Teplota Zdroja
Teplota Zdroja
Nazdar, dnes som mal PC cely den zapnuty a vonku je teplo no a pozeral som teploty, CPU malo pri hrani uz cez 72 °C. vypol som ho teda na chvilu otvoril bednu a zistil som ze zdroj ktory fuka na CPU chladic je zrejme ten kto to sposobuje. Resp. je normalne ze ked polozim prst na zdroj aby som ho tam neudrzal jak to bolo horuce ?
Processor mam : C2D e8400 ( netaktovany ), chladeny s Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
a zdroj na foto
Processor mam : C2D e8400 ( netaktovany ), chladeny s Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
a zdroj na foto
Re: Teplota Zdroja
to je teplota od 50 stupnovraky2702 napísal:ked polozim prst na zdroj aby som ho tam neudrzal jak to bolo horuce ?
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
si si isty, ze ti zdroj fuka na chladic a nie naopak?
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Zdroj ti nefuka na CPU ale od CPU nasava vzduch a vyfukuje ho vzadu von 
Preto sa aj moze prehrievat ak nasava horuci vzduch z PC. To je dovod preco sa v normalnych skrinkach davaju zdroje dole a nie hore
Preto sa aj moze prehrievat ak nasava horuci vzduch z PC. To je dovod preco sa v normalnych skrinkach davaju zdroje dole a nie hore
No to ma teda nenapadlo. Ale tym padom mi ostava asi len vymenit pastu na CPU alebo este nieco sa da spravit aby sa teplota znizila ? CPU chladic aj zdroj som vycistil od prachu uz vcera.
-
Michaelo
Hardcore addict
Hodil by sa ti nejaky otvor na nasavanie vzduchu, napr. dole vyvrtat diery a dat tam ventilator 
Alebo vyvrtat diery hore a otocit zdroj tak, aby nasaval vzduch z vonku. To uz je na tebe.
Su to take divne riesenia, no ak nechces kupovat inu skrinku a vrazat do toho prachy, je to to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie.
Alebo vyvrtat diery hore a otocit zdroj tak, aby nasaval vzduch z vonku. To uz je na tebe.
Su to take divne riesenia, no ak nechces kupovat inu skrinku a vrazat do toho prachy, je to to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie.
-
hrban
Addict
urobiť prievan v bedni 
nejak tam porieš nasávanie a odsávanie vzduchu
nejak tam porieš nasávanie a odsávanie vzduchu
mas nejaky vetrak na prednej strane (pri HDD) ?
ak nie tak urcite by sa hodil
ak nie tak urcite by sa hodil
-
MichalkoOo
Zablokovaný
nepomôže, zdroj nasáva teplý vzduch rovno od veže chladiča a navyše sa ešte aj dusí. Napadá ma otočiť zdroj a hore vyrezať otvor? Ale to je asi blbosť
lenze ked nema vetrak pri HDD tak vez chladica CPU nasava uz teply vzduch (cast tepleho vzduchu z vystupu veze) a tym padom aj vystup je teply
no pred HDD je ventilator, konkretne 92mm ale bedna je v stole tak mozno mu to trochu vadi len ked uz mam taky stol tak s tym moc nespravim. Co sa tyka vyrezavania no uprine sa mi do toho moc nechce ist.... ale je mozne ze ma ten chladic taky problem uchladit ten processor, lebo je pravda ze bol horuci zdroj ale tak isto boli horuce aj tie rebra cize to evidentne moc nestihalo.
-
hrban
Addict
ale oprdieť zdroj, ten vydrží aj teploty kolo 120°C, ale na cpu má 72°C a tých treba zraziť, neviem čo do toho ťaháte zdroj, jemu je to jedno, nech spraví spredu jeden vetrák na čerstvý vzduch a malo by to pomôcť
arctic nemôže mať také teploty na inteli
arctic nemôže mať také teploty na inteli
zavrety? tak to je ten problemraky2702 napísal:ale bedna je v stole tak mozno mu to trochu vadi
vyber kasnu zo skrine a poloz na stol, teraz su teploty priemerne o 10 stupnov vyssie ako napr na jar, je jasne, ze komp musi viac chladit
no tak trochu som vytiahol bednu a ono tie tepoty fakt klesli o cca 10 °C. Budem to teda musiet mat cez leto trochu povytiahnute, minimallne pri hrani.