New bike

O športe...
Mankois
Novice
Novice

New bike

Príspevok od používateľa Mankois »

Čaute. Som tu nový a chcem vás poprosiť o radu. chcem si kúpiť nový bicykel. Cena: okolo 300 eur +-. Využitie: klasika, cesta, do lesa. nič náročné. Preferujem kotúčvé brzdy, ale keď že som v tomto lajk tak neviem či sa nájde bike za 300 eur s kotúčami. Ďakujem za rady.
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: New bike

Príspevok od používateľa ColdRain »

Do 300 eur moc nie, skus pozret ci nie je niekde akcia, ja ked som kupoval svoj specialized hard rock, tak som sa rozhodoval ci s kotucami alebo bez, s tym, ze ten bez kotucov mal vsetko ostatne lepsie, ako ten bez nich, akurat ze ten mal kotuce, oba stali 350 myslim, vtedy som vzal ten bez kotucov (tie nasledne dokupim, uz podla chute). Normalne stali myslim o stovku viac.
Cize nie je to uplne nemozne, ale treba stastie (ak sa bavime o normalnych bikeoch, nie tesco made). Myslim, ze bez zlavy v plnej cene za tristo s kotucami nekupis.
Mankois
Novice
Novice

A mohol by si mi poradi´t nejaký stránku? Kde majú veľký výber bikov.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na také využitie ako si napísal sú ti kotúčové brzdy úplne zbytočné. Zrejme ich chceš len pre image, ale neuvedomuješ si, koľko starosti s nimi je. A pri takejto nízkej cene zoženieš iba tie najlacnejšie ktoré aj tak nebudú mať bohvie aký účinok.
Mankois
Novice
Novice

A ešte by ste mi mohli poradiť druh? Či horský, trekkingový alebo krosový? Využitie ako som už vravel: príroda čiže aj nejaký ten terén a samozrejme asfalt. A ešte stránku? Kde je najväčší výber.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Mankois
Novice
Novice

Takže mám ísť do horských?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

s horskym na asfalte nemas problem. S mestskym ale v hore problem budes mat
Mankois
Novice
Novice

Ok, tak ďakujem za rady. Našiel som 3: http://www.worker.sk/5647/horsky-bicyke ... erno-zluta
http://www.dema-bicycles.com/174/produc ... eo-sf-disc
http://www.ctm.sk/model/mtb/terrano-3-0/ Čo na ne poviete? o tom že sa o kotúčové brzdy stará horšie ako o normálne viem :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

audiotrack napísal:s horskym na asfalte nemas problem.
ak pojde dlhsie trate tak sa viac namaka

/ :minus: ze by vacsi valivy odpor? :roll:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v porovnaní s tým ako by sa namakal na cestnom jazdou po tráve a lese a že by ho najskôr aj zničil to problém nie je vôbec žiadny. Na tých pár kilometrov čo spraví na horskom na ceste ani rozdiel nezbadá keď nie je profi cyklista
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

do lesa (rozumej lesne cesticky) je trekovy uplne v poho, priam na to urceny
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Každý si pod lesom predstavuje niečo iné.. napríklad tu v okolí KE na tie lesné cesty zničené motorkármi, štvorkolkami a eróziou začína byť už aj klasický horský bicykel (hardtail) slabý.
Mankois
Novice
Novice

Tak vybral som si dva: 1. http://www.sadesport.sk/bicykle/628-qua ... elena.html
2. http://www.mt-sport.sk/mt-sport-sk/esho ... na-cervena
Čo hovoríte na značku atď.? Nevyznám sa v tom.
brm
Darca
Darca

Terrano 4.0 má hydraulické brzdy a Quadra 2.0 len mechanické.. takže z týchto dvoch skôr Terrano 4.0.. alebo si priplať pár € na Quadra 3.0 a budeš mať hydraulické brzdy aj 24 prevodov (oproti 21 na Terrane), ale keď nemáš viac peňazí, nevadí, aj keď jedno kolečko vzadu navyše sa stále hodí.

CTM je inak slovenská značka, ak sa nemýlim.. takže aspoň podporíš slovenskú značku.

:)
Mankois
Novice
Novice

Ale, nie je tam eln náhodou chyba v popise? Na ctm stránke pri terrano 4.0 píšu že má 24 prevodov.
brm
Darca
Darca

Ale na ctm stránke už máš model 2013 (Viackolečko: Shimano HG 31/8,11-30) a Ty si poslal link na model 2012 (Viackolečko: Shimano TZ 21/7)
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klemen »

Na tektro 2.0 mas mechanicke kotucovky- to by som vypustil- maju horsiu ucinnost ako obycajne Vckove. Vidlica je nizsia rada Suntour, pruzinova- nenastavis ju. Takze by bolo dobre, ak by si napisal hmotnost a vysku, aby sa ti nestalo, ze ju bud nestlacis, alebo naopak budes lietat po dorazoch.

Skus pozerat minulorocne modely, byvaju na ne slusne zlavy. V zasade v tejto cenovej kategorii mozes vyberat podla designu, vsetko bude osadene viac-menej rovnako. Na tvojom mieste by som aj tak pozeral bazarove kusky, urcite ziskas lepsi pomer cena-kvalita. Takto sa ti moze stat, ze ak ta to chyti tak zacnes menit komponenty a dostanes sa na 2x vyssiu cenu :)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

ta dema iseo sa mi páči, lenže tam udávajú veľkosť 18, nebude to malé? ak mám niečo cez 180cm, na čo odporúčajú 20ku, či dá sa to doladiť vyvýšením sedadla?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kotucove brzdy maju vyznam u niekoho kto pravidelne robi brutalne dlhe zjazdy,inac je to zbytocne a stacia kvalitnejsie klasicke Vecka. Ja mam dlhe roky iba Vecka a okrem naozaj ze par extremnych chvil ktore by sa dali zratat na prstoch jednej ruky som nikdy nemal pocit ze by boli nedostatocne
Napísať odpoveď