Hifi Repro k Pc

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
333666
Amateur
Amateur

Re: Hifi Repro k Pc

Príspevok od používateľa 333666 »

Mam zvukovku Creative x-fi titanium: http://zvukove-karty.heureka.sk/creativ ... 3godRQ0ADg, takze myslim, ze kupovat DAC by bolo zbytocne, tie repro co mam aj tak asi nejak vyrazne lepsie hrat nebudu. Ja ich chcem mat v druhej mistnosti, kde ich budem pocuvat pri posilnovani, ale hudbu aby som mohol pustit z mojej izby z pc. Priamo na pocuvanie pri pc chcem uz daco lepsie. Financii uz mam na to viac, tak okolo 650E by som bol ochotny do toho dat.
Repro napriklad: http://www.kohutaudio.sk/produkty/repro ... i-lektor-2. Stoja 479Eur. Idealny zosilnovac k nim by bol asi tento: http://www.kohutaudio.sk/produkty/kompo ... ad-c316bee. No na to mi uz neostane dost penazi, preto by som vzal aspon zatial len ten Pioneer.
Moznost by bola aj taka, ze kupim aktivne repro ku pc a tie co mam necham na tej vezi. Ale ak aktivne, tak by som chcel aby mali ovaldanie hlasitosti na kabli, aby som sa nemusel k nim stale naklanat. Softverom hlasitost ovladat nechem. Jedine aktivne repraky z ovaldanim na kabli co som nasiel v tej cenovej urovni su Pioneer S-DJ08 http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... er-s-dj08/. Ich dizajn sa mi fakt paci, no neviem ci aj tak dobre hraju. Ci by to neboli len vyhodene peniaze.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Su aj aktivne bedne s dialkovym. To je este lepsie riesenie ako na kabli. A aj vyber sa ti tym rozsiri.
Co sa tyka dacu, zbytocny ako zbytocny. Ten Creative nie je nijaky zazrak. Kazdopadne k tym reproasi staci.
333666
Amateur
Amateur

Tak pravdupovediac najradsej by som to ovladal potenciometrom :D No zas nie je to podmienka, mozu byt aj z dialkovym (ak sa najdu v tej cene take kvalitnejsie). Co som tak pozeral tu po fore, tak ty sa v tych veciach celkom vyznas. Co by si mi radil do tych 650Eur? Kvalitne pasivne bedne aj zo zosilom v tej cene asi nekupim? ci ano?
A nech tie repro maju predny basreflex, lebo to budem mat velmi blizko pri stene. Pocuvat na tom budem hlavne uplifing trance, tak by som chcel daco co ten styl prehra co najrealnejsie (v tej cene samozrejme) a nech to ma aj basy aspon tak od 45hz a aj detailejsie podanie v stredoch nez tie Bs acoustics.
Co sa tyka toho DAC - ja som zacal nedavno skladat v Fl studiu a tam mi treba zvukovku z asio co ta Creative ma. Ja sa v tom nejak nevyznam, ale cez externy DAC by to tak asi neslo?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem preco by to nemalo ist. Externy DAC je defacto obycajna zvukovka. Akurat nema analogove vstupy. Vacsina s Asiom nema problem.

Inak ovladac sa da dokupit zvlast, napr. Fostex PC-1. Takze aktivne repro mozes kupit v podstate lubovolne.

Pri tom rozpocte bysom pozeral bazar, to uz splasis slusne pasivy aj so zosilom.
333666
Amateur
Amateur

Ked by mi to cez DAC slo aj v Fl studiu, tak by som mohol tiez nejaky kupit. Len aby mi to nesekalo, lebo uz cez tu Creative to trochu robi, ale to moze byt aj procesorom.

S tym externym ovaldacom hlasitosti by sa mi moznosti na kupu repra rozsirili. No za tie peniaze by uz bolo dobre si ich aj vypocut, nez to kupim. Lenze to je na Sk asi dost problem. Este ak by som riesil pasivne + zosil, tak to by sa dali vypocut niekde v hifi studiu, ale aktivne asi ani vobec nie. Dost sa bojim davat tolko peniazi do dacoho co neviem, ze ako bude hrat. Dnes je toho spusta, ale z toho spusta mozu byt aj smejdy.
Uz som rozmyslal aj nad studiovymi monitormi, ale cital som, ze na pocuvanie nie su velmi vhodne, lebo maju velmi stredovy na pocuvanie suchy zvuk. Bazarove nechcem. Mozno by som mal este trochu prihodit a uz za takych 800E by som kupil aj tie Dali Lektor + Nad zosilnovac. V Kosiciach v tom Kohut audiu co som tu dal link by som si ich mohol aj vypocut.
Nevies este dat nejaky typ aj na tie aktivne, ze co by podla teba stalo v tej cene za to? Aby som zhruba vedel, ze na co sa mam zamerat. Len nech to ma predny basreflex.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zvukovka urcite nie je pricinou ze ti nieco seka. A DAC nie je nic ine ako externa zvukovka.

To o tych studiovych repro je mytus, ktory urcite neplati. Ano, niektore analyticke su. No to su aj niektore pasivne bedne. To vzniklo tak, ze jedinci ktori dovtedy poculi maximalne nejake 2.1 ci 5.1 Creativy, Logitechy... kde je lacny subwoofer ktory duni a rezonuje tak ked si vypocuju nejake stoeurove studiovky kde je 3-4" basak ale s presnym basom, tak jasne ze to tak duniet nebude. A taky ti zakonite povie ze to nebasuje. V tvojom rozpocte ale su studiovky s 6-8" ci za tych 800 eur aj s 10" basakom co mnohe pasivne v tvojom rozpocte mat nebudu. A to uz je trochu o inom.

Nevidim problem preco by sa studiovky nemohli hodit na bezne pocuvanie. Akurat to nie je na ozvucovanie velkych miestnosti. V klasickej izbe kde si od toho 4-5 metrov je to bezproblemu.
Tym celym nechcem tvrdit ze mas uprednostnit studiovky pred pasivnymi bednami, to iba vyvraciam myty.

A ked chces pasivy, tak regalovky ci mozu byt aj stlpy?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Za mna tiez hovorim ze studiovky po stranke basovej su uplne v poho.
Prechadzal som z 5.1 Creative, samozrejme chrastitka ale dobre to dunelo.
Po zapojeni M-Audou BX5 som bol milo prekvapeny ake nizke frekvencie to vie zahrat (mimo ine samozrejme aj samotnej reprodukcie) a to maju len 5" repro
333666
Amateur
Amateur

V kazdom pripade chcem regalovky, na stlpaky nemam priestor a 10" uz by tiez bolo asi prilis na taku malu miestnost. Nechcem aby sa mi to potom velmi ozyvalo, lebo na drahe akusticke upravy peniaze nemam. Pocuvat to budem v podstate skoro stale len pred PC zo vzdialenosti max 1,5m takze nejaky extra vykon to nemusi mat. To ze by mali tie repro analiticky zvuk by v podstate bolo aj dobre, len nech tam je pocut aj basy. Zvuk sa da nakoniec upravit ekvalizerom ak by to bolo potrebne.
Potom by mohli byt aj tie studiove, ale zas tie si asi v Ke ani tu blizko nikde nevypocujem. No Pasivy hej. A zas pasivne hifi + zosil by som skor bol ochotny risknut kupit aj bez vypocutia nez studiovky. V kazdom pripade za tie peniaze uz ak studiovky tak napr:
http://www.proaudio.sk/reproduktory-rep ... or---4442/
Tych 372Eur to je za kus. Hudobny producenti si ich chvalia, ze za tu cenu su skvele, ale ci by to aj mne vyhovovalo, tak to neviem. Aj tie Pioneer s-dj08 mozu byt dobre, vraj boli robene na elektronicku hudbu a pre dj-ov. Alebo este tieto: http://www.proaudio.sk/reproduktory-rep ... ry---9252/ Basy vraj maju fakt hlboke, no vraj su v stredoch az prilis malo detailne, ale to hovoria hudobny producenti, takze mozno na domace pocuvanie by mohli byt?
V kazdom pripade ja by som ich najradsej najprv pocul.
A kvalitny DAC uz ma vyjde asi na dost draho, ale mozem ho dokupit neskor.
wladas
Redeemer
Redeemer

Podla mna sa pohybujes v moc profi kategorii. Ale to musis asi sam najlepsie vediet aky si audiofil.
Kukni M-Audio BX8
Maju 8" repro a cena za par sa pohybuje okolo 300€.
S kupou bez vyskusania by som si tazku hlavu nerobil. Ak to zoberies z hociktoreho e-shopu tak ich do 7 dni mozes vratit bez udania dovodu.
333666
Amateur
Amateur

Ryan a co keby som vzal namiesto DAC lepsiu zvukovku? napr. ESI July xte, ktora je robena vyslovene na hudbu.
wladas
Redeemer
Redeemer

@333666
za taku cenu mas uz dost kvalitny DAC
treba si uvedomit ze DAC uz podla nazvu je cisto len prevodnik digital-analog
DAC samozrejme obsahuje aj kazda jedna zvukova karta ale tam platis aj za blbosti okolo ako su dalsie pridavne funkcie, SW, atd
takze sam musis vediet ci ti staci DAC alebo zvukovka
333666
Amateur
Amateur

wladas: tie BX8 maju zadny basreflex. No a ja to budem mat pri stene. Neviem ci som vyslovene audiofil, ale tak dost mi zalezi na kvalite zvuku a chcem daco co mi uz dlhsie posluzi. A profi uroven je zas v uplne inej cenovej hladine :) .

//autoeditácia príspevku (23 Jún 2013, 12:53)
wladas: tak ja neviem, cez DAC sa asi neda upravovat zvuk ekvalizerom? A ovladanie zvukovej karty softwerom sa mi tiez zide. DAC sa pripaja pokial viem len cez opticky kabel, a neda sa cez Pc ovaldat?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mas v tom hokej. DAC nie je nic ine ako externa zvukovka, len bez analogovych vstupov, bez nejakeho vlastneho softveru, bez vlastnych ovladacov a nezmyselnych funkcii ako 5.1 zvuk, dolby headphones, eax a pod kur*itok zvuku. ktoe tie karty predrazuju. Dac je o par digitalnych vstupoch, line oute a maximalne este o sluchadlovom zosilovaci. Teda platis hlave za zvuk, nie za nezmysly okolo.
Ekvalizer plus nejake dalsie nastavenia mas predsa v kazdom sw prehravaci, tak nechapem kde je problem.

Nepripaja sa k pc cez optiku lebo potom postrada akykolvek zmysel. Pointou dacu je uplne obist kartu ktora je v pc (ak to nie je nejaka velmi kvalitna karta vtedy je to cez optiku ok). Pripaja sa to cez usb.
DAC ale vobec neries. Mozes v pohode fungovat na tej zvukovke co mas. A kebysi sav buducnosti chel zvukovo posunut, tak potom mozes nejaky kupit.

KRKy nie su repro pre teba, tie maju dost rovny zvuk.

Nerzumiem presne preco si otvoreny nakupu naslepo pasivnych bedni, ale aktivnych nie. To nedava vobec ziaden zmysel.
333666
Amateur
Amateur

Ja som povodne ani neplanoval DAC riesit, v podstate ty si to prvy spomenul, ze by ho trebalo. Predpokladam, ze DAC potom ani nijako nevyuziva procesor v Pc? Ako pises nebudem to riesit. Mozem ho dokupit aj neskor.
Pisal som, ze pasivne hifi by som skor zobral aj bez vypocutia, lebo tie su robene vyslovene na pocuvanie. Ved aj audiofilovia pocuvaju taketo zostavy, ci nie? (samozrejme myslim v inej cenovej urovni) No ak budem brat hifi tak si ich mozem vypocut. Minimalne o dvoch predajniach v Ke viem kde sa to da. Ale studiovky si tu asi nevypocujem?
Ja mam aj tak zuzeny vyber koli tomu prednemu basrefelxu.
Z toho co som tu dal by nebolo daco schopne? Alebo by si bral skor nieco ine?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nepisal som že ho treba, ale že by bolo dobre o ňom uvažovať.

A študiovky su určene na čo? Na pozeranie? "Audiofilovia" ich prevažne počuvaju preto, že dizajnovo sa viac hodia do obyvačky ako monitory. A su poväčšinou lepšie na ozvučenie celej miestnosti. A takisto maju poväčšinou nejaky receiver či zosil ktory ma väčšie možnosti pripojenia viacerych zariadeni ako keby mali aktivne repro. Rozdiel v aktivnych študiovkach a pasivnych repro je len v použiti. Inak je to repro ako repro. Neznamena to že pasivne repro za 500€ bude hrať lepšie či zabavnejšie ako študiovky za 500€.

Nejake aktivne bedne budu mať určite aj v hifi predajniach. Inak u Kohuta nejaky veľky vyber nemaju, maš tam akurat 2 modely. A študiovky hľadaj v predajniach pre muzikantov.
Pokiaľ ide o basreflex, tak ten vyber je zuženy ale to je aj u pasivnych. tie maju tiež prevažne zadny. Ale na vyber je toho aj tak pomerne dosť.

Z tych čo si dal by mohli byť ok tie Eventy.
333666
Amateur
Amateur

Ja sa este pokukam po dajakych predajnach v Ke a uvidim. Kedze by som sa najradsej uz tej veze co na nu mam napojene tie Bs Acoustics zbavil, tak by boli asi lepsie tie pasivne + zosil, aby som mohol mat aj tie Bs Acoustics na neho napojene, ako som uz vyssie pisal. Uvidim este, ze co. Pri reproduktoroch je asi najlepsie ak si clovek vyberie podla svojho ucha, takze sa budem snazit, aby som ich predtym pocul. Dik za pomoc!
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samozrejme že najlepšie je vypočuť na vlastne ucho. Ale nejaku referenciu je dobre mať, aby sa to zužilo na to čo sa vôbec oplati vypočuť. A aj nie k všetkemu o čom človek uvažuje sa aj dostane aby si to mohol vyskušať.
333666
Amateur
Amateur

Tak tu na Slovensku je to v tom to smere fakt problem. Inak teraz som nasiel v Bis Audiu ktore ma pobocku aj v Ke toto:
http://www.bisaudio.sk/Produkt.aspx?pr=00000064
Frekvencny rozsah maju uz od 42hz a ak je ta cena za par tak to je velmi priaznive. K tomu by som mohol vziat ten Nad a vyslo by ma to len na 619Eur. Najpr by som si ich samozrejme vypocul, co sa tam da.
Inak na ten Nad sa daju tiez napojit dva pary reprakov nie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bowers robi dobre repro, ale nechaju si za nich dobre zaplatiť. Tie 6-tky nijako extra nebasuju, bas je ale presny. Inak je ale zvuk dobry, veľmi detailny. Inak tu maš jednu zrozumiteľnu recenziu: http://avmania.e15.cz/bowers--wilkins-6 ... prosoustav.
Na ten rozsah sa nepozeraj, to nema žiadnu vypovednu hodnotu. Z toho sa nič nedozvieš.

Ten NAD asi 2 pary nezvladne. Ale neviem, najdi si manual na nete, tam to maš uvedene.
333666
Amateur
Amateur

No podla tej recenzie tie Bowers mozu byt dobre. Asi si ich pojdem vypocut do toho Bis Audia. Tie basy zas nemusia byt nejak extra zvyraznene, len aby tam boli.
NAD podla manualu asi 2 pary nezvaldne. No nic, mozno sa najde aj nejaky iny v tej cene.
Napísať odpoveď