Rozhodovanie pri kúpe Smart TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Yogi120
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Rozhodovanie pri kúpe Smart TV

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Takze dosli argumety :-) .. napises rozdiel medzi benzinakom a tdi 5000 az 10000 tis € :-D nie si Ty ekonom pre nejaku vyznamnu firmu ? :-D no a ja zartujem a trepem hluposti ?? :-D vzdavam sa .. maj posledne slovo .rad Ti ho davam. Koncim :-D :-D rad som popisal. Drz sa :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

uz pises 4x ze koncis, zacina to byt uz nudne
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ja nemam argumenty, a ty koncis. Zaujimave...
Kolko asi stoji auto vyssej strednej triedy a ake su rozdiely medzi rovnakym modelom s inym motorom? Pozrisi cenniky, kym sa tu zacnes blamovat. Nehovoriac o vyssej poistke, kedze disle su vyssia kubatura. Plus drahsia udrzba atd. To ti ale nehovori nic, vsak? Hlavne ze to ma nizsiu spotrebu, nevadi ze clovek prerobi. Tak kym napises dalsi blud, radsej sa najprv zamysli akto dokazes.
A ked hovoris o nejakych lacnych autach, tak ano cenovy rozdiel je mensi. Nech je to 2000 eur. Ale takisto je mensi rozdiel v spotrebe, medzi benzinovym a naftovym motorom (kedze su to mensie motory) takze to sa aj tak stiera a je jedno ci je to 5000 u draheho auta alebo 2000 u lacneho. Njdi si kludne nejaku Fabiu, to je uplne jedno. 1,2 benzin vs. 1,6 nafta. Rovnaky vykon, rovnaka vybava. Rozdiel v spotrebe 1 liter, v cene vyse 3100 eur. Ved si to vypocitaj, matematika ZS. To su roky, kym sa ti to vrati.

Pokial ide o vypalovanie, je rozdiel ci to co si videl bolo docasne (retencia) alebo trvale. To je velky rozdiel. Takisto je otazne, akto bolo trvale ci bola pouzita nejaka utilita na vycistenie obrazu a ci bolo zapnuteposuvanie obrazu.
A pokial ide o argumenty plazma vs LCD, mozes studovat. hdtvtest.co.uk, digitalversus.com, televisioninfo.com, flatpanelshd.com, avforums.com. Tam mas v recenziach v grafoch cierne na bielom (kontrast, gamma, luminancia,podanie farieb, cierna, skaly sedej...), ako ktory tv kvalitne zobrazuje. Porovnaj si ako su hodnotene plazmy a LCD. A uplne najlepsie ked si pozries video na valueelectronics. Je to kalibracna session, kde su porovnavane top televizory 2013. Ma to vyse hodiny, takze tam sa clovek dozvie velmi vela co a ako. Takze asi tolko k tomu. Pokial by ti bolo malo argumentov, daj vediet. Nejake pridam.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Yogi napis aku mas lcd tv. Ja mam zhodou nahod prave tebou spominany model 2012 vt50 v 55" uhlopriecke a uz som videl v reali omnoho drahsich led lcd teliek (nie v obchode) a ani jedna este nemala tak plynuly a realny obraz. Preto som zvedavy na tvoj model. Diky :)
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Tak vlastním Smart TV presnejšie typ Samsung UE32EH5300 ked som ho kupoval tak som vedel že nepodporuje nahravanie(ale aj tak načo by mi bolo kedže vie nahravať len s analog a DVB-T) zatím som nadmieru spokojný hlavne s dlna a tiež s zobere každy formát aj titulky bez problémov. Čo sa týka smart funkcií tak sa mi zdá mala vyrovnavacia pamať inak s prehliedavačom nemam problémy spustím každú stranku a aj napriklad streamy zápasov. Prijemne ma tiež prekvapilo, že po pripojení obyčajnej myšky a klavesnici mi TV rozpoznal takže som nemusel kupovať od samsungu za dosť vysokú cenu. Kvalita obrazu tam je pre mna vyhovujúca kedže HD u nás ešte v plienkach.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

S tym hd v pliankach by som moc nesuhlasil, ja pozeram 95% casu len hd kanaly. Vsetky dokumentarne, science, sportove su v HD, dokonca uz aj bezne slovenske kanaly, i ked vacsina programu je upscalovana, ale stale to je kepsie ako sd. Ale ja tie slovenske pseudo kanaly moc nepozeram aj tak.
Napísať odpoveď