Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Ano, prave preto som napisal 55kW, lebo to su naj motory pri 1.4.
icefiresr: Ako povedal Hegy z rodiny je to velke + kedze nemusis mat obavy, ze by ti nieco zatajovali a urcite poznas aj ako s tym autom bolo zaobchadzane a ako sa na nom jazdilo...Fabku v tomto rocniku, motorizacii a za tuto cenu by som vzal hned teraz 
Je to fajn, ale pri tom nájazde bez klímy... :-/
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Pardón, myslel som si, že ty najadzíš 30 tisíc/rok...napísal si, že Fabia bola jazdená doteraz tak. Každopádne bez klímy by som už auto nechcel
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Pardón, myslel som si, že ty najadzíš 30 tisíc/rok...napísal si, že Fabia bola jazdená doteraz tak. Každopádne bez klímy by som už auto nechcel
Ano, ja mam auto s klimou a tiez si neviem predstavit uz byt bez toho. Otec by mal najazdit 30k rocne, ak teda nie viac. Vacsinou okresky. Asi to vezme, pojdeme to pozriet cez vikend.
Podľa mňa je to na zváženie. Auto bez posilovača, elektrických okien, klímy a autorádia by som už nechcel 
Posilovac a okna ma. Pri tej cene neverim, ze zozenie nieco lepsie.
-
KaptMichal
King
Pri tom najazde by som ale zvazil, ci sa to oplati. Spotreba asi nebude najnizsia, ako bolo vyssie spominane nema to klimu cize ak budu tepla ako pocas tychto dni tak sa v tom aute uvari... Ak to bude najazd v meste tak je to super, len o tom dost pochybujem cize mozno by sa oplatilo popozerat sa po nejakom rozumnom dizly...
30 000 km za rok sa rovná zhruba 120 za pracovný deň. Trebárs 60 do roboty a späť. Ja mám do práce 22 km, ale bez klímy si to neviem predstaviť.
Súhlasím, že je na zvážení aj dízel. Ekonomicky je 30tkm/rok horná hranica rentability pre benzínové auto. V akom stave však bude dízel za 2 tisíc eur?
Súhlasím, že je na zvážení aj dízel. Ekonomicky je 30tkm/rok horná hranica rentability pre benzínové auto. V akom stave však bude dízel za 2 tisíc eur?
-
KaptMichal
King
Ved prave, ide o to, ze toto je super ponuka a dizle, ktore stoja za uvahu su minimalne dva krat drahsie. Pri tomto najazde, ak by neslo vyslovene o mesto tak uz sa dizel jednoducho oplati aj s pripadnou investiciou do dielcov, ktore na turbe odchadzaju...
No su to vacsinou dlhe trate (t.j. zoberie sa a ide 500km nieco zaniest a spat). Klimu neberte do uvahy, tam sa jedna ciste o cenu. Teraz mal stareho dizla a odislo mu na tom vsetko behom 2 rokov, cize tam by si nepolepsil o nic. Navyse ta Fabka je kombi a vezie vacsie veci sem-tam. Skor ide o ten stav, preto som sa pytal, ci nieco rozumne zozenie v tej cene (bude to druhe auto v rodine, cena je tam limit, 2.3 uz bolo na hrane).
-
KaptMichal
King
Tak v tom pripade by som prilis neuvazoval, lebo "menej je niekedy viac" a ak auto splna vsetko co ma, tak hlavne kvoli tomu, ze poznate historiu auta nie je prilis o com...
Prosim vas, ako su na tom so spolahlivostou 1.7 DTi motory montovane do Oplov? Konkretne napr. v Opel Astra G. Zaujima ma spotreba a spolahlivost.
A ak nie diesel, aku motorizaciu do tohto modelu? Tipujem, ze 1.4 je slaba, tak by ma zaujimali najma informacie o 1.6 a 1.8 - benzin. Opat rovnaka otazka - spotreba a spolahlivost.
Mali s niecim tieto auta problemy (vseobecne)? Dakujem.
A ak nie diesel, aku motorizaciu do tohto modelu? Tipujem, ze 1.4 je slaba, tak by ma zaujimali najma informacie o 1.6 a 1.8 - benzin. Opat rovnaka otazka - spotreba a spolahlivost.
Mali s niecim tieto auta problemy (vseobecne)? Dakujem.
Vseobecne pocujem len same nadavky a dristy.
Asi tak ako na Francuzov.
Co do oplov no, kamos ma nejaku staru Vectru 2000 4x4 ale to je starina faktom je vsak to ze to viac neslo jak islo...
Krstny mal Omegu ale tusim 3.0 V6 a takisto nic moc.
Ked nevedia benzin urobit tak imho diesel musi byt financna samovrazda.
Asi tak ako na Francuzov.
Co do oplov no, kamos ma nejaku staru Vectru 2000 4x4 ale to je starina faktom je vsak to ze to viac neslo jak islo...
Krstny mal Omegu ale tusim 3.0 V6 a takisto nic moc.
Ked nevedia benzin urobit tak imho diesel musi byt financna samovrazda.
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Pred nedávnom som kúpil Opel Vectra Caravan.
Staré benzíny - 80% pravdepodobnosť, že to bude olejnička
Ak diesel, tak jednoznačne už nový CDTi, nie DTi (problém s čerpadlom, finančne náročná oprava).
A po pravde, všetko je to o tom, ako sa o auto staráš. Moja Vectra má 207. tis a keby do nej sadneš, tak povieš, že nemá ani 100k. Osobne si myslím, že každý motor, ak nemá vyslovene konštrukčnú vadu, by mal vydržať tých 300-400 bez problémov, keď je oňho postarané.
Staré benzíny - 80% pravdepodobnosť, že to bude olejnička
Ak diesel, tak jednoznačne už nový CDTi, nie DTi (problém s čerpadlom, finančne náročná oprava).
A po pravde, všetko je to o tom, ako sa o auto staráš. Moja Vectra má 207. tis a keby do nej sadneš, tak povieš, že nemá ani 100k. Osobne si myslím, že každý motor, ak nemá vyslovene konštrukčnú vadu, by mal vydržať tých 300-400 bez problémov, keď je oňho postarané.
Ked bude zrat trosku oleja, to mi vadit az tak nebude. Hlavne potrebujem vediet, ci sa u tohto modelu nevyskytovala vyslovene nejaka konstrukcna vada, kvoli ktorej nieco spravidla pri kazdom kuse odchadzalo a oprava/vymena by bola draha. Alebo ci nieco v elektronike casto neodchadza a pod.
Samozrejme, na kazdom aute sa moze pokazit cokolvek, ale mna zaujimaju uplne najbeznejsie a najcastejsie problemy.
Samozrejme, na kazdom aute sa moze pokazit cokolvek, ale mna zaujimaju uplne najbeznejsie a najcastejsie problemy.
-
johny541
King
Už to tu bolo viac krát a popritom ako ti niekto odpovie, skús si preštudovať (aspoň moju svätyňu pri kúpe auta) http://www.autorubik.sk - kategória kúpa ojazdeného auta myslím.
Majú tam všetko, od histórie, cez modelové rady, aké motory sa kedy dávali, najčastejšie chyby motorov a pod.
Majú tam všetko, od histórie, cez modelové rady, aké motory sa kedy dávali, najčastejšie chyby motorov a pod.
Ano, toto som si uz precital: http://www.autorubik.sk/kupujem-ojazden ... generacia/
Ale hadam za opytnie tu nic nedam.
Ale hadam za opytnie tu nic nedam.
-
Scorpion90
King
Aj ked tiez mam rad tu stranku, nebolo by dobre, aby to vyzeralo, ze maju patent na rozum..
-
johny541
King
To určite nemajú, ale minimálne základné chyby na každom modeli vychytajú a vieš, na čo si máš dávať pozor. Tak načo niečo písať duplicitne.
Nazdar.
Odporucili by ste nejake auto pre absolutneho ehm laika ? Nikdy som sa o auta nezaujimal a asi ani nebudem . Bolo by to teda moje prve auto.
Povedzme ze cenovy limit do 15k E. Neviem ci nove alebo ojazdene...kazdopadne ako som uz povedal malo by to byt relativne "kvalitne" aby som sa fakt o to nemusel starat (rozumej pokial do mna niekto nenarazi alebo naopak) a naozaj to pouzival len na prepravu :F.
Ale naozaj nemam ziadnu predstavu cize je to na vas pani...z drvivej vacsiny by to bolo jazdenie len po Ba neskor Ba -> CZ -> AU.
Diky moc !
Odporucili by ste nejake auto pre absolutneho ehm laika ? Nikdy som sa o auta nezaujimal a asi ani nebudem . Bolo by to teda moje prve auto.
Povedzme ze cenovy limit do 15k E. Neviem ci nove alebo ojazdene...kazdopadne ako som uz povedal malo by to byt relativne "kvalitne" aby som sa fakt o to nemusel starat (rozumej pokial do mna niekto nenarazi alebo naopak) a naozaj to pouzival len na prepravu :F.
Ale naozaj nemam ziadnu predstavu cize je to na vas pani...z drvivej vacsiny by to bolo jazdenie len po Ba neskor Ba -> CZ -> AU.
Diky moc !