Cistenie PC od prachu

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Mr.FuN
Expert
Expert

Cistenie PC od prachu

Príspevok od používateľa Mr.FuN »

Ahojte mám takú otázku, chcem si vyčistiť PC od prachu pomocou stlačeného vzduchu, ale ako som sa dočítal na fórach, stlačený vzduch zamrazuje. preto sa pýtam, či niečo nepoškodím, keď stlačený vzduch namierim tak blízko ako chlapec v tomto videu: http://youtu.be/AsBj-xdHxVY?t=1m59s

Tej námrazy, ktorá vznikla v tejto minúte sa trochu bojím, môže mi poškodiť základnú dosku? http://www.youtube.com/watch?v=AsBj-xdH ... be&t=2m12s

Ďakujem za odpoveď.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Cistenie PC od prachu

Príspevok od používateľa uplink »

Námraza sama o sebe nespraví PC absolútne nič, avšak jej následný efekt môže. Ak to preženieš a nevyfúkaš to tak, aby sa "snehu" netvorilo moc, tak riskuješ že sa Ti vyzráža/roztopí voda na jednotlivých súčiastkách, samozrejme z krátkodobého hľadiska im neublíži, dokonca mnohým doskám ani z dlhodobého, avšak menej kvalitným a neštíteným komponentom môže dlhodobejśie vystavenie vlhkosti spôsobiť oxidáciu a neskôr hrdzavenie. Avšak je to dosť málo pravdepodobné. Samozrejme si dávaj pozor so sprayom, ak s ním "fúkaš" moc dlho, je ľadový a tečie z neho. Skús vyfukovať pod optimálnym uhlom tak, aby si vyfukoval gro vzduchu a čo najmenej vlhkosti, ktorá sa zráža znížením teploty prostredia so stlačeným plynom/vzduchom v plechovke.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

ja som to pouzil na notebook + 2 PC a nic sa nestalo, je to imho viac safe ako vysavanie alebo akakolvek ina metoda... len ten sprej treba drzat rovno, potom tej vody bude uplne minimum ak vobec nieco... chlapec vo videu to nedrzi zrovna optimalne
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Niet nad klasicky kompresor. Samozrejme nie z centimetrovej vzdialenosti. Ale vyfuka vsetko :)
Mr.FuN
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Mr.FuN »

Ďakujem vám všetkým za rady. cením si to.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tiež používam stlačený vzduch.. pokiaľ máš pri čistení vypnutý počítač, nemalo by sa nič stať. Akurát raz som ho strekol na bežiaci disk... a celý komp sa reštartoval. Avšak nejaké dlhodobé následky tohto "výstrelku" som nezaznamenal.

:)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ja používam vysávač a starú zubnú kefku :D
samozrejme vysávač nastavený len na pár percent výkonu
Napísať odpoveď