Windows XP mSATA SSD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
mischooo
Expert
Expert

Windows XP mSATA SSD

Príspevok od používateľa mischooo »

Mám Lenovo IdePad Y580 + mSATA SSD 256 GB. Noteook mám už dlhšie ale pred pár mesiacmi som si kúpil mSATA SSD disk a chcem si nainštalovať 2 OS... windows XP a windows 8... ale pri inštalácii XP ma hodí do blue screen a vypíše že HDD je vadný. Predpokladám že inštalačka nepozná mSATA/SATA ovládače na HDD... mám pripojený aj druhý HDD SATA 1TB ktorý tam bol originál... mSATA si chcem rozdeliť na 2 partície (C: 30 GB na win. XP a D: zvyšok na win 8) a ten druhý originál HDD E: ako dáta...

a tu je otázka:
Myslí si niekto že je problém inde? Kde?
Poprípade ako dostanem do inštalačného CD podporu na mSATA SSD disku?

Ďakujem.
einGast
Novice
Novice

Re: Windows XP mSATA SSD

Príspevok od používateľa einGast »

Síce príspevok z 2013, ale plánujem prechod na mSATA SSD priamo na ATX doske. Tiež chcem primárne Win XP + Win Server 2003/2008. Tvoj problém bude určite to, že inštalácia nerozpoznala AHCI rozhranie (prípadne ak máš staré CD/DVD, tak ich ani nemala), preto treba inštaláciu robiť v IDE. TO si nastavíš priamo v BIOS-e -> niekde v nastaveniach HDD. AK nemáš priamo debilný notebook čo v BIOS-e nastavíš akurát čas, dátum a HDD password, tak potom by si to tam mal mať, je to štandartné to tam mať. :)
mischooo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mischooo »

einGast napísal:Síce príspevok z 2013, ale plánujem prechod na mSATA SSD priamo na ATX doske. Tiež chcem primárne Win XP + Win Server 2003/2008. Tvoj problém bude určite to, že inštalácia nerozpoznala AHCI rozhranie (prípadne ak máš staré CD/DVD, tak ich ani nemala), preto treba inštaláciu robiť v IDE. TO si nastavíš priamo v BIOS-e -> niekde v nastaveniach HDD. AK nemáš priamo debilný notebook čo v BIOS-e nastavíš akurát čas, dátum a HDD password, tak potom by si to tam mal mať, je to štandartné to tam mať. :)
Na toto som aj zabudol že som to niekedy písal :D . Už si nespomínam ako som to presne vyriešil, ale viem že windows 8 som dal preč "rýchlejšie" ako som ho nainštaloval a prešiel späť na win 7. Presne ako píšeš, problém bol pravdepodobne v AHCI modulácii kedže si to presne nespomínam. BIOS je "okliesnený" ale toto som tam našiel mám taký pocit. Aj ked je to už pre mňa nepodstatná vec :smt006
jojojojo1
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jojojojo1 »

Chcem sa spýtať pôjde mi tento harddisk msata Kingston UV500 120GB mSATA https://www.mironet.cz/kingston-uv500-1 ... #427860443 v Lenovo y580 20132
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

jojojojo1: Ano, potrebujes mSATA disk ako si uviedol.
Napísať odpoveď