Akne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ArAsHiD
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Akne

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Roaccutane je extrémne svinstvo. V USA je dokonca tá účinná látka zakázaná, pretože po dlhšom používaní môže okrem iného spôsobiť vážne psychické problémy( pokus o samovraždu, ťažké depresie...). Ďalej znižuje hemoglobín (budeš biely ako albín), vysušuje kožu (najmä pery a chrbát)...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ArAsHiD - toto človek nechce čítať, bojí sa toho, veľmi. Ja len nerozumiem prečo, keď to všetko ide odstrániť na prírodnej báze. Lenivosť? Pohodlnosť? Sladká ignorácia?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ved lenivostou a ignoraciou akne vznika, tak preco by ludom nebranili podobne neduhy aj s ich odstranovanim. :lol:
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

SRneC napísal:Ved lenivostou a ignoraciou akne vznika
Mozes mi to vysvetlit prosim ?

//autoeditácia príspevku (09 Aug 2013, 16:45)
Mam problem. Na chrbate pri lopatke sa mi vytvoril velky jebak, no ked to vytlacim tak tam nie je ziaden hnis. Je to proste akokeby bublina. Cize ked to rozskrabem tak pod tou kozou nic nie je. Nemohlo ma len nieco postipat, alebo co to moze byt? Dost ma to serie a vyzera to hrozne.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Môže to byť aj cysta. Mama mala na krku niečo podobné. Zo začiatku to bolo malé, nevšímala si to no keď sa to zväčšilo tak išla za chirurgom. Povedal jej že to je niečo ako cysta. Na druhý deň užaj mala termín, chirurg skalpelom narezal miesto a začal vytláčať hnis z toho. Bolo toho tam neúrekom kôli čomu tam musela ísť 3x a nakoniec jej vyrezal tu cystu aj s koreňom.
DonAndres
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DonAndres »

To s Roaccutane.. Moc tomu neverím, vedľajšie účinky má každý jeden liek a nejak sa mi nezdá, že ta tú dobu čo som to užíval som sa chcel zabiť alebo som plakal celé noci.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja som mal s akné obrovský problém pred pár rokmi, teraz je to už fajn, a keď sa niečo vyskytne, najmä teraz v lete počas potenia, tak si ráno/večer umyjem ksicht detským antibakteriálnym mydlom a na druhý deň ako detská prdýlka. :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DonAndres - otázka je skôr opačná. Prečo odstraňovať prejav vnútorného zápalu/ochorenia/zlej životosprávy niečím chemickým, keď ide ten prejav odstrániť na prírodnej báze/ergo. ak pohneš rozumom, tak odstrániš jeho podstatu a príčinu ;)
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

uplink: ako chces vnutorny zapal liecit prirodne?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hellboy - jednoducho. Bylinky a alt. medicína.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Tak prispejem aj ja skusenostami, po dlhe roky mam problem s akne hlavne na tvari a hornom chrbte v oblasti ramien, kozna mi prepisala uz kadeco, presiel som od RSB ("zvonka", ci ako to ludia nazyvaju, taka flasticka, celkom to smrdelo, vysusovalo), Differine krem (lokalne natriet na postihnute miesto a "vmasirovat", tak isto aj Duac krem, ktory si tak ludia pochvaluju, vsetko toto malo len docasne, zlepsujuce ucinky, no nikdy som sa toho nezbavil, asi par tyzdnov dozadu som cital ohladom toho, ako ludom pomohli vitaminy, tak som si povedal, ze to skusim a hor sa ono to relativne dobre funguje, plet mam cistejsiu snad ako nikdy. Tvar sa mi stale dost mastni, kazdopadne zacal som brat vit. A, B2, D3 a zinok, niekde som nasiel ze dobre funguje aj B2 tusim, ale v predajni mali velke balenie a bolo to celkom drahe tak som to tam nechal a zobral len tieto 4 (stalo to cca nejakych 7 eur). Este ako na pomoc som sa snazil si tvar menej chytat a vytlacat, bol to boj, kedze ma to vzdy bavilo, ale ocividne to tiez prispeje k tomu aby sa toho ludia zbavili. Ak sa teda niekto rozhodne pre vitaminy, skuste podat daky report. Snad som pomohol. Drzte sa
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

Takze po xy mesiacoch ktore som prezil s akne na tvari, som zacal pouzivat viacmenej spravne produkty na mastnu/zmiesanu plet . Hlavne nerobte tieto chyby :
:!: Umyvat si tvar prilis cast , rano vecer staci
:!: Pouzivat pripravku ktore drazdia/vysusuju tzn. ZIADNY alkohol na tvar, ten na tvar nepatri ...rovnako ako soda bikarbona, zubna pasta, citron. , AKNE sa musi odstranit co najjemnejsie
:!: Ak pripravok obsahuje alkohol, nekupujte ho. Podrazdi vam to pokozku, znici vsetok "olej" na tvari a tvar zareaguje tak ze sa bude tvorit este viac mazu !
:!: Nestlacat ! Ak citite ze sa nejaka vyrazka ide vyhodit, prikladajte na to miesto teplo..urobte si caj a opierajte sa o hrncek ;) casto :)... na vyrazky odporucam Tea Tree Oil...ktory musi byt zriedeny s inym olejom ! Inak sa vam podrazdi plet a podrazdenie = akne :)
:!: nechytajte sa vasej tvare
:arrow: Kupte si nejaky peniaci cistiaci pripravok - Bioderma Moussant, Eucerin DermaClean , vasa tvar nemoze byt po pouziti cistaceho produktu napnuta, vysusena, ak je zmente cistiaci prostriedok

:arrow: Ak mate mastnu pokozku a napr. este aj cierne bodky na nose pouzivajte pripravok ktory obsahuje Kyselinu Salycilovu , odporucam produkt VICHY NORMADERM ČISTIACE ADSTRINGENTNÉ TONIKUM .

:arrow: :!: Potrebujete HYDRATACNY krem ak si myslite ze nepotrebujete, mylite sa, ak vravite ze mate mastnu pokozku nepotrebujete hydratovat plet, znova zle :!: Osobne stale neviem najst dokonaly hydratacny krem pre moju plet. Zatial som skusil Cetaphil, Bioderma Hydra, Avene, Bioderma Mat, Vichy Normaderm hydratacny krem . Niesom si isty ci mozem odporucat prodkut Bioderma Hydra kedze je zalozeny na mineralnom oleji (oleje niesu na tvar zle ! Je mytus ze olej na tvar nepatri, existuje aj metoda cistenia tvare olejmi tzv Oil Cleansing Method) vadilo mi ze moja tvar vyzerla ako diskogula, cela leskla.
Cetaphil bol velmi dobry, bohuzial nikde ho nemozem zohnat
Bioderma Mat pouzivam momentalne, a som viacmenej spokojny az nato ze necitim prilis pocit hydratacie ako pri Hydre, na druhej strane tvar je matna
AVENE Fluide matifiant - Najlepsi aky som zatial mal.. bohuzial 20e

PS: je to beh na dlhu trat ;)
eNyCe
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa eNyCe »

Tak zacinam boj proti akne aj ja kedze zachvilu budem mat 21 a stale problemy :/ Chcem sa spytat ci mozem kombinovat sirove mydlo a zinkovu mast alebo skusit postupne po jednom?

Dalej by som chcel skusit uzivat aj nejake vitaminy. Co som presiel tuto temu tak som si zapisal vitamin A, B a D. Mozete mi nejake poradit?

Doteraz som pouzival klasicke pletove vody cistil sa rano vecer, bol som 2x u kozmeticky ktora mi tvar celu vycistila, vy*je*ala je*aky, sice som 2-3 dni este chodil s cervenou tvarou ale potom sa to zlepsilo, no stale sa to vrati. Ale musim povedat ze na čele sa to dost zlepsilo. Teraz ma to trapi najviac v okoli ust a aj na liciach.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

eNyCe: Namiesto siroveho mydla,odporucam vyssie spominany penivy gel Bioderma Moussant (v akcii kupis 500ml za 13€).Pouzivam ho tyzden a uz teraz vidim,ze sa robi menej vyrazok,a aj plet je na dotyk lepsia.Sirove mydlo az velmi tvar vysusi a navyse tvar neprijemne smrdi po zmyti peny z tvare.
starky123
Novice
Novice

Príspevok od používateľa starky123 »

luda čitam tu dosť o ta3 oleji, mám doma, už roky to naši kupuju ale ako sa to má zriediť s čym a v akom pomere ?
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Od krstnej som dostal Aloe Vera šťavu od firmy Forever Living. Denne sa má piť 50-100ml tej šťavy zmiešaný s nejakým džúsom. Už som vyskúšal mnoho vecí, ale zatiaľ nič nezabralo (iba Roaccutane), tak dám ešte jednu šancu "alternatívnej" medicíne a ak ani to nepomôže tak hor sa na Roaccutane.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Podľa mňa strácaš čas
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

uz su to skoro 4 mesiace co som na veganskej strave a akne sa zredukovalo

nehovorim ze je to zaruceny recept, no ja osobne vidim zmenu, ale asi do bude dost individualne + urcite k tomu dopomohla aj zvysena hygiena
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Mne poslednu dobu zabera sirovy zasyp Sulfothion od Alpy, je to starsia raritnejsia vecicka, ale v lekarni mi to zohnali...nanesiem to na tvar na noc a rano uz len zvysok umyjem a idem dalej a hlavne som postrehol ze sa musim odzlozvykovat vytlacat si jebaky, ktore este nie su prirpavene na vystrelenie na zrkadlo :D
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

ja som hlavne zvýšil hygienu tak že vždy pred jedlom som bol naučený si umývať ruky, čo je síce fajn ale teraz som k tomu pridal vždy aj jemne oplachnutie ksichtu a hlavne si tvar nechytat ked som v buse alebo tak proste, celkovo je najlepsie si ju nechytat
Napísať odpoveď