Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Kto ide na VSBM - KE 
Ahojte, môžete mi niekto odporúčiť nejaké dobré odkazy, kde by som našiel ponuku privátov? Lebo od septembra budem študovať v BA a intrák ma veľmi neláka, mám rád pokoj. Budem študovať na Fakulte sociálnych a ekonomických vied, čo je na Mlynských luhoch (B) .
To je ale od Mlynov (A), kde by som mal byť ubytovaný, pomerne ďaleko. Dá sa v okolí Ružinova zohnať privát do tých 130 EUR mesačne? Lebo s tým, že by som na Mlynoch dostal dvojku izbu som sa akosi rozlúčil.. Dik za všetky rady, odkazy a pod.
Chcem sa spytat ci sa da este prihlasit na daku VS v ramci SR a nasledne byt prijaty. Nezavisle natom aky odbor, hlavne aby skola nebola sukromna.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
snakehead28
Amateur
Ahojte 
Prijali ma na 2 VŠ:
1) Slovenská technicka univerzita - fakulta elektrotechniky a informatiky - odbor automobilová elektronika
2) Ekonomická univerzita v BA - fakulta hospodárskej informatiky - odbor hospodárska informatika
Nuž, a neviem sa rozhodnúť na ktoru školu by som išiel.
Technika je vo všeobecnosti veľmi ťažká, hlavne tá matika, fyzika, no uplatnenie je vo všeobecnosti veľmi dobré.
Ja som mal však z matikou vždy dosť problémy, známky na strednej som mal vždy 3 - 4, a maturitu som dal iba na 13 % (hanbím sa jak sviňa...)
No ak by som išiel na zápis na STU tak by som si dal určite v lete velke doučovanie z matiky - opakovanie stredoškolskej matiky.
Osobne si myslim, že z matiky nemam požadované základy na študium techniky, hlavne kvôli tomu že som chodil na odbornu školu (SPŠ elektrotechnicka - zochova v BA), kde je malo matiky, a ani nemam bohvieaké bunky na matiku, no verím že naučit by som sa ju zvladol a volako by som to dal s odretymi ušami... čo myslite vy?
Čo sa tyka tej EU BA, tak to je taký napoli technicky a na poli ekonomicky odobr, i ked ta "technika" v ňom je zameraná hlavne na ekonomiu.
Čo myslíte vy? je to o dost lahšie ako FEI STU (ked porovnavame matiku). ako je to s uplatnenim sa v takom odbore?
Dajte pls vediet vaše názory, ohladom uplatnenia, názorov na študium na obidvoch fakultách, náročnosť štúdii atď...
akýkoľvek názor o čomkoľvek privítam
Ďakujem
Prijali ma na 2 VŠ:
1) Slovenská technicka univerzita - fakulta elektrotechniky a informatiky - odbor automobilová elektronika
2) Ekonomická univerzita v BA - fakulta hospodárskej informatiky - odbor hospodárska informatika
Technika je vo všeobecnosti veľmi ťažká, hlavne tá matika, fyzika, no uplatnenie je vo všeobecnosti veľmi dobré.
Ja som mal však z matikou vždy dosť problémy, známky na strednej som mal vždy 3 - 4, a maturitu som dal iba na 13 % (hanbím sa jak sviňa...)
No ak by som išiel na zápis na STU tak by som si dal určite v lete velke doučovanie z matiky - opakovanie stredoškolskej matiky.
Osobne si myslim, že z matiky nemam požadované základy na študium techniky, hlavne kvôli tomu že som chodil na odbornu školu (SPŠ elektrotechnicka - zochova v BA), kde je malo matiky, a ani nemam bohvieaké bunky na matiku, no verím že naučit by som sa ju zvladol a volako by som to dal s odretymi ušami... čo myslite vy?
Čo sa tyka tej EU BA, tak to je taký napoli technicky a na poli ekonomicky odobr, i ked ta "technika" v ňom je zameraná hlavne na ekonomiu.
Čo myslíte vy? je to o dost lahšie ako FEI STU (ked porovnavame matiku). ako je to s uplatnenim sa v takom odbore?
Dajte pls vediet vaše názory, ohladom uplatnenia, názorov na študium na obidvoch fakultách, náročnosť štúdii atď...
Ďakujem
-
audiotrack
VIP
z hospodárskej informatiky poznám pár ľudí, a nikto z nich sa dobre neuplatnil. Tá informatika čo sa tam učí nie je tá typická informatika o ktorej sa hovorí že ajťákom je dobré. Oni môžu robiť tak v banke alebo nejakú kancelársku krysu ktorá s excelom a nejakým programom na skladové hospodárstvo robí v nejakom eshope. Tá automobilová elektronika mi znie lepšie. Sme krajina ktorá vyrobila ročne najviac áut na svete, takže automobilový priemysel je u nás momentálne top. Ale nikoho z toho odboru nepoznám, tak netuším čo všetko budeš vedieť po skončení. Osobne by som sa priklonil k tej STU. Či na to máš alebo nie, to už musíš sám zvážiť. S trojkami a štvorkami by si mal problémy aj na tej EU
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Matika na fei sa da zvladnut ak budes mat nejake tie zaklady a budes vkuse pocitat priklady, najlepsie hned po cviceni doma si preratat priklady ktore ste v ten den pocitali a s matikou by si nemal at problem. Viac by som sa bal fyziky
to je poriadny zabijak
FHI nie je zla skola, to ze sa absolvent odtial neuplatni je blbost, ak clovek vychodi FHI a nevie sa uplatnit, tak by sa nevedel uplatnit ani keby vychodil tu FEI-ku.
zalezi co chces robit, ak ta laka ta automobilova elektronika, tak je myslim logicke ze sa tam s ukoncenou FHI moc neuplatnis... ja napriklad pracujem vo svetovej firme, vyvijajucej informacny system a som tam aj vdaka FHI aj napriek tomu ze som ju ani nedokoncil. pretoze ak chces vyvijat hospodarsky system, tak o tom hospodarstve potrebujes aj nieco vediet.
ale asi ta trochu sklamem, mozno sa to uz sice zmenilo, ale ked som ja skusal studovat, a vyskusal som aj FHI aj FIIT, tak tak matematika na FHI nebola o moc jednoduchsia, rovnako som sa tam trapil s derivovanim a integrovanim ako na FIIT-ke...
na ktoru skolu ist sa musis rozhodnut sam, uz si predsa dospely clovek, nemozes nechavat rozhodovanie na inych. zamysli sa co by ta asi viac bavilo, ak myslis ze ta automobilova elektronika je to prave, tak sa zamysli ci ti ta vacsia narocnost stoji za to. pravda je taka ze obe skoly sa daju vychodit aj ked sa nesnazis, budes si uzivat studentsky zivot, zadania odflaknes na poslednu chvilu a na skusku investujes jednu noc riadneho biflenia a k tomu nejaky ten tahacik.
akurak ked tu skolu dostudujes takto, tak pocitaj s tym ze budes mat problemy s tym uplatnenim, pretoze mozno ta niekto aj zamestna ale velmi rychlo zisti co vies a co nie...
zalezi co chces robit, ak ta laka ta automobilova elektronika, tak je myslim logicke ze sa tam s ukoncenou FHI moc neuplatnis... ja napriklad pracujem vo svetovej firme, vyvijajucej informacny system a som tam aj vdaka FHI aj napriek tomu ze som ju ani nedokoncil. pretoze ak chces vyvijat hospodarsky system, tak o tom hospodarstve potrebujes aj nieco vediet.
ale asi ta trochu sklamem, mozno sa to uz sice zmenilo, ale ked som ja skusal studovat, a vyskusal som aj FHI aj FIIT, tak tak matematika na FHI nebola o moc jednoduchsia, rovnako som sa tam trapil s derivovanim a integrovanim ako na FIIT-ke...
na ktoru skolu ist sa musis rozhodnut sam, uz si predsa dospely clovek, nemozes nechavat rozhodovanie na inych. zamysli sa co by ta asi viac bavilo, ak myslis ze ta automobilova elektronika je to prave, tak sa zamysli ci ti ta vacsia narocnost stoji za to. pravda je taka ze obe skoly sa daju vychodit aj ked sa nesnazis, budes si uzivat studentsky zivot, zadania odflaknes na poslednu chvilu a na skusku investujes jednu noc riadneho biflenia a k tomu nejaky ten tahacik.
akurak ked tu skolu dostudujes takto, tak pocitaj s tym ze budes mat problemy s tym uplatnenim, pretoze mozno ta niekto aj zamestna ale velmi rychlo zisti co vies a co nie...
http://www.fchpt.stuba.sk/Frito22 napísal:Chcem sa spytat ci sa da este prihlasit na daku VS v ramci SR a nasledne byt prijaty. Nezavisle natom aky odbor, hlavne aby skola nebola sukromna.
-
audiotrack
VIP
Penguin napísal:
http://www.fchpt.stuba.sk/
tu má aktuálny prehlad všetkých škôl a dátumov dokedy sa dá prihlásiť
Ktora skola je lahsia TUKE informatika alebo UNIZA informatika? Uprednostnujem lahsiu a neviem na ktoru sa zapisat
Keď uprednostňuješ ľahšiu, choď študovať na Vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Nemá to zmysel, mal by si sa nad tým poriadne zamyslieť. Nehovoriac o tom, že objektívne povedať, ktorá škola z tých dvoch je ťažšia/ľahšia je nemožné, závisí to od mnohých vecí - akých dostaneš profesorov, aký máš prístup k štúdiu a pod.
Philop25 napísal: Studujem HI a z tychto odborov je najlahsi, ak nemas vztah k ekonomike tak nechod, aj ked vo vyssich rocnikoch je dost volitelnych informatickych predmetov.
Informatika klasika- 1. rocnik matika, fyzika, elektrotechnika. Neskor tam su siete, programovanie, databazy atd. Nestudujem tak velmi neviem
Pocitacove modelovanie- samá matematika, z týchto odborov je asi najťahší, ak nevieš matiku a nemas k nej vztah tak nechod
preboha, ešteže si povedal, matematika sa mi zhnusila už dávno, takže ešte dobre, že viem...naozaj je to tak zlé na tom modelovaní ? sám som bol k nemu naklonený aj keď som asi sám nevedel o čom to poriadne je...
Si pozri predmety a posud sam http://maisportal.tuke.sk/portal/studijneProgramy.maisDropDead napísal:
preboha, ešteže si povedal, matematika sa mi zhnusila už dávno, takže ešte dobre, že viem...naozaj je to tak zlé na tom modelovaní ? sám som bol k nemu naklonený aj keď som asi sám nevedel o čom to poriadne je...
PM je tazky odbor.
pravda pravda, už som si to rozmyslel, bude to informatika, aj keď trošku ma mrzí to PM, tešil som sa, že bude to také...osobnejšie, predsa 30 (PM) je riadny rozdiel od 250 (INF)
-
viper1993
Medium Professional
Zajtra zapis na FIIT.
Program zapisu:
- Zostavenie studijneho planu na oba semestre akad. roka
- Vyplnenie osobnej karty studenta
-...
-...
-...
To zostavenie studijneho planu znamena ze uz zajtra si akoze budem zapisovat predmety? Alebo? Lebo ani neviem ake tam su a nie este aby som si tak narychlo vedel zostavit plan na cely rok. Alebo je to nieco ine? Pardon za blbu otazku, neviem vobec ako to chodi.
Program zapisu:
- Zostavenie studijneho planu na oba semestre akad. roka
- Vyplnenie osobnej karty studenta
-...
-...
-...
To zostavenie studijneho planu znamena ze uz zajtra si akoze budem zapisovat predmety? Alebo? Lebo ani neviem ake tam su a nie este aby som si tak narychlo vedel zostavit plan na cely rok. Alebo je to nieco ine? Pardon za blbu otazku, neviem vobec ako to chodi.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
ano , to si budete zapisovat predmety na prvy rocnik ... nic sa nemusis bat lebo skoro vsetky predmety ktore budete mat na vyber su v prvom rocniku povinne 
-
snakehead28
Amateur
chalani, ešte k môjmu predchádzajucemu prispevku:
samozrejme mňa by viac bavila tá technika, koniec koncov som aj chodil na SPŠ elektrotechnicku, ale trošku sa bojim tej matiky.
ešte by som to trošku rozvinul...
čo som riešil už na inych diskusnych forach tak tam mi povedali, že nie su moc rozdieli medzi matikou na FEI a FHI, teda aspoň v prvom semestri. jedna baba pisala že sa učila na EUBE matiku podľa TU a že to bolo to iste.
Môj osobny nazor je taky že v prvom semestri je to určite to isté. a čo dalej?
viem že sa trebars v prvom semestri berie na technike diferencialny počet, realna funkcia jednej realnej premennej a pod.... ale potom sa na technike v neskoršich semestroch beru podobne veci ale zložitejšie (napr. diferencialny počet, derivacie, inegrali s viacerymi neznamimi, to iste aj stymi funkciami - už realna funkcia viacerych realnych premennych a pod). A chcem sa teda spytat že či sa beru tieto veci aj na EUBA..
lebo ja si myslim, že tam ja ta matika podsatne jednoduchšia, by som skôr povedal že tam je skôr štatistika a pod.
čo myslite vy? su tam velke rozdieli?
poprosim teda nazory na všetko, naročnosť študia, matika fyzika, uplatnenie absolventov z obidvoch fakult, a proste všetko čo vas napadne.
vďaka
Spoiler
Ahojte
Prijali ma na 2 VŠ:
Ďakujem
Prijali ma na 2 VŠ:
Ďakujem
samozrejme mňa by viac bavila tá technika, koniec koncov som aj chodil na SPŠ elektrotechnicku, ale trošku sa bojim tej matiky.
ešte by som to trošku rozvinul...
čo som riešil už na inych diskusnych forach tak tam mi povedali, že nie su moc rozdieli medzi matikou na FEI a FHI, teda aspoň v prvom semestri. jedna baba pisala že sa učila na EUBE matiku podľa TU a že to bolo to iste.
Môj osobny nazor je taky že v prvom semestri je to určite to isté. a čo dalej?
viem že sa trebars v prvom semestri berie na technike diferencialny počet, realna funkcia jednej realnej premennej a pod.... ale potom sa na technike v neskoršich semestroch beru podobne veci ale zložitejšie (napr. diferencialny počet, derivacie, inegrali s viacerymi neznamimi, to iste aj stymi funkciami - už realna funkcia viacerych realnych premennych a pod). A chcem sa teda spytat že či sa beru tieto veci aj na EUBA..
lebo ja si myslim, že tam ja ta matika podsatne jednoduchšia, by som skôr povedal že tam je skôr štatistika a pod.
čo myslite vy? su tam velke rozdieli?
poprosim teda nazory na všetko, naročnosť študia, matika fyzika, uplatnenie absolventov z obidvoch fakult, a proste všetko čo vas napadne.
vďaka
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
bojis sa tej matiky preto lebo si ju na strednej flakal a mas v nej teraz rezervy , alebo preto lebo aj ked sa ju ucis ti to moc nejde??
z vlastnej skúsenosti viem, že stačí blbý profák a človek sa môže neviem ako chcieť naučiť matiku a nejde to