Nezaplatená pokuta za cestovné
Re: Nezaplatená pokuta za cestovné
Aby si nebol prekvapený - to je 50,50€ s príslušenstvom = ešte len naúčtujú úroky z omeškania a k tomu ešte samozrejme súdne trovy.
Na kolko to teda realne odhadujes?
Neviem či dopravný podnik má vlastných právnikov alebo pohľadávky nechávajú vymáhať externým advokátom, to dosť spraví. Ináč súdny poplatok je 6% sumy na podanie žaloby, úroky sú cca 9% ročne, ostatné trovy závisia od toho či to robí advokát alebo ich vyčíslia ako časť zamestnaneckej mzdy ich interných právnikov. Reálne to bude do stovky určite, skôr menej.
Celá téma je dobrá komédia ako tak čítam. Na jednej strane sa chváliš svojími schopnosťami no na druhej priznávaš že si spravil totálny fail pri riešení tak elementárnej a vcelku prioritnej situácie ako je vyrovnať úhradu pre dopravný podnik. Vcelku prioritnou ju nazývam preto, lebo každý s nás pozná tie príbehy keď niekomu dôjde mesiac pred premlčaním pokuty domov účet na tisícky eur....
To sa ťa nesnažím súdiť ale len ti dokázať že taká pre teba nepriritná, zabudnutá blbosť ku ktorej sa staviaš absolútne lahostajne až dokým ťa neosloví súd by ti mohla ovplyvniť život....
Napíš potom ako si pochodil na tom súde, celkom by ma to zaujímalo koľko si nakoniec musel zaplatiť.
Inak si pochodil ešte celkom solídne, neviem ako to má síce dopravný podnik s ktorým to máš ty nevyrovnané ale napríklad Dop. Podnik Mesta Brno to rieši tak že po uplynutí lehoty na uhradenie svoje pohľadávky predáva externej firme ktorá tým získa nič len dlh a táto firma si to potom začne od vinníka vymáhať.... problém je že to vymáhajú až po niekoľkých rokoch čím ti narastú úroky tak veľmi že pôvodná pokuta je oproti tomu úplne nič.
To sa ťa nesnažím súdiť ale len ti dokázať že taká pre teba nepriritná, zabudnutá blbosť ku ktorej sa staviaš absolútne lahostajne až dokým ťa neosloví súd by ti mohla ovplyvniť život....
Napíš potom ako si pochodil na tom súde, celkom by ma to zaujímalo koľko si nakoniec musel zaplatiť.
Inak si pochodil ešte celkom solídne, neviem ako to má síce dopravný podnik s ktorým to máš ty nevyrovnané ale napríklad Dop. Podnik Mesta Brno to rieši tak že po uplynutí lehoty na uhradenie svoje pohľadávky predáva externej firme ktorá tým získa nič len dlh a táto firma si to potom začne od vinníka vymáhať.... problém je že to vymáhajú až po niekoľkých rokoch čím ti narastú úroky tak veľmi že pôvodná pokuta je oproti tomu úplne nič.
tak, tak, ako pise Rubiki.
Dlhy len tak same od seba nezvyknu miznut. Vecsinou sa predavaju ext. vymahacskej firme a ta si nauctuje pekne uroky a poplatky z omeskania.Po rokoch moze aj relativne nizka suma narast do astronomickej vysky.
Dlhy len tak same od seba nezvyknu miznut. Vecsinou sa predavaju ext. vymahacskej firme a ta si nauctuje pekne uroky a poplatky z omeskania.Po rokoch moze aj relativne nizka suma narast do astronomickej vysky.
-
Yos
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Caute, chcel by som zistit, co ma caka, ked som sa uz omeskal o tyzden so zaplatenim pokuty, nakolko som si do pripomienok nastavil zly den. Pravdaze papier od pokuty mam. Pride mi list na predvolanie, alebo len upozornenie a nasledne dodatocne zaplatenie z malym navysenim? Dakujem za uzitocne odpovede
-
Andi_Cibula
Addict
-
anyway
Light Star
Mal by ti prist doporuceny list, kde ta vyzyvaju aby si pokutu uhradil priamo na ucet plus poplatok za to psanicko, co ti poslali.
-
Yos
Professional
A ten poplatok je minimalny, ci si za to pytaju kadejake sracky okolo toho este ?anyway napísal:Mal by ti prist doporuceny list, kde ta vyzyvaju aby si pokutu uhradil priamo na ucet plus poplatok za to psanicko, co ti poslali.
-
hojko
Site Admin
Yos: Trovy a odmena sa pocitaju tak, ze ak to zaplatis do 14 dni, tak je to 10 percent z dlznej sumy. Ak po dvoch tyzdnoch, tak je to uz 20 percent. Ale k tomu sa pripocitavaju naklady/vydavky/uroky a cas straveny exekuciou. Otazne je, ze ake vydavky tam hadzu, kedze co som davnejsie vidiel, tak par krat tie vydavky boli vycislene aj na vyssiu sumu ako samotna exekucia a to islo radovo o tisice eur, co sa mi nezda ako odpodstatne, najma ak ti pridu napriklad len 3 listy domov a nic viac. Cele tieto trovy a odmeny su specifikovane v zakone alebo vyhlaske, skus si to pohladat.
-
anyway
Light Star
Za to prve psanicko, vyzva o zmier ci ako to nazyvaju, ti pripocitaju len nejakych 1,40 za doporuceny list.