Akne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Akne

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja akurát skúšam Aloe Veru, lebo som počul že aj to pomáha. Aj ja som už vyskúšal všeličo, ale viacmenej nič nepomohlo. Akurát tak Roaccutane, ale po roku prišli späť.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

ja odporúčam čistý erytromycínový lieh, ktorý vysušuje akné a popritom čistiť s biodermou. Ja som sa takto zbavil akné. Preventívne to použivam stále.
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Na tomto kanali najdete kopec info: http://www.youtube.com/user/acneerasingsecrets/featured

Takisto odporucam obmedzit prijem cukrov hlavne vo forme cokolad, roznych tyciniek a podobnych volovin, zmena jedalnicka urobi strasne vela a rovnako by som odporucal preorientovat sa BIO kozmetiku.

S akne mam bohate skusenosti od cca 14-15 rokov mierna az stredna forma, vyskusal som takmer vsetko od volne zakupitelnych pripravkov az po "odborne" naordinovane "lieky", ktory mali len docasny ucinok, niekedy dokonca opacny a milion vedlajsich. Treba si uvedomit, ze akne nie je choroba, ale vnutorny stav tela, ktore sa "brani". Osobne som prestal chodit ku dermatologicke a pouzivat mainstreamove super vyrobky z lekarni. Zacal som sa lepsie stravovat a pouzivam len prirodnu kozmetiku (sampon,mydlo, pletovu vodu) plet sa mi zlepsila az tak, ze uz to pre mna dnes nieje problem a mam zo seba ovela lepsi pocit.

Momentalne pouzivam Africke cierne mydlo z bambuckeho masla vyrobene zo 100% prirodnych surovin co je taky zaklad podla mna (konkretne http://www.bionatural.sk/africke-cierne ... -1949.html) cena je trochu vyssia oproti klasickym mainstreamovym mydlam, ale toto mydlo vam v klude vydrzi 2-3 mesiace, ak nie viac. Plet sa vam po umyti doslova rozziari a kedze sa jedna o prirodnu vec nechova sa agresivne k pleti.

Hlavne by som chcel povedat, aby ste sa zamysleli nad pouzivanim roznych pripravkov z Lekarni, ktore obsahuju miliony chemicky spracovanych latok, vy samy najlepsie viete v akej miere vam pomohli/nepomohli, uprimne nepoznam zatial nikoho komu by nejaky pripravok zakupeny z lekarne alebo dermatologicke nejak vyrazne a dlhodobo pomohol.
j4nosik
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa j4nosik »

Ja som mal dost velke problemy s akne . Bol som aj za koznou lekarkou lebo uz to zacinalo byt vazne no samozrejme mi hned napisala nejake antibiotika - ktore vobec nezaberali . A erytromycínový lieh z ktoreho som mal uz lepsi pocit ale tiez ziadna slava.

Bolo to dost cudne lebo po internete som sa docital ze zato moze strava ale ja sa stravujem pomerne zdravo a pijem aspon liter praveho cinskeho caju denne takze tym to byt nemohlo. Nastastie s prichodom leta a slnecnych lucov mi vyrazky zacali miznut . Tiez som vyskusal roztok aloe vera + citron a cuduj sa svete zabralo to lepsie jak tie antibiotika .

Mozno je niekedy to liecit naozaj "prirodnou" cestou nasiel som dobre tipy na tejto stranke : http://akneliecba.sk/
DonAndres
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DonAndres »

Neviem či to tu už bolo, ale mne kožná predpísala Roaccutane (tak nejak). Je to dlhodobé užívanie ale akné sa mi viac nevrátilo.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nemôžem tomu uveriť, akí sú ľudia neinformovaní, tak hrubo a kruto. Antibiotika, maste a podobné chobotiny. Fakt absolútne neuveriteľné :shock:

Skúsim v kocke. Chronické akné [teda nie spôsobené potením, krátkodobou očistou organizmu od toxínov, hormonálnou nerovnováhou, korenistými jedalmi, inými potravinami, etc.] je vždy spôsobené skrytým vnútorným zápalom tkaniva, alebo nahromadeného ložiska toxínov v podobe vírusov, baktérií, pliesní, alebo iného toxíny generujúceho prvku [obvykle organizmu].

Pomoc je obvykle megajednoduchá, mám odskúšané na viac ako 30tich babách ešte z môjho obdobia štúdie ženskej psychiky a antómie ženského tela. Očista, detox, ale riadny, nie taký "akože z lekárne na dva týždne". Poriadny ročný detox.

Osobne odporúčam nasldovné, zabralo v 100% prípadov:

:arrow: podľa výšky a váhy, množstva tuku v tele [pomer svalstva/tukov/vody], množstva zasvinenia organizmu [obvkykle krvi] treba upraviť príjem tekutín. Minimálny príjem tekutín pre ľudí s Vaším ochorením sú 3 litre vody v Zime, 4-5+ litrov vody v lete. Celá pointa tkvie zresetovať si v úvodnom štvrťroku obranyschopnosť organimzmu, docielime to nasledovným...
:arrow: pitný režim v štýle gro vody vypiť doobeda, vtedy sú obličky najviac aktívne a čistia s najväčšou efektivitou
:arrow: vhodné je začať pomaly užívať jedno z piatich superjedál, osobne odporúčam Chia semiačka, lektvar/nápoj z Goji [v žiadnom príapde nie surové sušené, tie sú ešte špinavšie ako keby ste nič nejedli], chlorellu & spirulinu - tu veľmi opatrne a pomaly, vysádzať ak je zanesenie organizmu moc kritické [cítite únavu, nespavosť, je Vám zle od zalúdka, ste malátni, etc.] a samozrejme vitamíny ako kalcium, Ečko, Dčko, Bkomplex, všetko v prírodnej forme, ideálne priamo zo zdroja [jedlo], alebo kvalitné výživové doplnky, ale fakt len kvalitné, ináč sa zacyklíte a chlorella a spirulina Vám budú detoxovať tie "rádoby" vitamíny od firiem ako Jamieson, Zentiva a pod, proste odpad.
:arrow: cvičiť aspoň 1x do dňa, aspoň 1 hodinu, minimálne 30 minút, tep 120-150 bmp, nie preto aby ste pekne vyzerali, ale aby ste si rozbehli lymfatický systém a ten začal pracovať ako má
:arrow: spávať choďte vždy pred desiatou, je to ťažké, ale ak nechcete akné, je to vitálna súčsať
:arrow: spať do druhej do rána, viac netreba, avšak sa kľudne vyspite do 6-8mej
:arrow: teraz zlá správa, čokoľvek vyhodíte, predĺžite proces, resp. ho úplne zastavíte, čiže chce to celkom dosť

A máte pravdu, nie je to také pohodlné ako mastička, či antibiotiká, výhoda je že to čo som napísal Vám na 99,99% zaberie, mastičky a ATB len málokedy,

A teda lovu jebákov zdar! a skoré uzdravenie a hlavne neverte tým k*kotinám čo Vám predpisujú lekári, včera som bol v lekárni a pýtal sa lekárnika či daný repelent môže byť v kontakte s priamym slnečným žarením a odpovedal že samozrejme, že tieto nové už také nie sú. Na flaštičke od repelentu bolo obrovskými tučnými písmenami napísané že treba byť v tieni a nevystavovať sa priamemu slnečnému žiareniu. Nevraviac o tom že mi doktorka [klasická] vždy predpíše lieky na nejaké ochorenie, čo obsahujú laktózu a pritom má ku*va napísané v kartotéke že som alergický na laktózu. Toľko ku klasickým doktorom a lekárnikom. P.S.: Česť výnimkám a skutočným doktorom!
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Dakujem velmi pekne uplink. Mam problem s j*bakmi na chrbate a nieviem co s tym. Vselijake masticky, kremiky, mydielka a dalsie chobotiny mi nezabrali. Precitam este raz a vyskusam.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Idem za klientom a do alzy, ako sa vrátim písnem Ti ku chrbátu viac, je to špecifická kategória.
Sparko

Príspevok od používateľa Sparko »

Môžeš to napísať sem ? Tiež mam akné na chrbte stravujem sa celkom zdravo mastičky mi tiež nezaberali síce som ich veľa nemal ale ani nechcem.
Viem, že problém je niekde z vnútra pravdepodobne mam aj celiakiu lenže nemám to na papieri bojím sa kolonoskopie :D ale lepok nejem už asi 3/4 roka teda aspoň sa snažím..neviete kde by mohol byť problém ?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Chodiť spať pred desiatou a vstávať o druhej ráno? Nie je to málo spánku? Všade je písané, že doba spánku by mala byť od 6 do 9 hodín. Inak si telo neodýchne. Ja osobne by som chodil ako mátoha, keby som nespal aspoň 6 hodín.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pinco - je to o zvyku, kritické orgány sa regenerujú v čase medzi 22:00 a 2:00, ostatné prežijú. Tie 4 hodiny sú z hľadiska regenerácie najvitálnejšie, ak si optimálne zdravý, viac Ti netreba. Samozrejme to pre klasického európana neplatí, ale ísť spať pred desiatou platí pre každého človeka na zemi. Preto som napísal že pre vl. komfort môžu spať do 6-8:00.

LukasqoO & Sparko - na úvod. Nie som kvalifikovaný lekárnik, ani doktor, moje rady berte len informačne. Skutočnú príčinu Vám dokáže určiť len reálne [komplikované a komplexné] vyšetrenie krvi, postihnutých tkanív a anamnéza, ktorú zváži doktor. Ešte reálnejšiu diagnózu, s fantastickým plánom na liečbu dokáže určiť doktor, ktorý má okrem tradičnej európskej medicíny vyštudovanú aj tradičnú čínsku medicínu a používa pokrokové metódy pre diagnostiku jednotlivých ochorení [cievna arteriografia, vyšetrenie očnej sietnice, diacom, etc.]. To len ako info, aby ste nepovažovali moje rady za zaručene pravdivé a jednoznačné.

Akné na chrbáte je špecifická záležitosť, koniec koncov ako akné v každej časti tela. Najlepšie sa diagnostikuje tvár, podľa toho kde sa akné nachádza viete, ktorý orgán je zaťažený/zašpinený/intoxikovaný. Chrbát je široká plocha a podľa toho v ktorej jeho časti sa akné tvorí [Bohu žiaľ obvykle je akné lokalizovateľné po jeho celej ploche, čo je sakra problém] podľa toho sa dá bližšie určiť aké orgány sú postihnuté nejakým ochorením, zápalom, alebo intoxikáciou.

V globále platí jedno, neexistuje niečo ako akné, ktoré by bolo geneticky generované, tzn. že Vaša DNA nemôže za to či máte, alebo nemáte akné. V DNA je predispozícia, tak isto je v nej zapísaná odolnosť voči jednotlivým patogénom [vírusy, baktérie, pliesne, parazity, anorganické činiteľe [UV žiarenie, rádiokatívne žiarenie, elektromagnetické žiarenie, etc.]], avšak nie sú v nej priamo zapísané prejavy daných ochorení.

Akné mnohokrát, ako som písal v sebe skrýva skrytý zápal, ktorý je spôsobený nasledovnými činiteľmi:

:arrow: dlhodobé preťaženie orgánu/časti tela s jej následkom oslabnutie obranyschopnosti daného orgánu/časti tela a tak prichádzajú na scénu všadeprítomné patogény [vírusy, baktérie, pliesne, parazity, anorganické činiteľe [UV žiarenie, rádiokatívne žiarenie, elektromagnetické žiarenie, etc.]], ktoré sa uchytia len vtedy, ak je daný orgán/časť tela preťažená/oslabená, alebo sa nachádza v danej oblasti a v konkrétnom tkanive príliš veľká koncentrácia patogénu.
:arrow: mastičky sú mnohokrát sami o sebe absolútne neefektívne, lebo viac ako 90% kožných ochorení nespôsobujú vonkajšie činiteľe, ale vnútorné činiteľe [vyššie menované patogény, aj keď sú vonkajšieho charakteru [UV žiarenie, rádioaktívne žiarenie, el. magnetické žiarenie, etc.] ich konečný efekt je vnútorný, endomorfný, nie exomorfný [endo - vnútorný, exo - vonkajší, morfný - upravujúci štruktúru/vzhľad/tvar. etc.]. Čiže mastička vo väčšine prípadov odstráni len prejav ochorenia, ale málokedy pôsobí hĺbkovo na skutočne postihnutý orgán a tak jej účinok je prirovnateľný požiarku v lese, ktorý "uhasíte" tým že pred les nalepíte kulisu lesa, ktorý nehorí. Na oko je to síce okay, ale požiar v lese je neustále prítomný.
:arrow: celiakia, ako aj akákoľvek iná vnútorná alergia môže a aj nemusí spôsobiť akné, ide o to ako moc sa ukladajú "toxíny", alebo nestrávené časti v tele. Napríklad môžeš mať enzymatickú funkčnú insuficenciu ako mám ja a vtedy akné nemáš, ak máš "klasickú" alergiu na lepok, Tvoje telo ho nie len že nevie stráviť, ale mu priamo ubližuje, vtedy sa môže ukladať vo forme toxínov v tele a vyrážať na povrch aj vo forme akné.

Treba si uvedomiť že akné má dvojaký charakter, očistný a zápalový. Očistný je liečivý a dobrý, je ho badať napr. v lete keď sa spotíte, alebo keď zjete niečo korenisté, tak za prvé korenie a za druhé toxíny v tele sa začnú vyplavovať do krvného riečištia a šup s toxínmi na povrch kade ľahšie. Druhý je zápalový, ten nie je ani liečivý, ani dobrý, je to len prejav organizmu, kedy je akné povrchovým upozornením že niečo nie je v poriadku [a samozrejme prebieha pokus tela o očistu, ale nedarí sa mu, lebo daný zápal je v tele non-stop prítomný].

Preto čo odporúčam Vám dvom je moja vyššie spomenutá rada, ale, určite sa choďte dať obidvaja vyšetriť ku doktorom, ale nie k tým lajdákom čo Vás zoberú ako kus mäsa na háku a posunú ďalej, ale ku takým, čo majú snahu a záujem naozaj pomôcť. Na úvod je fantastický krvný obraz a sedimentácia [aby sme vylúčili virálny/bakteriálny/hormonálny pôvod], potom je super krvné vyšetrenie proti parazitom, širokospektrálne [aby sme vylúčili pliesne a iné parazity]. A samozrejme optimálna je biopsia daného tkaniva, avšak to nemáme ako určiť pokiaľ nevieme ktoré to vlastne spôsobuje. Preto [ja osobne] odporúčam vyšetrenie diacomom a paralelné vyšetrenie krvi na výsledky diacomu [zároveň si potvrdíte že to nie je len šarlatánstvo, ako si mnohí myslia a ja im to nezazlievam, nie každý má na to čas/nervy/prostriedky si to overovať, ako ja].

Po zistení zdroju ochorenia/nájdení ložiska zápalu by som si mimo tých superjedál čo som ja odporučil [tie sú univerzálne] nechal od odborníka predpísať bylinky, ktoré priamo obsahujú a pôsobia na postihnuté miesto. Určite tam bude nedostatok nejakých vitamínov, minerálov a aminokyselín, to je taká klasická triáda u každého európana. Keď človek doplní vyplýtvané prvky, cíti sa lepšie a prpospieva. Samozrejme treba dbať aj na neprirodzene veľký únik niektorých prvkov, či človek netrpí anémiou, alebo iným ochorením, ktoré spôsobuje nedostatok vitamínov, minerálov a aminokyselín v tele.

Čiže klamať Vám nejdem, nevyriešite to ani za deň, ani týždeň a možno ani mesiac. Ja som sa dával dokopy viac ako rok a stále som po XY rokoch neni fit, ale som na tom 100x lepšie ako na začiatku. Zabehnite ku skutočným odborníkom, ak sa na nich necítite, tak aspoň dodržiavajte to, čo Vás nič nestojí a to konkrétne pitný režim a spánkový harmonogram a stravovanie.

A v stravovaní, vyhýbajte sa veciam na ktoré ste potenicálne alergickí, ak sa Vám dačo nezdá. Je to lepšie ako do seba rvať alergény, to sa akné potom nikdy nezbavíte, ak daný alergén poškodzuje nejaké tkanivo, tak to ide na to tata do záchoda s celým zdravým. Ja som mal takto odpísané tenké/hrubé črevo a žalúdok. Do teraz si ich dávam dokopy. Nebol týždeň, kedy by ma neprehnalo a nebol mesiac, kedy by som nemal chronickú hnačku, niekoľko rokov v kuse. Tak to vypadá keď ignorujete svoju alergiu...
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Dakujem Ti velmi pekne. Velmi dobre napisane, to znamena ze som tomu porozumel ako uplny laik. Zacnem viacej pit, skorej chodit spat, viacej sportovat. Ak sa to nebude zlepsovat, zajdem k niekomu alebo pred tym napisem este sem.
Este by som sa chcel opytat, ma na to akne vplyv aj fajcenie? [max 3 za den, a to aj nie kazdy den].
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

LukasqoO - áno, ak sa bojíš vyšetrení, alebo Ti nevyhovujú, tak začni presne tak. Avšak ak je príčina vážnejšia, zlepšiť sa to môže, ale neodstráni sa úplne, či dostatočne. A cigarety sú veľké NiE. Toxíny ukladajúce sa z cigaretového dechtu sú pre Tvoje bunky a organizmus smrteľné a konštantne vyplavované organizmom na povrch najrýchlejšou dostupnou cestou, ako všetky nebezpečné toxíny.
Goofy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Goofy »

Diky za info uplink mne po roku brania hrozných antibiotika a mastičky doktor spravil test na alergie a zistil mi histaminovu intoleranciu dosť to ignoruje ale keď som si prečítal tvoj príspevok tak som si uvedomil že čim dlhšie to budem ignorovať tým budem mať potom väčšie problémy.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To je celkovo nanič, lebo histamínová alergia patrí ku najťažším postihnutiam v oblasti alergií. Môžeš chytiť alergiu prakticky na všetko čo zješ čo obsahuje trochu histamínu a tým že v žalúdku/črevách nemáš enzým diaminooxidázu [DAO] tak si alergický na obrovské spektrum potravín, niekedy viac, niekedy menej ;/...
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Velmi dobre su aj diety, pri ktorych 2-3 dni jes len ovocie a pijes vodu. Organizmusu to pomoze sa zregenerovat a dokokonale precistit od toxinov, kedze vacsina ludi dava telu zabrat kazdy den nezdravou, tazkou stravou a pasivnymi cinnostami a noc na regeneraciu nestaci. Zaklad je konzumovat menej masa, sacharidov (cestoviny, chleba, keksy atd.) a viac zivej stravy teda zelenina, ovocie a orechy. Jeden typek sa boju proti akne venuje full time, pise clanky, blogy radi ludom co robit. Napisal aj knihu v ktorej mal tuto velmi dobru taku zakladnu dietu, mala by sa dodrziavat aspon 2 dni, mozes samozrejme v klude aj dlhsie.

https://www.facebook.com/AcneErasingSecrets?fref=ts

1. Hned po zobudeni pohar cistej vody

2. Bio cervene jablka (mozu byt aj normalne) mozes ich zjest kolko chces

3. 5 cajovych lyziciek citronovej stavy s vodou

4. Znova Bio Jablka + Mrkva -> rovnako ich mozes jest do aleluja pokial niesi uplne syty

5. 5 cajovych lyziciek citronovej stavy s vodou

6. Znova Bio Jablka + Mrkva -> rovnako ich mozes jest do aleluja pokial niesi uplne syty

Ak budes hladny pocas dna, mozes si dat aj nejake mandle alebo ine orechy, ktore preferujes na doplnenie proteinov. Pectin, ktory obsahuju jablka vytahuje vsetky tie sajratjty a toxiny z tela. Teraz v lete je uplne idealny cas na zmenu jedalnicka v ktorom sa budu nachadzat vela ovocia a zeleniny.

Hlavne ako spomenul uz uplink zabudnite na zazracne pripravky z lekarni vsetko je to zamerane len na povrchovu "liecbu" a neriesia pricinu vzniku.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Taky roacutane to riesi celkom efektivne aj z vnutra ;)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

roaccutane - účinná látka izotretinoín, ďalej už len veľa šťastia s týmto liekom na "prírodnej" báze ;)

http://lesk.cas.sk/clanok/98258/hlcete- ... okoch.html

Skúsenosti jednej slečny s roaccutanom, samozrejme sú aj pozitívne, ale tak predsa len. S liekmi na prírodnej báze sú takéto bočné efekty menej pravdepodobné...
Brala som tieto lieky a ak by som mohla, vrátila by som to späť.Už nikdy viac!!!Ak nemusíš neber to.Lekárka ma neoboznámila s tým, že napríklad: už nikdy nebudem môcť darovať krv.Tento liek robí veľké zmeny v organizme a môže privodiť veľmi vážne choroby.Už som ho užívala 2x,dokonca dlhšiu dobu ako je povolené, a akné som sa nezbavila, len sa trochu zlepšilo.Čo mi tieto lieky dali sú akurát žalúdočné problémy,citlivý pankreas,a problémy po ženskej stránke/znížená plodnosť,zápaly/...Ak sa chcete zbaviť akné, pamätajte, že pokožka je odrazom čreva...Zdravá strava, pohyb, žiadne cigarety a sladkosti, a k tomu dobrá nálada a dobrá kozmetička Vám pomôžu ďaleko viac ako agresívna chémia...

P.S.: Dávajte si veľký pozor na lekárov.Dvakrát meraj a raz rež...
zdroj: http://www.zdravie.sk/forum/899071/roac ... -to-pozna/
luciia
Novice
Novice

Príspevok od používateľa luciia »

ako kozmeticka mozem odporucit pripravok G10 od SynCare. Je to vhodne i na domace pouzivanie a mozem zarucit vysledok. Skus si to niekde zohnat :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

O prirodnej baze nikto nehovori, je to proste ucinne, kazdy si musi zvazit cimu to za to stoji, ak to lekarka kontroluje a davkovanie da zo zaciatku primerane nizsie pre zistenie potencialnej precitlivenosti a negativnych reakcii, nasledne pravidelne krvne testy to podporujul, ale samozrejme, je to velka zataz na organizmus o tom ziadna, no ak vsetko ostatne zlyha, funguje toto perfektne.
Btw: krv sa nemoze darovat len pol roka po tom, tolko trva kym telo odstrani zo systemu vsetok izotretinoin, nasledne je krv cista uz.
Napísať odpoveď