prvu stranku ktora mi napadla. otvoril som hej.sk a pri zadani ROVNAKYCH parametrov:
- vyrobca: Samsung (nechcel som miesat roznych vyrobcov)
- uhlopriecka: 52" a viac
- na cenu som neprihliadal pri tychto dvoch, pretoze jednen TV bol novinka (to preto lebo som chcel presne rovnake uhlopriecky)
a potom som vyratal spotrebu z priemernych hodnot udanych vyrobcom.
- vyrobca: Samsung (nechcel som miesat roznych vyrobcov)
- uhlopriecka: 52" a viac
- na cenu som neprihliadal pri tychto dvoch, pretoze jednen TV bol novinka (to preto lebo som chcel presne rovnake uhlopriecky)
a potom som vyratal spotrebu z priemernych hodnot udanych vyrobcom.
jedine ty sa od zaciatku spravas ako zasranYogi120 napísal:ked sem príde nejaké decko
Jefty. nemyslel som Teba samozrejme. Ked sa bavíme o teme a všetko je vrámci témy, tak nemám dôvod niečo také tvrdiť na niekoho .
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:34)
jasné wladas. ja tu posielam linky ktoré nemajú s témou nič spoločné .. možno ani nevieš o čom je tu reč ale posielaš sem linky na inú temu za jasným účelom . to je také.... no si borec no
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:37)
Ryan Giggs. ako Ti mám ešte podložiť že tv ktoré som uviedol som videl a páčil sa mi ten čo sa mi páčil. ?
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:39)
ak chceš ešte nejaké podloženie tak si otvor tú kalkulačku čo poslal jefty a zadaj si čísla tv čo som poslal čiže dvoch kandidátov ktoré som porovnával osobne . uvidíš výsledok a to už viem podložiť aspon tak .
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:34)
jasné wladas. ja tu posielam linky ktoré nemajú s témou nič spoločné .. možno ani nevieš o čom je tu reč ale posielaš sem linky na inú temu za jasným účelom . to je také.... no si borec no
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:37)
Ryan Giggs. ako Ti mám ešte podložiť že tv ktoré som uviedol som videl a páčil sa mi ten čo sa mi páčil. ?
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:39)
ak chceš ešte nejaké podloženie tak si otvor tú kalkulačku čo poslal jefty a zadaj si čísla tv čo som poslal čiže dvoch kandidátov ktoré som porovnával osobne . uvidíš výsledok a to už viem podložiť aspon tak .
Yogi,
hodil si nam sem Panasonic (ktory sa uz sice nepredava, ale ok), tak este najdi uhloprieckou rovnaky Panasonic LCD a hod nam sem vyratane sumy, z kalkulacky ktoru som sem dal.
hodil si nam sem Panasonic (ktory sa uz sice nepredava, ale ok), tak este najdi uhloprieckou rovnaky Panasonic LCD a hod nam sem vyratane sumy, z kalkulacky ktoru som sem dal.
-
Ryan Giggs
VIP
Vies citat? Pisal som asi 3x ze ked sa ti paci X viac ako Y, tak je to uplne v poriadku. To ti nikto neberie. Subjektivny nazor ma kazdy.
Ale to NIE je argument na zaklade ktoreho mozes tvrdit ze technologia X je lepsia ako Y. A ani to neznamena ze TV X je objektivne lepsi ako Y. O to tu ide, o nic ine. Ty svoj nazor prezentujes ako nejaku pravdu so vseobecnou platnostou a nepodlozis to nicim. A to napriek tomu ze objektivne fakty hovoria opak. To je ten problem. Nie to ze LCD sa ti paci viac.
A k tej spotrebe este raz, pouzivaj hodnoty realne namerane (v recenziach mas) nie nejake vymyslene vyrobcom.
Ale to NIE je argument na zaklade ktoreho mozes tvrdit ze technologia X je lepsia ako Y. A ani to neznamena ze TV X je objektivne lepsi ako Y. O to tu ide, o nic ine. Ty svoj nazor prezentujes ako nejaku pravdu so vseobecnou platnostou a nepodlozis to nicim. A to napriek tomu ze objektivne fakty hovoria opak. To je ten problem. Nie to ze LCD sa ti paci viac.
A k tej spotrebe este raz, pouzivaj hodnoty realne namerane (v recenziach mas) nie nejake vymyslene vyrobcom.
snad som to dobre dal 
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:53)
To skôr Ty máš problém s čítaním. Ja som som x krát písal že mne sa daný tv viac páči a pre mňa je to vhodnejšia voľba.. tak čo skúšaš? všetko čo tu píšem je môj názor a nikomu ho nenútim . ťažké pochopiť.. .. tie hodnoty čo udáva výrobca sa v nej jednej recenzii merali a približne sedeli stále. ale aj to som už písal . .
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:53)
To skôr Ty máš problém s čítaním. Ja som som x krát písal že mne sa daný tv viac páči a pre mňa je to vhodnejšia voľba.. tak čo skúšaš? všetko čo tu píšem je môj názor a nikomu ho nenútim . ťažké pochopiť.. .. tie hodnoty čo udáva výrobca sa v nej jednej recenzii merali a približne sedeli stále. ale aj to som už písal . .
mam 50" a meral som si to
zdaleka to nevypoveda to co tvrdi ta tabulka
zdaleka to nevypoveda to co tvrdi ta tabulka
wladas . ak niekoho zaujíma čo píšeš v poriadku . Mňa už nie, nakoľko obraz o Tebe už mám z tvojich predchádzajúcich príspevkov . Tak ak môžem poprosiť na môje príspevky Ty už nereaguj.. Ďakujem .
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:58)
Jefty.. ten panasonic sa možno nepredáva ale je to model 2012 a hodil som ho kvôli tomu, že ho mám
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 22:58)
Jefty.. ten panasonic sa možno nepredáva ale je to model 2012 a hodil som ho kvôli tomu, že ho mám
ak ti ide skutocne TV tych 10 hodin denne tak mas navratnost (100 eur) cca 2 roky. lenze ked beries ze to LCD byva drahsie aj o viac ako 100 eur (pri rovnakej uhlopriecke a funkciach) a ten TV ti za rok priemerne tych 10 hodin asi nejde .... tak sa aj tak dostaneme k vysledku, ze spotreba nie je ziadny mega argument, ktorym sa da presviedcat.
-
Ryan Giggs
VIP
Co ja skusam? Kto tu vypisoval o spotrebe, kontraste, vypalovani, hrubke, vahe a neviem co este? Ako vravim, nemas argumenty tak pises bludy.
No pre mňa to môže byť po pár rokoch dobrý základ na nový tv 
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 23:04)
Takže na plazmách sa nevypaľujú logá? (videl som to osobne. ) ak tomu neveríš bud len rád máš dokonalú mašinu.. spotreba je podložená vyššie a o kontraste som čo písal? že , plazma má lepšiu čiernu .. aj to Ti treba podložiť? číťaš Ty vôbec čo píšem?
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2013, 23:04)
Takže na plazmách sa nevypaľujú logá? (videl som to osobne. ) ak tomu neveríš bud len rád máš dokonalú mašinu.. spotreba je podložená vyššie a o kontraste som čo písal? že , plazma má lepšiu čiernu .. aj to Ti treba podložiť? číťaš Ty vôbec čo píšem?
Lenze na zaklade toho, ze ty si videl na jednej plazme vypalene logo nemozes generalizovat a pouzit rovnaky argument pre kazdu plazmu.
Prepac, ale rad reagujem na nelogicke argumenty a blbe nazory.Yogi120 napísal:Tak ak môžem poprosiť na môje príspevky Ty už nereaguj
nie, nevypaluju...mozno ked tam nehas pustene daco 24h v kuse ale to sa ti len tak nepodari lebo TV vypne za 3h od necinnostiYogi120 napísal:Takže na plazmách sa nevypaľujú logá?
jedine podlozenie je meranie v real prevadzke ktoru evidentne uplne ignorujes a splietas cisla od vyrobcovYogi120 napísal:spotreba je podložená vyššie
-
Ryan Giggs
VIP
To platilo pred par rokmi. To je dalsi oblubeny "argument" plazma haterov. Vytahovat veci, ktore boli aktualne pred X rokmi. Pred tvoje info, dnes na to maju plazmy rozne technologie ako tomu predist. Pixel orbitery, "cistice" obrazu atd. To si uz trosku zaspal dobu.
Inak s tou spotrebou je to tazka sranda. Uz vidim toho pacienta, ktory vypluje 1000+ eur za 55" TV a bude sa trapit 30 eurovym rozdielom v spotrebe. Taky clovek je obycajny idiot. Ved preboha trosku logiky staci pouzit. A onehovorim o tom ze VT50 ma referency obraz. A top LCD sa nechytaju. A stoja dvojnasobok. Takze ano, LCD s aspon trochu pribliznym obrazom za 2500-3000 eur bude mat o 50 eur rocne nizsiu spotrebu. Skutocne sa oplati setrit.
Inak s tou spotrebou je to tazka sranda. Uz vidim toho pacienta, ktory vypluje 1000+ eur za 55" TV a bude sa trapit 30 eurovym rozdielom v spotrebe. Taky clovek je obycajny idiot. Ved preboha trosku logiky staci pouzit. A onehovorim o tom ze VT50 ma referency obraz. A top LCD sa nechytaju. A stoja dvojnasobok. Takze ano, LCD s aspon trochu pribliznym obrazom za 2500-3000 eur bude mat o 50 eur rocne nizsiu spotrebu. Skutocne sa oplati setrit.
Ryan, preto hovorim, ze to, ze niekto povie "LCD ma mensiu spotrebu" nie je argumentom pretoze tie sumy nie su az take priepastne ako niekedy davnejsie.
Dalsi dokaz ze necitas co pisem. Zsice mozno neveris co pisem ale potom naco reagujes. Oznac ma za klamara a ukonci to. Pisal som ze som videl vypalene logo na plazme z roku 2012 . To je pred x rokmi ? .. a akoze ten co da 1000€ za tv musi byt bohac ktory neriesi spotrebu ? .. poznam ludi co daju za auto tisice a doplatia si aby mali tdi len aby riesili spotrebu . A komu dosli argumenty ? .. nema to ozaj vyznam. Nieco clovek podlozi a pride nieco druhe ..
Minule som videl Mercedes MLko odstavene na krajnici. Si predstav defekt dostal.
-
Ryan Giggs
VIP
Ty nechapes jednoduchu vec. Ty si zamienas pojmy. Nizsia spotreba a setrenie nemusi byt to iste. Ved preboha chlapce rozmyslaj! Ked si kupim TDI ktore ma o 2 litre mensiu spotrebu ako benzinak ktory je o 5000-10000 eur lacnejsi, tak ako mozem usetrit? Resp. kedy zacnem setrit? Ved to sa na spotrebe nikdy nevrati. To auto bude davno na srotovisku. Alebo musim najazdit rocne desattisice kilometrov a aj to bude trvat roky kym na tom zacnem "zarabat". Ved to je elementarna logika...
To iste plati aj u tv. Clovek ktory da za tv 2000 eur a boli ho hlava z 30 eur rocne naviac, ved to je idiot na n-tu. Vedto je na smiech. Ty si asi vazne robis srandu. Toto nemozes mysliet vazne.
To iste plati aj u tv. Clovek ktory da za tv 2000 eur a boli ho hlava z 30 eur rocne naviac, ved to je idiot na n-tu. Vedto je na smiech. Ty si asi vazne robis srandu. Toto nemozes mysliet vazne.