Kvalitný mikforón do 5 €

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Kvalitný mikforón do 5 €

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ahojte,
hrám WoW na jednom nemenovanom serveri a pri raidoch potrebujem kvalitný zvuk a hlavne kvalitný mikrofón!

Na LoL turnajoch som si všimol, že hráči mali na sebe 2 slúchadlá. Predpokladám, že jedny boli na zvuk a tie druhé kvôli mikrofónu.

A takto by som to chcel aj ja, pretože ja mám momentálne slúchadlá Koss Porta Pro a obyčajný stolový mikrofón. Kvalita toho mikrofónu nie je zlá, ale vadí mi proste že je stolový a nemám mikrofón "pri hube".

Chcel by som sa teda opýtať, či sa to takto normálne nastaviť dá, že jedny slúchadlá si pripojím na zvuk a tie druhé len na mikrofón.

A poprípade ak by ste mi mohli poradiť tie s NAJKVALITNEJŠÍM mikrofónom (o kvalitu slúchadiel mi nejde) z tohto výberu (tento shop preferujem kvôli možnému osobnému odberu, lebo ho mám najbližšie): http://shop.pc-trend.sk/zbozi.aspx?skup ... m=0&page=1 do 5 €.
Myslím si, že tých 5 € len na mikrofón je dosť.

Btw natrafil som na tieto http://shop.pc-trend.sk/zbozi/gembird-s ... p=z:136828. Tieto by som možno mohol používať aj na zvuk, čo myslíte? Cena prijateľná 4,79 €.

Alebo si nechám normálne tie čo mám -> "Koss Porta Pro" <- lebo zvuk je naozaj kvalitný a kúpim len hocijaké s dobrým mikrofónom?

Za vaše odporúčania vopred ďakujem, prajem pekný slnečný deň.
Prílohy
Lol turnaj
Lol turnaj
Koss Porta Pro
Koss Porta Pro
Stolový mikrofón
Stolový mikrofón
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Kvalitný mikforón do 5 €

Príspevok od používateľa audiotrack »

1) obrázky patria do prílohy, tak si to prehoď inak ti ich pomažem
2) kvalitné a 5€ nikdy nepôjde dokopy. Ak si ochotný investovať iba 5€, tak sa nemá vôbec zmysel baviť o nejakom mikrofone. A už vôbec nie o slúchadlach s mikrofonom. To by si mal problém nájsť aj v tescu

a hej, zapojiť to ide oboje naraz. Do vstupu dáš mikrofon, do výstupu dáš slúchadla. Slúchadla s mikrofonom sa zapájajú tak isto, majú kábel rozdvojený a dva jacky
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

audiotrack napísal:2) kvalitné a 5€ nikdy nepôjde dokopy. Ak si ochotný investovať iba 5€, tak sa nemá vôbec zmysel baviť o nejakom mikrofone. A už vôbec nie o slúchadlach s mikrofonom. To by si mal problém nájsť aj v tescu
Ako môžeš vidieť, tak na tej stránke, ktorú som poskytol, to problém nie je. Ono ide o to, že všetky tie slúchadlá s mikrákom sú drahé len preto, že kvalita je v tom zvuku slúchadiel. Ale na to ja kašlem, mne ide jedine o mikrofón. A prosím ťa netvrď mi, že ak porovnám mikrofón za 5 € a za 10 €, že tam bude nejaký ultra galaktický rozdiel v kvalite...

/edit: Ono aj ten môj stolový mikrofón má, ako som spomínal, dobrú kvalitu! Ale čím ďalej mám od neho hubu, tým aj kvalita klesá... Preto chcem taký, čo budem mať nonstop pri papuli a vtedy bude kvalita dobrá.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie, nebude tam ultra galakticky rozdiel. Ale nebude tam ani rozdiel v porovnaní s tým, čo máš. Takže takýto "upgrade" ťa vôbec neposunie kvalitatívne vpred

asi najrozumnejšie bude kúpiť tie čo si ukázal a čakať kedy sa pokazia a budeš investovať ďalších 5€ :)
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

uNfEiL napísal:/edit: Ono aj ten môj stolový mikrofón má, ako som spomínal, dobrú kvalitu! Ale čím ďalej mám od neho hubu, tým aj kvalita klesá... Preto chcem taký, čo budem mať nonstop pri papuli a vtedy bude kvalita dobrá.
Na základe tohto si dovolím tvrdiť, že tam ako-taký rozdiel predsa len bude.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

uNfEiL napísal:
Na základe tohto si dovolím tvrdiť, že tam ako-taký rozdiel predsa len bude.
to nie je pravidlom. Máš ho bližšie k ústam, ale môže mať nižšiu citlivosť a tým sa to teda vyrovná. Alebo dokonca je horšie spracovaný, a síce ťa bude počuť hlasnejšie, ale budeš šušťať
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

audiotrack napísal:to nie je pravidlom. Máš ho bližšie k ústam, ale môže mať nižšiu citlivosť a tým sa to teda vyrovná. Alebo dokonca je horšie spracovaný, a síce ťa bude počuť hlasnejšie, ale budeš šušťať
To ale nemusí platiť rovno pre všetky. Preto som sem dal túto ponuku, na ktorú sa predpokladám ani nikto nepozrel: http://shop.pc-trend.sk/zbozi.aspx?skup ... m=0&page=1. Je to sekcia Poradňa pri kúpe, zatiaľ som však žiadnu radu na kúpu z ponúknutého zoznamu nedostal :(. Ja sa do tých čísel pri porovnávaní kvality mikrofónu nerozumiem, preto prosím o radu vás.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

táto téma nemá význam. Headset za 5€ s VEĽMI KVALITNÝM MIKROFÓNOM ZA 5€ za 5€ a ako príklad postneš gembird za 5€ :lol: :lol:
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

Oni nenosia tie slúchadlá s mikrofónom, tak ch***vo lebo chcú alebo je to najlepšie riešenie, ale preto, že musia. Musia sa predvádzať, že majú takú a hentakú značku. Toto riešenie, čo navrhuješ ty, je úplná stupidita. Keby si si kúpil headset za 5€, tak ti garantujem, že kvalita slúchadiel bude otrasná a nepočúvateľná a kvalita mikrofónu bude horšia ako na tvojom terajšom.
Ten tvoj mikrofón očividne moc kvalitný nieje keď z pár cm od úst je ťa už slabo počuť. Hľadaj si radšej nejaký normálny stolový mikrofón...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Že ste naňho vôbec reagovali. Keď mi klient/klientka povie že chcú stolový PC s 24" "LEDkou" [lebo "LEDka" je in], chcú DVD napaľovačku [áno, to je dôležitý parameter v dnešnej dobe, keď už absolútne nikto nič nenapaľuje] chcú pentium [kill me now, or a little later] a chcú aspoň 512 "megovú" grafickú kartu a domáce kino [správne, nechcú 5.1 repro systém, chcú "domáce kino"], najlepšie genius, lebo to má aj sused a hrá špicovo a samozrejmosťou je originálny ofis a uindouz a toto všetko chcú za 300 eur s DPH a sú ochotní doplatiť ťažkých 10-20 eur navyše, ak by to spravilo rozdiel a samozrejme k tomu aj tlačiareň, klávesnicu a myš - tie nemusia byť špičkové [v tomto bode už mám obvykle chuť žrať asfalt] a správne, HDD/SSD, RAM, MOBO a zdroj, či skriňu ani obvykle nespomenú, koniec koncov tie na PC netreba, nie? Stačí to pentium s LEDkou. Tak ich veľmi diplomaticky pošlem buď do <>, alebo sa tvárim že som radšej nepočul.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

kazdy jeden mikrofon do 15€ je po kvalite zvuku +- narovnako, cenovy rozdiel robi len prevedenie, design, material, znacka
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

pekný prístup k zákazníkom Uplink.. Zrejme máš tisíce stálych zákazníkov že namiesto vysvetlenia situácie ich posielaš <> (samozrejme, že mi je jasné, že ich tam posielaš slušne)
wladas
Redeemer
Redeemer

@MichalkoOo
aha, takze dobry pristup by znamenal ze by poskladal a kupil vsetko potrebne cize okrem tych 300€ by dal zo svojho 200€ ??
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

čo tak im slušne vysvetliť že potrebujú pridať aspoň stovku.
wladas
Redeemer
Redeemer

uplink napísal:a sú ochotní doplatiť ťažkých 10-20 eur navyše, ak by to spravilo rozdiel
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

MichalkoOo napísal:čo tak im slušne vysvetliť že potrebujú pridať aspoň stovku.
//autoeditácia príspevku (20 Jún 2013, 18:47)
OK, takže prerátal som to a dá sa to zvládnuť za 390€ aj s tlačiarňou
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - zabudol som dodať podstatný detail. Klientovi poviem tak pred pol rokom, alebo dávnejšie že to čo chce je za XY eur [600-1000 povedzme], minimálne. On/Ona dorazí víťazne s tromi stovkami a spustí...ja sa snažím, naozaj, ale nie vždy vydá.

Dá sa to zvládnuť za 390? Seriously? Legálny office čo stojí od 90 eur 365ka a windows od 90 eur Ti zožerie 180 eur z rozpočtu. Za 140 eur [v Tvojom prípade 210 eur s DPH] poskladáš stolový PC [MB, CPU, RAM, HDD, PSU, DVD] LCD 24", tlačiareň, klávesnicu, myš a genius 5.1 repráky? Darmo no, si buď mág, alebo si se*eš do úst.
wladas
Redeemer
Redeemer

MichalkoOo - Na skole ti matika moc nesla :nono:
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

office a win tam samozrejme nieje ale je tam 24" LED monitor, pentium, grafika ktorá môže mať aj 2GB vram ak chce, tlačiareň, myš, klávesnica, mechanika a najlacnejšie sračkové repráky. Používal som ale použité produkty na alze ktoré usporili 30€ na reproduktory.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - oni chcú domáce kino, jedno z tých čo stojí cca kilo obvykle, lebo to má ich sused. Chcú legálny Windows a legálny Ofis, Windows majú odvôvodnený, Ofis len preto, lebo nelegálny nefunguje ich neteri sprá...pardón, korektne. Proste nevysvetlíš niektoré veci.

A navyše ten PC aj kebyže ho poskladám, nikdy sa pod neho nepodpíšem. Ja odpad neskladám. Aj kancelársky PC u mňa stojí okolo 500 eur minimálne [aj s OS] bez LCD. Jednoducho ľudskú mentalitu nepochopíš a argumentovať mi tým že to ide je hlúposť.

Pointa je že on chce mikrák za 5 eur "kvalitný". Kvalitný nikdy nebude, tak isto ako nebude to čo som opísal vyššie za 320 eur. Možno o 5 rokov, ale nie dnes. To bola celá pointa a nie to, aby si sa tu do mňa začal navážať že Ty to poskladáš, lebo si boss.
Napísať odpoveď