Oprava laku
Oprava laku
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť ako opravím zodretý lak, ide o vrchnú vrstvu laku t.j. ochrannú vrstvu (bezfarbenú). Trocha opíšem situáciu,aby ste ma pochopili, lebo to píšem jak trúd. Na auto mi nakvapkala živica, akosi som ju neriešil, veď načo, to počká...
Po čase (2-3 týždne) som si už konečne našiel čas nato, aby som ju dal dole, ale samozrejme nešla vôbec ľahko a tak ja debil použil som nato nejakú hovadinu na odstranenie škvrn. A keď sa mi ju už podarilo odstrániť, prišiel šok, že aký som "šikovný" a tým ako som ju stieral dole som zodral aj tú vrchnú (lesklú) časť laku t.j. ostali mi na laku riadne matné škvrny. Teraz by som s nimi rád niečo spravil, ak sa ešte dá a ak by som to zvládol aj doma, bez nejakej väčšej investície a návštevy lakovne. Ešte dodám, že sa jedná o metalízu. Budem vďačný za každú radu a viem, že som to dobre do*ral, žiaľ človek sa učí na vlastných chybách, jedná sa o moje prvé auto, takže skúsenosti nula bodov...
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Oprava laku
Ak to nieje moc vydrane tak by malo stacit to len prelestit.
To neviem posúdiť či to je moc vydrané. A čím to preleštím? Pol dňa googlim, niekto odporúča tempo pastu, niekto turtle wax a iné. Vážne neviem, nechcem to dosrať ešte viac.
Potrebujes v 2 krokoch tak, aby to bolo z dlohodobeho hladiska uspesne.
1. Brusnu pastu na stare laky, tj. pasta ktora ti povrchovy lak zbrusi a vyhladi nerovnosti a povrchove skrabanceky (v tvojom pripade aj ten bordel co sa ti navrch zazral)
2. Konzervacny uslachtovac laku, to je zase taky synteticky pripravok na voskovej baze, ktory sa dostane do nedostatkov v laku a cely povrch zceli tak, aby sa nahodov lak niekde nezacal lupat, popr. matniet.
O kolko dielov ide? Ak ide totiz o 1-2 diely tak si to daj k nejakemu detailerovi spravit za 20€, lebo ajtak kotuc, nastavec na vrtacku, politura a vosk ta vyjde na ovela viac a este sa namakas
.
1. Brusnu pastu na stare laky, tj. pasta ktora ti povrchovy lak zbrusi a vyhladi nerovnosti a povrchove skrabanceky (v tvojom pripade aj ten bordel co sa ti navrch zazral)
2. Konzervacny uslachtovac laku, to je zase taky synteticky pripravok na voskovej baze, ktory sa dostane do nedostatkov v laku a cely povrch zceli tak, aby sa nahodov lak niekde nezacal lupat, popr. matniet.
O kolko dielov ide? Ak ide totiz o 1-2 diely tak si to daj k nejakemu detailerovi spravit za 20€, lebo ajtak kotuc, nastavec na vrtacku, politura a vosk ta vyjde na ovela viac a este sa namakas
a pri rezani stareho laku je aj urcite lepsie nechat to odbornikovi, aby si nenarobil katastrofu, ze sa prederes az na farbu 
Jedná sa o strechu, na troch či štyroch miestach sú tie matné škvrny. Sú dosť veľké, cca 15 cm priemer. Vedeli by ste mi niekoho v Bratislave odporučiť kto by to spravil, lebo ja nemám šajn za kým s tým ísť.
Akoze mozem to skusit i ked ja mam dost jemne kotuce, takze neviem zarucit vysledok.
Tak pozrieť by si sa teda nato mohol, myslím, že tak usúdiš skôr či to pôjde alebo nie. (keď tak pošli mi správu kedy by ti to vyhovovalo). Zajtra s tým idem za jedným kamarátom čo robí v autoumyvarke, ten sa mi nato pozrie a možno to bude vedieť spraviť aj on, ak nie skočil by som za Tebou.